Cure,kad ste pocele bebama davat cvijetacu,brokulu,tikvicu,krumpir?u svakom kalendaru dohrane ima nekih razlika pa me zanimaju vasa iskustva.mi smo tek na pocetku tj. na jabuci,kruski...pa mislim ako mu budem duze vrijeme to davala da li bude htio prihvatiti povrce..
medrs malo kasnim, ali evo naša iskustva kaj se tiče dohrane - mi smo počeli sa cca 5,5 mj prvo sa voćem - jabuka, kruška. Od žitarica smo počeli sa rižinim pahuljicama ali odustali jako brzo jer nije htio zinuti nakon 1-2 žlice. Onda sam prešla na običnu rižu (kupim arborio) koju skroz raskuham tako da je onako mekana i to je bilo super.. inače od pahuljica voli od Milupe 7 Kornflocken i to radimo i sa mlijekom i sa vodom i s voće i svakako. Mi smo s povrćem krenuli cca 3 tjedna nakon voća i to prvo mrkvica, pa karfiol, pa tikvica (tu mislim i na buče, muškatne tikve i hokaido - to i sad obožava još kad stavim malo proda unutra) pa krumpir. I sve je dobro prihvatio, naravno nešto više voli nešto manje, ali ok.
Mi smo krenuli s 18 tjedana (4 mj. i 6 dana). Citala sam da dohrana ne smije prije 17og tjedna, a ne smije se izbjegavati nakon 26og tjedna. Objašnjeno je i zašto, al nisam zapamtila.
I sad čitam u kalendaru da smije sa 5-6 mj kukuruzne pahuljice. To se odnosi na obični cornflakes ili isto postoje neke prilagođene baš bebama?
Kukuruzna krupica ili ti palenta.barem ja to dajem.u malo vode naribam jabukicu,prokuham i zagustim s jednom zlicom palente..jako nam je to fino
Medsr ima i za kupiti kukuruzno brašno u trgovinama, ja nikad nisam koristila te krupice, palentu nego sam isto tu radila sa brašnom, sve bilo super i baš je to voljela. Tipa skuham te žgance ili dodaš mlijeka ili u kasnijoj dobi malo jogurta, sira...varijacije na temu. Obožavala je to.
Ma znam..ali malo kasnije...sad za pocetak mislim da je ovo ok.mada sam cula da ima i nesto bas za bebe.ali ne stignem sve prouciti..
Kad ste pocele davati bebama hranu u komadicima?mi smo tek na pocetku i sve miksamo,ali ne znam kak cu skuziti da je spreman da recimo keksic ili jabukicu u komadu?i sto dati od hrane u komadima na pocetku osim navedenog.hvala
Tek smo poceli s kasicama..navrsili smo 5 mjeseci..prvo cemo s vocem,povrcem,zitaricama...za kekse ima vremena..znam da je jos prerano za komade hrane al nisam znala kak da znam da je vrijeme za nekaj krupnije..a naravno da imam fobije od gusenja i slicnog..
Sortiraj odgovore
Najstariji