Da..sve ti sadrže šećer..imaju i konzervanse koji nekad i ne piš jer ne smiju pisat a one šta se s vodom rade sadrže i ad...mi gotove kašice nismo probale i nećemo skoro...isto vrijedi i za čokolino i ostale lino gluposti....nego..mmi danas probale s piletinom...curka nakon 5 žlice počela plakat i nakon pol sata se osula i povratila maloprije 😑😕 čitam sad da je od mesa alergija moguća na piletinu i teletinu...a ona je na teletinu prošli tjedan počela plakat nakon druge žlice pa sam odustala...tak da...ništa od svekrvine piletine... ostajemo na ribi i puretini
cloudy pazi s piletinom, vjerujem da ces joj za neko vrijeme opet probati dati a ako ti se osipa ili ju povrati obavezno to moras reci pedici jer ne smije primiti cjepivo protiv ospica ako je alergicna na piletinu i jaje....
nego, moja izbirljivica mene ubija u pojam jer nece sir, vrhnje, jogurti nikakvi ne dolaze u obzir, palentu vise ne voli, griz isto... kak da ja to njoj nekak zakamufliram? probala sam za dorucak npr umocit kruh u jogurt i dat joj i nema sanse, probala sam joj dat da sama papa a ona razmrlja sve po hranilici i rukama dok ne skine sve to s kruha i tek onda ga strpa u usta. -.-
svaki savjet je dobrodosao!
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Da,mi smo počele jesti kuhano jaj,tj,žumanjak,bjeljanjak ide nakon godinu dana zbog pripreme za cjepivo,sve 5 hvala bogu.
Moja jede sve samo,ali znam pomiješati jogurt i bananu,oslić sir poriluk,breskva sir...ugl.ako ima nešto što baš voli pomiješaj s tim
Za jaje sam znala...za piletinu nisam iako mi sad kad razmišljam ima logike....a šta u slučaju da se opet osipa...šta sa cjepivom? I za kolko opet da probam? Sad me i jajeta frka
Tata je u Americi kupio ovaj set za kašice i odlično nam je za van,termo torbica,kutijice i paketić za led,imamo i prekrasne zdjelice i pribor,imaju jako slatkih stvari
Vi dajete kruh bebama? Ja sam počela ali onak po sitno . Napravila sam mu pekmez od kupina bez konzervansa i šećera ali mu još nisam dala da proba, ne znam jel prerano?
Pitanje.. Danas kod pedice, mali je bolestan, ipak , kaže da mu izbacim mlijeko iz prehrane na neko vrijeme. Već sam o tome prije razmišljala jer baš i ne podnosi dobro AD ,dok prođe viroza ne bih mu htjela ponovo davati AD , ima li neka adekvatna zamjena? Sojino , rižino ili slično?
tnx na savjetima curke, probat cu ovo s oslicem i sirom, obozava oslic pa mozda upali. radila sam joj vocne jogurte al nema sanse. dok je bila sezona kupina,stavila sam malo jogurta, proba, napravi kiselu facu i nece. dam joj same kupine i to potamani kao luda. a nis moram se pomirit da je jednostavno takva beba :) povrce, meseko i ribu obozava, tjestenina ne dolazi u obzir, voce kako koje (bananu nemre smislit) i to u zadnje vrijeme voce hoce jedino kao shake (osim mandarina). bolje ista nego nista.... i trudim se da ga papa barem dva puta u danu (sa zitaricama i bez). sto se tice kruha, pocela sam joj ga davati tek kad je napunila 9 mj i to malo po malo. sad gledam na to ako je za dorucak papala kruha (sredinu) da joj ga za rucak dam tek toliko a za veceru nikako. ili ako nije papala kruh za dorucak dam joj za rucak i malo za veceru. kroz cijeli dan mi pojede snitu malog kruha i to ako. sto se tice kupina, super za domaci pekmez i ako ti je bebonja prosao 9 mjeseci, po mome slobodno. moja je papala kupine i maline (isto domace) od 9 mj i nis joj nije bilo. a sto se tice ad mlijeka tu ti stvarno nemam iskustva, moja to nece nikako. pocela sam joj s 10 i pol mj davat kravlje razrijedeno s vodom i to je super prihvatila. do tad je bila iskljucivo na mom mlijeku (jos uvijek dojimo ali samo preko noci i to od 23:30-05:30 jer sam morala tako nastimat radi svog skorasnjeg povratka na posao) a kad smo krenule s izbacivanjem cike preko dana pila je rizino i kozje. ako ces mu davati kozje probaj malo vode staviti jer ima jako intenzivan miris i moja ga je samo tako htjela....
cloudy ne boj se ponovno joj dati piletinu, probaj za 10ak dana opet a sto se tice jajeta, ja sam svojoj davala zumanjak malo po malo i to za rucak u povrtno mesnoj kasici (cijeli tjedan je zumanjak) i prije par dana smo krenule sa bjelanjkom, za tri dana joj planiram dati cijelo jaje.. i hvala Bogu zasad nemamo nikakvih reakcija.
nalah, super su te posudice. ja imam tupperware za bebe i ak idem nekam s njom u vrijeme rucka/uzine/vecere pripremim netom prije nego krecemo, stavim u taj tupperware i milina! :)
uh al sam se raspisala! :)
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji