Ali cure..citam cijeli forum i imam milijun pitanja.mi bi kroz kojih mjesec dana trebali poceti s dohranom.s cim poceti,koliko kolicinski dati,koliko obroka dnevno...kako povecavati obroke?po kojem principu?tekucina?koliko,kada?mi smo prosli 3mjeseca,namjeravam s dohranom poceti oko 5-6 mjeseca ali informacija i kalendara dohrane ima toliko i ne znam di i kako poceti?i nastaviti...
Medsr, sve su bebe različite kao i mi mame koje krećemo s dohranom i kad??. Mišljenja su podjeljena, tako da ti možemo savjetovati a ti odluči što ti je prihvatljivo. Moja S je krenula s dohranom s napunjenih 7 mjeseci, do tad sam ju samo dojila a sa 6 sam joj počela davati vodu jer je bilo izrazito vruće i naravno da je tražila tekućinu. Nisam joj davala do tad jer je super napredovala, jela je naravno non stop i nije bila zaineresirana za druge okuse.
Kad smo krenuli sa dohranom krenuli smo prvo s voćem i to je trajalo jedno vrijeme, prvo je bila jabuka, pa nakon tri dana kruška...i tako dalje. To je bio ispočetka samo taj obrok, i to je bilo više igra nego jelo, dok se ne navikne, naravno da je u početku bilo više te jabuke po zidu nego u trbušćiću ali eto polagano iz dana u dan. Nakon mjesec dana samo voćnog krenula sam i sa jednim povrtim obrokom, tu je bilo bljuvanja, glumljenja povraćanja itd, trebalo je par dana dok ne skuži i prihvati. Tada je jedan bio jutarnji voćni, popodnevni povrtni. Naravno da to nije bilo striktno po pravilu jer nekad hoću jesti a nekad ne. Uzmeš kad je najbolje raspoloženo, znači da nije ni pretjerano gladno, ni sito, jer ako je ful gladan, takav okus i nestrpljivost većinom završavaju suzama.
Nakon par mjeseci u povrtni obrok sam dodavala i meso, i žitarice i pojačavala vrijednost tih obroka.
Znači jela je cicu po želji kad i koliko želi, međuobrok je bio voćni, pa ručak povrtni s mesom ili žitarice, eventualno neko voće popodne i cica nadalje. Kasnije kako dijete raste tako se i raznolikost i količina obroka povećava dok ne dođe praktički do unosa hrane kao i kod nas odraslih.
Nadam se da sam ti približila razmišljanje o dohrani i kako to ide. Naravno ovisi od bebe do bebe i kako koja prihvaća.
Hvala,renata.sad barem po prilici kuzim.kupila sam knjigu ,razgovaram s curama,ali to je sto teorija...bas kako velite,svatko po svome.a meni prva beba.Iskustva 0,nebi htjela pogrijesiti
o.k,hvala vam cure.. budemo probali..znatizeljno me gleda dok jedem,pa budem sutra probala jabukicu
Cure,u tablici dohrane pide sa 6.mjeseci riza.ne kuzim kak da ju spremim..raskuhana riza ili...
Sortiraj odgovore
Najstariji