Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lola777
    07. Veljača 2020. 17:31

Nema prisilnih radnji. Samo misli. Tjeskoba ne dolazi više s njima, jer ih bacam kroz prozor 😂. Na psihoterapiji mi je rečeno čak da ih sama moram prizivati i promatrati. To mi je vježba. Bude u vezi djece.. da bebi ne bi što učinila…misli je l mogu ja to sve izdržati, da ne bude još gore i to.Kako ću na bebu reagirati kad se rodi. Bilo me je svega toga strah, no sad nije.

Pa po ovome sta kazes tebi ne treba nista od tableta.Poneki normabel ako bas osjetis tjeskobu.Ti si to relativno brzo uspila savladati, mislim tu tehniku.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Domaćica
    07. Veljača 2020. 17:49

lola777

Nema prisilnih radnji. Samo misli. Tjeskoba ne dolazi više s njima, jer ih bacam kroz prozor 😂. Na psihoterapiji mi je rečeno čak da ih sama moram prizivati i promatrati. To mi je vježba. Bude u vezi djece.. da bebi ne bi što učinila…misli je l mogu ja to sve izdržati, da ne bude još gore i to.Kako ću na bebu reagirati kad se rodi. Bilo me je svega toga strah, no sad nije.

Pa po ovome sta kazes tebi ne treba nista od tableta.Poneki normabel ako bas osjetis tjeskobu.Ti si to relativno brzo uspila savladati, mislim tu tehniku.

Pa, ne znam je l jesam ili ne. Još da se i te misli maknu. Kod mene je kompleksna situacija. Sve se skupilo. Nalazi vitamina d, feritina i kortizola su mi užasni. Tako da kažu da i štitnjača zna raditi ovo sve. Još estrogen koji je sad užasno visok u zadnjem tromjesečju. Vidjet ću ovih tj-dva kako ide pa po tome se ravnati. 

one

• Nera20
    07. Veljača 2020. 18:00

Pa da... Dobro je to, proci ce kako je doslo 😁 
    A i ja imam te strahove kako cu sa bebom, hocu li ja to moci sve hendlati itd... Ma bezveze.

S@r@
    07. Veljača 2020. 18:22

Uhh raspisale se.jos sam napisala komemtar pa se obrisao pa sam odustala haahahah,
    Da oce to i od stitnjace,veze se masu tog jedno za drugo zato treba promislit o tom osjecaju kad dode kolko god je neugodan
    Meni je bilo tesko razmisljat o tom zasto i sto se desava kad me hvatalo jer sam se sva uspanicila sta se desava? Kod mene je to bilo kratko i poslije srednje pa sam mislila da je nez kaj al sam od tog osjecaja panike mislila da cu se srusit 

S@r@
    07. Veljača 2020. 18:42

Domaćica

lola777

Margita0407

Domacica ja mislim da ti uopce ne treba zoloft. Neka ti dr prepise normabel da ga imas doma, kad te uhvati tjeskoba ili jake prisilne misli popij njega. On je stvarno lagan. A o zoloftu ces misliti poslje poroda ko ce ti uopce trebati.
    Ako su to 2-3 prisilne misli dnevno to je ok.I jos ako znas kako ces s njima.Bas i ja kontam da bi sa Normabelom od 5 mg mogla kontrirati anksioznost.par dana 3x5mg a onda samo kad osjetis potrebu.Probaj to sa dr rijesit i reci da ti ne odgovara Praxiten.Ipak je on upucen najbolje.
    A o cemu budu te prisilne misli, i u kojem ti je obliku OKP?Misaoni ili ponavljas neke radnje?

E to sad i mene brine al cekam da rodim pa cu vidjet.do tad neznam

S@r@
    07. Veljača 2020. 18:49

lola777

Margita0407

Nije mi toliko ansioznost vise se slabo osjecam nekako…. Valjda je to sve ok.
    Lola da li se sad osjecas mirnije?
    Jesam, mirnija sam, al mene ce to drzati jedno vrime i onda ce opet poceti.Znam sebe, sad je to manje, ali je prisutno.Sad sam i dobra kakva sam bila u trudnoci sa mojom starijom curom.Dok ne prodje porod i dok ne dobijem bebicu u ruke nema mira. Pricala sam vam da ja s tim imam problem jos od mladih dana i to je tesko iskorijeniti.Dio mene to nosi kao dio mog karaktera jer dugo zivim s tim.Nekad su periodi mirniji u smislu da misao dodje i prodje, i ne pridajes joj paznju.Recimo prije 18 god. je moja sestra rodila moju necakinju i u vrime njene trudnoce fiksirana sam bila na nju, hoce li bit u redu, zdrave obe i sl.Da im ne bi sta bilo na porodu.Vecinom je to briga i strah za moje bliznje.Sad se osjecam nesigurno u trudnoci pa sam fokusirana na ovo stanje, pa da starija ne pokupi koju virozu.Uglavnom nemam povjerenja u sebe, svoje sposobnosti i u to da ja zasluzujem nesto lipo.
    Nisam virovala ni da cu se udati, a pir je vec bio dogovoren.Ocekivala sam da ce ga nesto sprijeciti.Hvala Bogu naravno da nije.Kad sam rodila moju curku, rekla sam Boze to je to, sta da te vise molim.Osim zdravlja i blagoslova.Nisam uopce mislila na drugu trudnocu jer sam sebi rekla, ne mozes ponovo prolaziti tu patnju, strah i depresiju u trudnoci.Mama mi je u medjuvremenu se razbolila i nakon 3 god borbe umrla.Ni u tom periodu o trudnoci drugoj nije bilo govora.Drugi bi pitali o tome, ali za mene je to bila zavrsena prica.Onda ona moja prija zatrudni u 40.toj godini pa pocmu neke misli dali zakidam muza i dite, jesam li sebicna i puf eto nove trudnoce u 43 god., bez puno truda.Ja vam u biti u dubini duse jos ne virujem da se to ostvarilo, da je Bog ucinio to cudo, al ocito je on vjerovao u mene i misli da ja to mogu.Eto sad sam vam otvorila dusu.🤦‍♀️

Vec sam se raspisala na ovo al sam nes stisnula i ode sve kvragu..
    Mislim da je sve to s razlogom i da je predivno i hrabro to sto sad prolazis da bi svome djetetu omogucila zivot uz brata ili sestru sto je neizmjerno,moja majka je bolesna i neznamo sad tocan ishod nadam se ne najgorem ali kad i sama razmislim sto meni ostane nakon mojih? Samo brat i ipak ta cinjenica je divna..znas i sama jer imas sestru i opet kakva god bila to je tvoj korjen.tako ces sad ti djetetu podarit a jednog dana ce djete skuzit koliko si hrabra bila i sta si prosla 😘

S@r@
    07. Veljača 2020. 18:50

a tako i sinu naravno..

S@r@
    07. Veljača 2020. 18:51

Ili sto ce vec bit mislim da si rekla curka..jao sva sam se isto spetljala i napisala sto postova al tesko je pohvatat hhahhah.

• Zrinka1
    07. Veljača 2020. 19:14

Lola ti si predivna osoba i sad potpuno shvacam tvoje strahove...zao mi je sto imas bolove pa ti oni poticu jos vise anksioznost bas nisi zasluzila....opet se zrtvujes i prolazis svi znamo ovdje kroz sta samo kako bi opet udovoljila prvo djetetu i muzu pa tek onda sebi al prvo se sad moras napatit dobrano za tu srecu koja dolazi... Iskreno ja nakon ove patnje iako imam 22 godine tesko cu se odvazit na jos jedno dijete, mislim ja iskreno zelim dvoje da ovo sto rodim ne bude samo ali nebi volila opet prolazit kroz to sve... A ti imas skoro duplo vise godina od mene i odvazila si se, ti mi moras biti primjer kako da se suprostavim svojim svojim strahovima💪... Mozda u drugoj trudnoci ne bude ovako ali jednostavno jako velik strah je prisutan..

• lola777
    07. Veljača 2020. 19:16

Evo i meni se izbrisa post, sta to mrzim😖.
    Kad si u panici, tesko je razmisljat racionalno, samo cekas da prodje, govoris smiri de, al mozak to ne prihvaca.
    Hvala sta mislis da sam hrabra, ali ja mislim da nisam.Nadam se da ce se moje dvi cure😉 slagati i voliti barem ka ja i moja koja mi je dar i bogatstvo.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.