Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    medsr
    19. Listopad 2014. 13:57

Ali cure..citam cijeli forum i imam milijun pitanja.mi bi kroz kojih mjesec dana trebali poceti s dohranom.s cim poceti,koliko kolicinski dati,koliko obroka dnevno...kako povecavati obroke?po kojem principu?tekucina?koliko,kada?mi smo prosli 3mjeseca,namjeravam s dohranom poceti oko 5-6 mjeseca ali informacija i kalendara dohrane ima toliko i ne znam di i kako poceti?i nastaviti...

renata6
    19. Listopad 2014. 14:27

Medsr, sve su bebe različite kao i mi mame koje krećemo s dohranom i kad??. Mišljenja su podjeljena, tako da ti možemo savjetovati a ti odluči što ti je prihvatljivo. Moja S je krenula s dohranom s napunjenih 7 mjeseci, do tad sam ju samo dojila a sa 6 sam joj počela davati vodu jer je bilo izrazito vruće i naravno da je tražila tekućinu. Nisam joj davala do tad jer je super napredovala, jela je naravno non stop i nije bila zaineresirana za druge okuse.
    Kad smo krenuli sa dohranom krenuli smo prvo s voćem i to je trajalo jedno vrijeme, prvo je bila jabuka, pa nakon tri dana kruška...i tako dalje. To je bio ispočetka samo taj obrok, i to je bilo više igra nego jelo, dok se ne navikne, naravno da je u početku bilo više te jabuke po zidu nego u trbušćiću ali eto polagano iz dana u dan. Nakon mjesec dana samo voćnog krenula sam i sa jednim povrtim obrokom, tu je bilo bljuvanja, glumljenja povraćanja itd, trebalo je par dana dok ne skuži i prihvati. Tada je jedan bio jutarnji voćni, popodnevni povrtni. Naravno da to nije bilo striktno po pravilu jer nekad hoću jesti a nekad ne. Uzmeš kad je najbolje raspoloženo, znači da nije ni pretjerano gladno, ni sito, jer ako je ful gladan, takav okus i nestrpljivost većinom završavaju suzama.
    Nakon par mjeseci u povrtni obrok sam dodavala i meso, i žitarice i pojačavala vrijednost tih obroka.
    Znači jela je cicu po želji kad i koliko želi, međuobrok je bio voćni, pa ručak povrtni s mesom ili žitarice, eventualno neko voće popodne i cica nadalje. Kasnije kako dijete raste tako se i raznolikost i količina obroka povećava dok ne dođe praktički do unosa hrane kao i kod nas odraslih.
    Nadam se da sam ti približila razmišljanje o dohrani i kako to ide. Naravno ovisi od bebe do bebe i kako koja prihvaća.

medsr
    19. Listopad 2014. 15:10

Hvala,renata.sad barem po prilici kuzim.kupila sam knjigu ,razgovaram s curama,ali to je sto teorija...bas kako velite,svatko po svome.a meni prva beba.Iskustva 0,nebi htjela pogrijesiti

cedevita2
    19. Listopad 2014. 23:13

o.k,hvala vam cure..  budemo probali..znatizeljno me gleda dok jedem,pa budem sutra probala jabukicu  

medsr
    22. Studeni 2014. 21:33

Cure,u tablici dohrane pide sa 6.mjeseci riza.ne kuzim kak da ju spremim..raskuhana riza ili...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.