Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Domaćica
    07. Veljača 2020. 15:47

lola777

Margita0407

Nije mi toliko ansioznost vise se slabo osjecam nekako…. Valjda je to sve ok.
    Lola da li se sad osjecas mirnije?
    Jesam, mirnija sam, al mene ce to drzati jedno vrime i onda ce opet poceti.Znam sebe, sad je to manje, ali je prisutno.Sad sam i dobra kakva sam bila u trudnoci sa mojom starijom curom.Dok ne prodje porod i dok ne dobijem bebicu u ruke nema mira. Pricala sam vam da ja s tim imam problem jos od mladih dana i to je tesko iskorijeniti.Dio mene to nosi kao dio mog karaktera jer dugo zivim s tim.Nekad su periodi mirniji u smislu da misao dodje i prodje, i ne pridajes joj paznju.Recimo prije 18 god. je moja sestra rodila moju necakinju i u vrime njene trudnoce fiksirana sam bila na nju, hoce li bit u redu, zdrave obe i sl.Da im ne bi sta bilo na porodu.Vecinom je to briga i strah za moje bliznje.Sad se osjecam nesigurno u trudnoci pa sam fokusirana na ovo stanje, pa da starija ne pokupi koju virozu.Uglavnom nemam povjerenja u sebe, svoje sposobnosti i u to da ja zasluzujem nesto lipo.
    Nisam virovala ni da cu se udati, a pir je vec bio dogovoren.Ocekivala sam da ce ga nesto sprijeciti.Hvala Bogu naravno da nije.Kad sam rodila moju curku, rekla sam Boze to je to, sta da te vise molim.Osim zdravlja i blagoslova.Nisam uopce mislila na drugu trudnocu jer sam sebi rekla, ne mozes ponovo prolaziti tu patnju, strah i depresiju u trudnoci.Mama mi je u medjuvremenu se razbolila i nakon 3 god borbe umrla.Ni u tom periodu o trudnoci drugoj nije bilo govora.Drugi bi pitali o tome, ali za mene je to bila zavrsena prica.Onda ona moja prija zatrudni u 40.toj godini pa pocmu neke misli dali zakidam muza i dite, jesam li sebicna i puf eto nove trudnoce u 43 god., bez puno truda.Ja vam u biti u dubini duse jos ne virujem da se to ostvarilo, da je Bog ucinio to cudo, al ocito je on vjerovao u mene i misli da ja to mogu.Eto sad sam vam otvorila dusu.🤦‍♀️

lola777 slobodno pitam, jesi imala nuspojava na početku Zolofta?! Strah me nuspojava,najviše.

one

• lola777
    07. Veljača 2020. 15:54

Domacica drago mi je sta si smogla hrabrosti i javila se, a zao sto to prolazis.
    Sta se tice lijekova, mislim da je bolja opcija Zoloft i Leponex.Zoloft je dugo u upotrebi kod trudnica i radjena su ispitivanja i kao ne steti.
    Leponex spada u B skupinu i nema dokaza da steti.
    Nijedna nije sretna da mora piti tablete i sigurno da se bojimo i molimo da ne bude posljedica.Mene je malo smirila moja dr koja je rekls zar vi mislite da bi vam ja dala nesto sto bi vas ugrozilo i ugrozilo moju karijeru.Takodjer sam trazila misljenje od klinickog farmakologa pa ako nisi sigurna pitaj njih putem maila ili ako si iz Zg otidji do njih.
    Meni je odgovorio da se Zoloft moze ako je potreban  a Normabel do 30 mg da nije stetno.Par dana sam pila 3x5 mg, a sad uzimam samo 2 mg i Zoloft.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Domaćica
    07. Veljača 2020. 16:01

lola777

Domacicadrago mi je sta si smogla hrabrosti i javila se, a zao sto to prolazis.
    Sta se tice lijekova, mislim da je bolja opcija Zoloft i Leponex.Zoloft je dugo u upotrebi kod trudnica i radjena su ispitivanja i kao ne steti.
    Leponex spada u B skupinu i nema dokaza da steti.
    Nijedna nije sretna da mora piti tablete i sigurno da se bojimo i molimo da ne bude posljedica.Mene je malo smirila moja dr koja je rekls zar vi mislite da bi vam ja dala nesto sto bi vas ugrozilo i ugrozilo moju karijeru.Takodjer sam trazila misljenje od klinickog farmakologa pa ako nisi sigurna pitaj njih putem maila ili ako si iz Zg otidji do njih.
    Meni je odgovorio da se Zoloft moze ako je potreban a Normabel do 30 mg da nije stetno.Par dana sam pila 3x5 mg, a sad uzimam samo 2 mg i Zoloft.

Raspitati ću se. A kako djeluje Zoloft u početku?; Koliko mu treba da počne djelovati?

one

• lola777
    07. Veljača 2020. 16:06

lola777 slobodno pitam, jesi imala nuspojava na početku Zolofta?! Strah me nuspojava,najviše.

Nuspojava moze biti pojacana anksioznost, i to mi se desilo iako sam vec bila anksiozna.Ali samo iz razloga sta nisam slusala dr koja mi je rekla da 1-2 tj tj.dok Zoloft ne pocme djelovati pijem 3 x 5 mg Normabela.Naravno zbog straha za bebu ja bi pila 5 mg ili eventualno 10 mg i na kontroli kad sam joj to rekla ona je ostro odgovorila da joj ne tribam ni dolazit ako je necu slusati. Pa sam ponovo 3 -4 dana pila kako je rekla, a evo sad kad je Zoloft koliko toliko proradio, pijem samo 2mg navecer. Zoloftu treba neko vrijeme, ali vec nakon par dana sam primjetila promjenu u mislima i smanjenje anksioznosti.

• Domaćica
    07. Veljača 2020. 16:14

lola777

Nuspojava moze biti pojacana anksioznost, i to mi se desilo iako sam vec bila anksiozna.Ali samo iz razloga sta nisam slusala dr koja mi je rekla da 1-2 tj tj.dok Zoloft ne pocme djelovati pijem 3 x 5 mg Normabela.Naravno zbog straha za bebu ja bi pila 5 mg ili eventualno 10 mg i na kontroli kad sam joj to rekla ona je ostro odgovorila da joj ne tribam ni dolazit ako je necu slusati. Pa sam ponovo 3 -4 dana pila kako je rekla, a evo sad kad je Zoloft koliko toliko proradio, pijem samo 2mg navecer. Zoloftu treba neko vrijeme, ali vec nakon par dana sam primjetila promjenu u mislima i smanjenje anksioznosti.

Da, meni je ova isto rekla, da što dolazim ako ne pijem terapiju. Tako da idem kod ove druge,koja nije za terapiju, no ipak je dala Praxiten jer nisam spavala 3 dana. Proći će mi trudnoća, tragajući za terapijama...nisam pametna ni sama. Sad sam 33. tj pa se tješim još malo. Ali htjela bih dojiti pa ako počnem piti..može,ne može antidepresiv. Sto pitanja...

one

• Nera20
    07. Veljača 2020. 16:16

Da meni najbolja opcija zvuci zoloft plus normabel ili samo normabel po potrebi do kraja trudnoce pa ces onda vidjeti kako se osjecas i da li ti treba zoloft. I ja se nadam dojiti i da mi nece trebati tablete vise. 

• lola777
    07. Veljača 2020. 16:18

Zoloft ili sertalin je antidepresiv koji regulira kolicinu hormona serotonina i dopamina u mozgu.To su hormoni srece, raspolozenja, normalnih misli i sl. Znaci, to sta ti prolazis nije normalno stanje mozga i tebi nedostaje tih hormona i zato se javlja anksioznost, depresija, OKP i sl.Sve misaone radnje i pozitivne, a pogotovo negativne trose te hormone.Isto kad dijabeticaru nije dobar secer i gusteraca ne radi dobro mora primati inzulin.Kad ne funkcionira stitnjaca onda moras piti tablete za nju. Ne smatram se ludom ni psihijatrijskim slucajem zato sta mi je u nekim fazama zivota bio potreban antidepresiv.Nisam opasnost za nikoga, osim sta sam sama sebi najgora i ne zelim da me dijete koje imam i ovo u meni gledaju tuznu, nesretnu, a imas sve sto ti je potrebno za srecu. Ne zelim se bojati toliko da me strah paralizira da ne mogu funkcionirati.

• Nera20
    07. Veljača 2020. 16:22

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Bravo! Ti si bas snazna zena a ni ne znas to 😍

• Domaćica
    07. Veljača 2020. 16:26

Margita0407

Da meni najbolja opcija zvuci zoloft plus normabel ili samo normabel po potrebi do kraja trudnoce pa ces onda vidjeti kako se osjecas i da li ti treba zoloft. I ja se nadam dojiti i da mi nece trebati tablete vise.

Daj Bože, da se svaka od nas uspije izvući na najbolji mogući način! 🙏❤️

one

• lola777
    07. Veljača 2020. 16:28

Margita0407

Slazem se s ovim.Daj si vremena 1-2 tj. pa ako te misli budu gore, opcija ti je Zoloft.Trebas funkcionirati nakon poroda i izbjeci postporodajnu. Meni je dr rekla na prvom sastanku da mozemo probat sa 3x5 mg Normabela pa viditi.Ja sam joj rekla da nemam vremena jer moje stanje ne ide ka dobrome.Stalni plac, anksioznost...Bojazan da me dite gleda takvu, i da necu funkcionirati.I onda smo krenili sa zoloftom kojeg sam znala i prije piti.Nekoliko dr mi je reklo ( psihihijatri i ginekolozi) da je Zoloft siguran i da ga se ne bojim.Moram im vjerovati i nadati se da su u pravu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.