nije potrebno da beba odmah prihvati dohranu, pogotovo ako je isključivo dojena.. nemojte forsirat, rađe pustite pa probajte za 2,3 dana opet ispočetka.. sve je bolje nego kupovne kašice.. neke majke ni ne počinju prije 7, 8 mj starosti sa dohranom.. bebi je i tako do 1 godine mlijeko glavni izvor svega potrebnoga za rast i razvoj a dohrana je tih cca 6 mj samo upoznavanje sa okusima
nije potrebno da beba odmah prihvati dohranu, pogotovo ako je isključivo dojena.. nemojte forsirat, rađe pustite pa probajte za 2,3 dana opet ispočetka.. sve je bolje nego kupovne kašice.. neke majke ni ne počinju prije 7, 8 mj starosti sa dohranom.. bebi je i tako do 1 godine mlijeko glavni izvor svega potrebnoga za rast i razvoj a dohrana je tih cca 6 mj samo upoznavanje sa okusima
Ahaaa hvala mmama ja reko bice mi gladan ako taj dan ne pojede kasicu

url=https://lilypie.com]
Ne treba odmah beba pojesti kašicu ali od 8 mj života pa nadalje vjerujem da bi beba trebala papati kao velika i zamijeniti mliječni obrok kašicom. Ne mogu se složiti da je to samo upoznavanje s okusima treba poneki vitamin skupa sa željezom i mineralima izvući iz toga obroka i shvatiti da je i to hrana koja utažuje glad.
U početku sam znala prokuhati voće sada nikako , ako je meni fino biti će i bebiju fino. Tako i je, najgore mi je vidjeti mamu kako hrani bebača brokulom iz hipp kašice i kao bebač neće jesti aj ti pojedi tu smrdljivu splačinu pa reci jel ti baš mmmm fino. Ono ženo skuhaj djetetu friško pa će jesti.
Ne treba odmah beba pojesti kašicu ali od 8 mj života pa nadalje vjerujem da bi beba trebala papati kao velika i zamijeniti mliječni obrok kašicom. Ne mogu se složiti da je to samo upoznavanje s okusima treba poneki vitamin skupa sa željezom i mineralima izvući iz toga obroka i shvatiti da je i to hrana koja utažuje glad.
U početku sam znala prokuhati voće sada nikako , ako je meni fino biti će i bebiju fino. Tako i je, najgore mi je vidjeti mamu kako hrani bebača brokulom iz hipp kašice i kao bebač neće jesti aj ti pojedi tu smrdljivu splačinu pa reci jel ti baš mmmm fino. Ono ženo skuhaj djetetu friško pa će jesti.
Kraljice!
apsolutno se slazem!:)
slažem se ja sa tobom, kada krene dohrana treba je iskoristit i bebi davati čim više hranjivih sastojaka i upravo za željezo i sl i dok smo mi ti koji odlučujemo kaj će beba jesti treba to iskoristit, ali evo moj primjer je takav da on neće i neće jest pa da se na trepavice postavim.. sve kombinacije sam probala, sve načine hranjenja, sirovo, kuhano, miksano, gnječeno finger food, neće i neće.. a uredno dobiva na težini i raste, razvija se i više nego dobro i sisa onoliko koliko u treba, vjeruj iz mlijeka dobije sve što mu je potrebno za rast i razvoj.. ne forsiram ga jer se ne želim djetetu zamjerit tek onda ne bude htio jest, idem polako pa ima dana da preskočimo obrok dohrane skroz samo pojede doručak npr i tako, pratim ga.. dok mi je P recimo bio i ostao žderonja da nisu istine i od prve žličice dohrane kada je bio beba jede kao da nema sutra :D

url=https://lilypie.com]
Tako i je, najgore mi je vidjeti mamu kako hrani bebača brokulom iz hipp kašice i kao bebač neće jesti aj ti pojedi tu smrdljivu splačinu pa reci jel ti baš mmmm fino. Ono ženo skuhaj djetetu friško pa će jesti.
Odlično si ovo sročila, u potpunosti se slažem!
Ja sam odlučila da ću čekati do 6 mjeseci.Dobila sam dvije super knjige Kuharica za bebe i djecu i Vrtićka kuharica za mame i tate,ako nekom treba inspiracija,ima svašta
Ja sam odlučila da ću čekati do 6 mjeseci.Dobila sam dvije super knjige Kuharica za bebe i djecu i Vrtićka kuharica za mame i tate,ako nekom treba inspiracija,ima svašta
Ako ti lijepo napreduje i sve ok možeš krenuti sa šest, mi smo krenuli sa punih sedam i apsolutno nikakvih problema nije bilo, čak nije bila ni nešto pretjerano zainteresirana tako da smo išli laganim tempom, kad je prihvatila išlo je bez pol frke, tako da nema pravila netko krene s 4 a netko kasnije ovisno o bebici, napretku i razvoju. Moja je bila bucka samo od mlijeka pa sam smatrala da mogu pričekati.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji