Ja više isto ne znam što sa mojim malenim... Uredno jede žitarice, voće, mliječno, ali povrće skoro pa nikako. Sad je veći širi spektar onoga što mu mogu ponuditi budući da je napunio 9 mjeseci, ali je on toliko uporan da mi dođe da mu pomiješam bananu u svako povrće Je li to samo faza (koja sad već dugo traje) ili sam ja negdje pogriješila pri uvođenju dohrane? (Započeli smo s mrkvom, korabom, tikvicom, pa kasnije jabuka, kruška...)
Ja više isto ne znam što sa mojim malenim… Uredno jede žitarice, voće, mliječno, ali povrće skoro pa nikako. Sad je veći širi spektar onoga što mu mogu ponuditi budući da je napunio 9 mjeseci, ali je on toliko uporan da mi dođe da mu pomiješam bananu u svako povrćeJe li to samo faza (koja sad već dugo traje) ili sam ja negdje pogriješila pri uvođenju dohrane? (Započeli smo s mrkvom, korabom, tikvicom, pa kasnije jabuka, kruška…)
joj ne spominji.. neka bar nekaj ti jede.. nama izgleda idu 4 i osim cice nema šanse da zine pa i da cijeli dan ne pojede ništaaaaaaaa.......luda sam

url=https://lilypie.com]
Krešimir 19.08.2014. <3
Curke ima grupa na fejsu Beba vođa dohrane. Ja sam se upravo učlanila, nisam još stigla proučiti, ali ono što sam na blic vidjela mi se sviđa!
www.facebook.com/groups/bebavodadohrane/
Curke ima grupa na fejsu Beba vođa dohrane. Ja sam se upravo učlanila, nisam još stigla proučiti, ali ono što sam na blic vidjela mi se sviđa!
Muca
Muca

mamma već si i sama sto puta rekla da treba slušati dijete. Moj bi mi žlicu iz usta uzeo dok jedem, ujutro se skrivam ako jedem jogurt žlicom odmah se uznemiri :D ponekada bi pojeo i moje i svoje , toliko da mu ograničavam količinu kašice na tih otpr 100 ml jer bi taj jeo i jeo a ima dana kada neće zinuti i samo prska kašicu . ne treba siliti ako ne prihvaća, bude sutra ili za par dana .
Najgore mi je kada mi dođe svekrva pa malom se ne jede a ona piškote slatke krene mrviti , griz sa šećerom i mlijekom kao da ga zavara, onda ja bacam a ona psuje i mene i sisu a svaka mama poznaje svoje dijete i zna što mu je danas jel zub , vrijeme ili ima izbirljivo dijete s kojim treba drugačiji pristup.
Bok!
Imam jedno pitanja, ali hitno…
Poprilicno glupo, ali eto…
moje dijete odbija sve, osim sise…
Meni je vec lagano tlaka od toga…
Sad ce uskoro 8 mjeseci…
Pokusavala sam sa slatkim, sa slanim, ja nakuhavala, kupovala…
Nista osim sladoleda…
Ako imate kakve prijedloge, rado cu ih probati, a pitanje je slijedece…
Jedino sto ce malo pojesti je kuhana piletina (juhica bez dodavanja zacina), u blenderu sa malo maslinovog ulja.
Buduci da kolicina koju on pojede je ravna jednoj cajnoj zlicici, molim Vas, kako da "skladistim" ostatak, te koliko dugo mu smijem davati tu kasicu, da ne moram svaki dan kuhati ili ipak moram svaki dan kuhati?
:(
Bok!Imam jedno pitanja, ali hitno…Poprilicno glupo, ali eto…moje dijete odbija sve, osim sise…Meni je vec lagano tlaka od toga…Sad ce uskoro 8 mjeseci…Pokusavala sam sa slatkim, sa slanim, ja nakuhavala, kupovala…Nista osim sladoleda…Ako imate kakve prijedloge, rado cu ih probati, a pitanje je slijedece…Jedino sto ce malo pojesti je kuhana piletina (juhica bez dodavanja zacina), u blenderu sa malo maslinovog ulja.Buduci da kolicina koju on pojede je ravna jednoj cajnoj zlicici, molim Vas, kako da "skladistim" ostatak, te koliko dugo mu smijem davati tu kasicu, da ne moram svaki dan kuhati ili ipak moram svaki dan kuhati?:(
Pozdrav!
Prvo bi trebala otkriti zašto odbija, jel su zubi u pitanju ili nešto, nešto ga sigurno muči, jer to je već velika beba i trebala bi barem nešto unijeti od dohrane. Ajde piši što sve jede pa da možemo zaključiti što je to što mu možda ne odgovara, jel priprema, jel jede išta od voća, povrća ili je samo ta žlica piletine? U principu ono što ti skuhaš ne možeš staviti za drugi dan odnosno bar sam ja uvijek kuhala sviježe, jel koristiš i kupovne kašice ili sve sama pripremaš, jer kupovne kad otvoriš mogu stajati u hladnjaku dva dana.
Bok!Imam jedno pitanja, ali hitno…Poprilicno glupo, ali eto…moje dijete odbija sve, osim sise…Meni je vec lagano tlaka od toga…Sad ce uskoro 8 mjeseci…Pokusavala sam sa slatkim, sa slanim, ja nakuhavala, kupovala…Nista osim sladoleda…Ako imate kakve prijedloge, rado cu ih probati, a pitanje je slijedece…Jedino sto ce malo pojesti je kuhana piletina (juhica bez dodavanja zacina), u blenderu sa malo maslinovog ulja.Buduci da kolicina koju on pojede je ravna jednoj cajnoj zlicici, molim Vas, kako da "skladistim" ostatak, te koliko dugo mu smijem davati tu kasicu, da ne moram svaki dan kuhati ili ipak moram svaki dan kuhati?:(
sladoleda??! ako mu idu zubići moguće da mu paše hladno, daj mu voćku hladnu, tj probaj sa sirovim bez kuhanja, ja kuham friško svaki dan, čak mu i dajem to kuhano za taj obrok ako ostane pojedem ja, ne spremam za kasnije čak ni isti dan.. moj D je čisti primjer sppoooorooooogg uvođenja dohrane, ima 10 mj ima 3 obroka ali njemu je obrok pola banane ili pola jabuke ili jedna mrkva npr, znači mini, mini količinski i to ne pojede sve do kraja.. ako ga stvarno muče zubi daj mu da sam jede, finger food, kasnije su djeca manje izbirljiva jer znaju kaj jedu, kaj je kakvog okusa i sl, a ne u kašici kaj mi izmiksamo pa se ne kuži kaj se jede, i bebe finger foodom pojedu više makar se ne čini tako, uostalom pojedu koliko žele..

Pitanje...smijem li Karlu (6 mj) dati trešnje? Imamo prekrasne domaće trešnje i nekako mi je žao da ih ne jede. I da...jučer sam mu dala špinat s malo krompira i maslinovog ulja. Užas, neće ni blizu i gušit se počeo. Je li moguće da mu je bilo presuho ili?
Pitanje…smijem li Karlu (6 mj) dati trešnje? Imamo prekrasne domaće trešnje i nekako mi je žao da ih ne jede. I da…jučer sam mu dala špinat s malo krompira i maslinovog ulja. Užas, neće ni blizu i gušit se počeo. Je li moguće da mu je bilo presuho ili?
Mi isto imamo domace tresnje i 6 mj pitala sam pedijatricu dal mu smijem dat rekla je ne sad neznam....
Pitanje…smijem li Karlu (6 mj) dati trešnje? Imamo prekrasne domaće trešnje i nekako mi je žao da ih ne jede. I da…jučer sam mu dala špinat s malo krompira i maslinovog ulja. Užas, neće ni blizu i gušit se počeo. Je li moguće da mu je bilo presuho ili?
idu trešnje od 8 mj, ali ako su ti domaće i ne špricane probaj, možeš smrznuti takve pa dat za mj dva

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji