Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MAMA X2
    12. Svibanj 2015. 21:46

moj L nikako ne prihvaca korabu do saad smo po preporuci pedijatrice jeli jabuku krusku i bananu i super je sve prihvatio ali korabu nikako nezeli ni mrvicu progutati odma pljuje koda se guti povraca grimase radi i nema sanse ....dal da odustanem onda od nje i krenem dalje ili.....i dal ste palentu samu davale bebama ili samo u kombinaciji s necim ?

lonny
    13. Svibanj 2015. 10:16

Joj cure mi bi trebali krenuti sa dohrano kroz dva, tri tjedna i ja sam tako jako prestrašena dal ću to znati. Baš me nekakva panika hvata od toga, što, kako, u koje vrijeme, u kojoj količini, kada uvoditi dalje i veće količine, baš sam si skomirana. Imam veći strah od dohrane nego što sam imala na početku kad nisam imala nikakvog stvarnog iskustva ni pojma o, opčenito, brizi za novorođenče!
    Jel bi mi koja od vas mogla staviti par linkova na tablice dohrane i općenito neke smjernice jer ja u svoj toj panici imam osječaj da niš korisno ne mogu naći! Ili preporuka za neku knjigu?
    I npr pitanje, vidim da sad raspravljate o palenti. Kakvu palentu uopće radite, onu instant ili? i kako??????
    Prošvikat ću na živce od toga!

Jojo5
    13. Svibanj 2015. 10:29

lonny provrti postove od prije ima par linkova što su mi cure poslale za tablice dohrane , ja sam nekaj napisala o količini obroka a za početak je dosta i par žlica dok se beba ne navikne na nove okuse i teksturu a pedijatar će ti savjetovati kako i kada početi s dohranom. Palena je ona obična što i mi jedemo :D

renata6
    13. Svibanj 2015. 10:33

lonny ne trebaš se sekirati i biti prestrašena, nije to ništa strašno. Naučit ćeš kao i sve mame, mogu ti reći da je teže ovo u početku nego sama dohrana, a i ako si uspjela svladati dojenje koje je deset puta teže, ići će i ovo, bez brige. Ovisno je kako želiš krenuti, netko se odlučuje za početak voće, netko povrće da se beba ne navikne na slatko, a netko kreće s žitaricama. Ovisno o tebi što rađe preferiraš ali ja sam krenula s voće. Uvodiš namirnicu po namirnicu, neka tri dana zbog reakcije na alergije, zatim kad su isprobane možeš ih i kombinirati, zatim kad prihvati voće možeš krenuti i s povrćem, isto počneš jednu namirnicu tri dana pa kombiniraš, kad su isprobane onda ih možeš miješati i s voćem. Dalje kako beba raste možeš dodavati palentu, griz, proso, rižu...itd da ne nabrajam i tako to ide. U početku dok beba ne skuži to su ti svega par žličica na dan, kasnije će ti beba dati sama do znanja koliko još želi odnosno koliko joj je dosta. I to je to, nije to neka nauka, sve ćeš ti to imati u malom prstu.

lonny
    13. Svibanj 2015. 13:28

Hvala curke na ohrabrenju! 
    Renata moram ti priznati da se na tebe najviše oslanjam ako nam negdje zašteka pa ću biti slobodna "udaviti" te preko poruka ako ću imati nedoumica
    Jojo što se našeg pedijatra tiče trebali smo krenuti već sa 4 mjeseca i to sa kupovnim sokovima
    Ja sam na to rekla jedno veliko NE, a mm me podržao uz, naravno, podršku cura ovdje da donosim ispravnu odluku što čekam 6 mjeseci!
    Potražiti ću te tablice, a nisam još odlučila sa čim ću krenuti, vidjet ću čega će biti na placu a da je svježe i domaće pa ću donjeti odluku

koala123
    13. Svibanj 2015. 21:12

hej lonny tak sam i ja bila preplasena pa eto nekako sam se snasla;) to je zato jer postoji toliko tablica i kontradiktornih savjeta da se izgubis u tom moru namirnica. ali bez brige. sad ide ljeto pa ces zbilja imati svacega na placu. vec sada ima. nadam se da imas poznate kumice kod kojih vise manje znas da povrce nije spricano i tako to. iako danas nazalost malo toga nije tretirano s necim al to je druga prica. uglavnom mi smo poceli s korabom i tikvicom. samo pazi naravno na ono da dajes jednu do dvije namirnice tjedno i pratis reakcije.. prvo par zlica a onda povecavas kolicinu naravno. i budi mastovita i kreativna;) tak ih je gust gledat onak umrljane kak uzivaju u novim okusima

lonny
    13. Svibanj 2015. 21:35

Joj, vjerujem da je gušt! I s jedne strane jedva čekam da počnemo, a s druge strane sam prestravljena. Ali lakše mi je kad imam vas kao potporu i pomoć!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.