i da odmah pitam nešto - kad ste svojim bebama počeli davati kruh i koji?
Nisam još mama ali ova tema mi je zanimljiva pa ju volim pratiti. Sestrična ima bebača koji je nedonošće, rođen mjesec i pol ranije sa nekih 2300 kg, sada ima 3 mj i skoro 7 kg, pedijatrica joj je rekla da počne uvoditi dohranu, za početak rižine pahuljice. S obzirom na moja saznanja i evo vaša iskustva nije li to malo prerano?
Hranjen je na AD mlijeku a to su isključivo doktori u bolnici krivi ali to je neka druga priča.. Rekla joj je da treba uvesti dohranu kada beba udvostruči porođajnu težinu, e sad... što vi mislite o svemu tome?
Po meni je malo prerano, ali bebice koje su na Ad počinju s dohranom malo ranije. Po ovoj kilaži koju si napisala bebica dobro napreduje, po meni još nema potrebe za dohranom, ali neću se miješati u odluke pedijatrice. Ionako je to dosta još mala bebica i nema razvijen uopće nagon za takvim gutanjem i premještanjem hrane po ustima, tak da mi to nekako ful rano.
Kaže da pojede ali da i plače pa ona izgubi puno energije na to hranjenje. Rekla sam joj da mi to zvuči dosta rano ali neću se mješati da se još ne uvrijedi ipak ako joj je pedijatrica rekla... Ne znam , stvarno dali bi bebice trebale plakati kod hranjenja ? Ili je to normalno?
Nije normalno, mislim da se ovdje radi malo o pretjeranom forsiranju, bebe od tri mjeseca ne jedu dohranu i to stoji, ne znam da li je baš to preporuka pedijatrice ili je mama frik, s obzirom da vidim koju dijete već kilažu ima, ali sve skupa mislim da je malo pretjerano šopati dijete od tri mjeseca koje još nema uopće razvijene mišiće čeljusti da može jesti dohranu, u principu još u to doba jezik ide prema van, i od tuda plač i negodovanje, jer dijete očito nije spremno.
Slozit cu se s Renatom. Ma da, klinci znaju plakatiza vrijeme jela, moj je nekada oplakao i dorucak i rucak i veceru :-), ali mislim da se ovdje radi o tome da je dijetetu prerano i placem protestira.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
I meni se čini ta kilaža napredna s obzirom da je rođen ranije , no pedijatrica joj gura rižine pahuljice i povećava dozu mlijeka... ona je dosta ili reći ću jako mlada pa sluša pedijatricu kao Boga a ne bih rekla da je frik mama a djete nije debelo , čisto normalno izgleda i napreduje.
Moje cure kaj su s 3 i pol kile rođene su imale 7 kg s 3 mj i to je bilo i vie nego odlično napredovanje. A ova bebica mislim da plače kod hranjenja jer nije gladna kolko joj mama zbog pedijatrice gura hranu. Po mom netreba s nikakvim rižinim počinjat, pogotovo jer zatvaraju, a s voćem još mjesec dana nebude sigurno krenula.
Sortiraj odgovore
Najstariji