Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    13. Listopad 2015. 07:30

cloudy...cjepivo ima bjelančevine,pa se djetetu daje tvrdo kuhano jaje,tj.žumanjak tjedan dana,jer ne smije pri primanju cjepiva biti alergično.Nama je rečeno žumanjak tjedan dana,poslije 2 x tjedno,bjeljanjak ne do godine dana.To bi ti trebali reći na sistematskom/cijepljenju sa 9 mj.

Ja joj ne bi ništa davala na svoju ruku,konzultiraj se sa pedijatrom,a da se utvrdi prava alergija,sigurno mora na testiranje.Inače,mi je patronažna rekla da može izreagirati na patliđan,paradajz,kasnije ananas,tako da dobije crveni osip oko usta,to je kemijska alergija na kiselinu iz voća/povrća,ne alergija u pravom smislu riječi,a ne mora ni biti na cijelu obitelj te voćke ili povrća,već možda samo na taj jedan.

jojo....kruh ne dajem.Nisam neki stručnjak za AD,ali za Novalac nisam čula nijednu lošu riječ,samo ga ljudi ne kupuju,jer je najskuplji.U mom okruženju ga sve mame koriste i djeca,za razliku od bebimila i ostalih drugstore brandova,nisu od prvog dana imala reakciju bilo koje vrste.

Ja se držim tabela i mala savršeno napreduje tako da neću riskirati ni s mlijekom i sl.

bigica...probaj Veronikine proizvode,meni se inače jogurt gadi,jedem ga samo jer moram,ali njihov je jako lagan (čvrsti),praktički ga ne osjetiš.Moja pojede cijeli,a super joj paše,jer ju hladi,kad ju bole zubi.Sir im je jako sočan i lijepo se da kombinirati.

mmama2
    13. Listopad 2015. 07:32

mi ne jedemo kruh kao takav, dobije od buraza pecivo kada smo vani isčupka si sredinu samo, a koricu mrlja po zubima.... mlijeko znači rižino, kokosovo, zobeno i moje, punoooo mojeg hahaha.. obožava dukatos onaj obićni i kada ništa neće cijeli dan, a to je često kod nas onda njega cijelog smaže

url=https://lilypie.com]

Nalah
    13. Listopad 2015. 07:32

I što se tiče svaga rižinog,pedica mi je rekla da je bila na nekom predavanju o prehrani i da su u pahuljicama i mlijeku nekih brandova našli arsen te da se preporučuje kupovanje samo onih provjerenih (dm,bio&bio)...

Nalah
    13. Listopad 2015. 07:44

Jel ti daješ bilo što od soje?Ja kad popijem mlijeko ili pojedem puding,odmah wc i to kao da su mi klistir stavili,pa me zanima kak bebači reagiraju

bigica
    13. Listopad 2015. 09:32

Nalah, redovito kupujem Veroniku jer sam odusevljena njihovim proizvodima i jer su jedini mlijecni proizvodi od kojih ja ne moram trcat na wc al kod moje ne prolaze.. :(
    Sto se tice soje, probala sam tofu (obicni i dimljeni) jer je jedno vrijeme muza prala prehrana po uzoru na Djokovica xD i nije lose, pogotovo dimljeni i probala sam mlijeko (koje je bilo bljak) i trcala na wc a popila mozda gutljaj, dva. Iduci put cu prije poroda odbit klistiranje i trazit sojinog mlijeka jer fakat ima isti efekt...

Misica je stigla 17.10. 2014. :)
    Frajer je stigao 30.12. 2016. :)

bigica
    13. Listopad 2015. 09:45

Eh i dajte da vas pitam, kad vi planirate davat bebama peceno? Moja jako voli tikvicu pa sam si razmisljala da bi ju spohala na malo masl.ulja...

Misica je stigla 17.10. 2014. :)
    Frajer je stigao 30.12. 2016. :)

cloudy
    13. Listopad 2015. 14:26

5.11. Imamo sistematski pa ću pitat pedicu šta i kako....za jaja znam da idu cijeli tjedan i to,al budem pričekala pedicu...frka me ovak davat sad nakon piletine...mi idući tjedan budemo probale sir...jeste davale mahunarke?tipa mahune i grašak?i kad poriluk može? Što se kruha tiče,nismo ga probale i nećemo skoro ak se men pita...a i kad ga krenemo jest doma ću ga sama radit...jeste davale tjesteninu bebačima,onu bez jaja?i s čim kombinirate? Mi smo za sad na kuhanom...prošli tjedan sam joj dala malo krumpira oečenog bez soli...radila sam nama pole pa sam i njoj dala malo nesoljenog i svidjelo joj se :)

Nalah
    13. Listopad 2015. 15:59

Mahune,grašak,bob već mjesec dana,poriluk prošli tjedan,tjestenina da već duže,kombiniram sve meso/oslić/bilo koje povrće,kaj mi taj dan padne na pamet i kaj imam doma,jer ona jede sve,pa nema ograničenja.
    Kad skočim do bio&bio uzet ću joj i tjesteninu od kukuruza i ja planiram od bake uzeti pekač za kruh i kupiti modlice za kolače,pa da ima neka zgodna peciva,ali to sve druge godine

Jel zna netko gdje ima zamrznutih brokula,jer svugdje vidim samo mix mrkva,cvjetača,a ove s placa nisu ne znam kaj u zadnje vrijeme?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.