Drage mame,
Molila bi Vas za vaše mišljenje. Čitam i spremam se za dohranu svoga djeteta (dojenog) iako imamo još dva mjeseca jer na krajem 5 mjeseca počinje dohrana. Planiran sama spremati kašice svome djetetu ali uvijek ima situacija kad ste negdi vani i najlakše dat gotovu. U bio&bio trgovinama imaju kašice nekako po samom imenu trgovine daju mi više povjerenja nego ostali. Zanima me šta Vi mislite o tome i jeli tko od Vas hranio svoje djete tim kašicama.
Unaprije hvala
Gaby ja kupovala Bio kašice...na kraju usporedivala nutritivne vrijednosti s drugim kašicama i bile su tu negdje. Jedino je to sto sam mislila da su bio...A DAL JESU NE ZNAM. Na kraju i Hipp se reklamira ko sto posto prirodno. Mene muci, posto sad počinjemo s dohranom, dal je bolje kupit kašicu-ipak je prosla neka testiranja ili npr jabuku koja izgledom mami, a pitanje cim je sve bila tretirana. Još u ovo doba nema domacih :(
Za 2 mjeseca žće već biti domaćih ranih jabuka, kruški i ostalog voća po tržnicama tako da kaj se toga tiće, nemate straha, ako kupite voće kod bakice, nije špricano ;) A kaj se tiće hippovih i ostalih kašica, čak i u jabuku i bananu stavljaju sok od limuna da ne potamne kašice, a agrumi nisu preporučeni do godine dana čak uzimat radi jake kiseline i mogućnosti alergije
mi poceli s dohranom s tocno 6 mj. prvo mrkva, jabuka, sljiva, krumpir, tikvice, palenta... sad s nepunih 8 mj jedemo vec svasta. i jogurt, vrhnje, svjezi sir, cvjetacu, brokulu, grasak, rizu... imamo par tablica i knjiga s dohranom i sve kazu razlicito o uvodjenju namirnica. sto je kod nekih sa 7 mj kod drugih je to isto s 10. tako da sam ja uvodila po svome. a hranu kuham na pari i miksam u blenderu dok nam jos par zubica ne naraste i ne vidim da radi pokrete kao da zvace. kupovne kasice dajem samo ako negdje idemo pa ne stignem kuhat i to samo od povrca bez mesa od hippa. ujutro kad smo u setnji dam od bebivite kasice sa 2 ili 3 vrste voce jer sadrze samo 100% voce. nemaju ni dodatak rize ni cega drugog. povrce kupim ili na placi ili u konzumu.
Drage mame koje ste već prošle priču sa uvođenjem dohrane, što ste nudile bebama kao večernji obrok pred spavanje? Mi trenutno klopamo voćne i povrtne kašice preko dana, a sad bi polako uveli i nešto za večer.
Ja nikad nisam davala razna Lina i ostalo, pa je zadnja hrana bila cica na večer :D A prvo sam davala neke kašice tipa riža-povrće, ili s mlijekom i rižom, nekad kukuruzni gris s povrćem, pa kad je krenulo meso, onda su to bila tipa rižoto, juhe guste s mesom i povrćem i tak. Sad kad već ima preko godine, voli pojest jogurt s nekim namazom na kruhu
Moj ponekad pojede Keksolino ili tak nesto za veceru, ali gledam ipak da to nije cesto. Od kad smo uveli jogurt, vrhnje, svjezi sir i slicne mlijecne preradjevine kombiniram mu takve stvari za veceru, odnosno gledam da je vecera nekak mlijecna. Voce, povrce i tak to ne dajem poslije 16 sati.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji