Zoloft ili sertalin je antidepresiv koji regulira kolicinu hormona serotonina i dopamina u mozgu.To su hormoni srece, raspolozenja, normalnih misli i sl. Znaci, to sta ti prolazis nije normalno stanje mozga i tebi nedostaje tih hormona i zato se javlja anksioznost, depresija, OKP i sl.Sve misaone radnje i pozitivne, a pogotovo negativne trose te hormone.Isto kad dijabeticaru nije dobar secer i gusteraca ne radi dobro mora primati inzulin.Kad ne funkcionira stitnjaca onda moras piti tablete za nju. Ne smatram se ludom ni psihijatrijskim slucajem zato sta mi je u nekim fazama zivota bio potreban antidepresiv.Nisam opasnost za nikoga, osim sta sam sama sebi najgora i ne zelim da me dijete koje imam i ovo u meni gledaju tuznu, nesretnu, a imas sve sto ti je potrebno za srecu. Ne zelim se bojati toliko da me strah paralizira da ne mogu funkcionirati.
Sve ja to znam. Samo se nikako ohrabriti s antidepresivom. Pijem tablete za štitnjaču, u ovoj trudnoći i za tlak.🤦 Tako da još i ovo..Ako vidim da nema izlaza, krećem piti. Ne bude meni neizdrživo. 3-4 prisilne misli kroz dan...Tjeskobe već par dana nemam..Tješim se, tješim..
one
Da meni najbolja opcija zvuci zoloft plus normabel ili samo normabel po potrebi do kraja trudnoce pa ces onda vidjeti kako se osjecas i da li ti treba zoloft. I ja se nadam dojiti i da mi nece trebati tablete vise.Slazem se s ovim.Daj si vremena 1-2 tj. pa ako te misli budu gore, opcija ti je Zoloft.Trebas funkcionirati nakon poroda i izbjeci postporodajnu. Meni je dr rekla na prvom sastanku da mozemo probat sa 3x5 mg Normabela pa viditi.Ja sam joj rekla da nemam vremena jer moje stanje ne ide ka dobrome.Stalni plac, anksioznost…Bojazan da me dite gleda takvu, i da necu funkcionirati.I onda smo krenili sa zoloftom kojeg sam znala i prije piti.Nekoliko dr mi je reklo ( psihihijatri i ginekolozi) da je Zoloft siguran i da ga se ne bojim.Moram im vjerovati i nadati se da su u pravu.
Naravno, ja sam kao nevjerni Toma. Samo tražim, prespitujem, kalkuliram.Naravno da ako vidim da treba da ću početi. Mene je i ta glupa nesanica bila opterećavajuća. Hvala curke na super savjetima!
one
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Bravo! Ti si bas snazna zena a ni ne znas to 😍
Jel ti to o meni🤣🤣🤣.Ne prepoznajem se u tom opisu.
Nemojte zamirit, ne pravim se pametna nego stvarno imam problema s tim dugo i proucavala sam sebe, internet, pokusavala se razumjeti i opravdati sama sebi.Prvu malu nisam dojila jer sam odmah u bolnici krenila sa zoloftom i plakala ko kisna godina i grizla se, ali bilo je ili adaptirano mliko i sretna i stabilna mama ili ono drugo.Nakon 2-3 god ja ma uzv dojki i pita me dr u cudu jeste vi dojili a ja joj tuzno kazem ne i da sam dobila tablete za zaustavljamke mlika, a ona meni gospodo draga, ne bi vi mogli ni dojiti vama su sve mlijecne zlijezde sasusene
Eto a ja se dugo grizla sta ne dojim.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Zenice kakve ste vi imale simptome na pocetku ja tribam dobiti 9og ali mi se ima 4 5 dana podrignjava i idem cesto mokriti imala sam intermenstrualno krvarenje prije 4 dana i danas nista jucer samo smeckasto … napravila bi test ali kazu najbolje iza ocekivane menstruacije ... molin vas pomozite dajte mi neku nadu zelimo tu bebu vise od icega nakon spontanog 🙏❤
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Bravo! Ti si bas snazna zena a ni ne znas to 😍Jel ti to o meni🤣🤣🤣.Ne prepoznajem se u tom opisu.
Nemojte zamirit, ne pravim se pametna nego stvarno imam problema s tim dugo i proucavala sam sebe, internet, pokusavala se razumjeti i opravdati sama sebi.Prvu malu nisam dojila jer sam odmah u bolnici krenila sa zoloftom i plakala ko kisna godina i grizla se, ali bilo je ili adaptirano mliko i sretna i stabilna mama ili ono drugo.Nakon 2-3 god ja ma uzv dojki i pita me dr u cudu jeste vi dojili a ja joj tuzno kazem ne i da sam dobila tablete za zaustavljamke mlika, a ona meni gospodo draga, ne bi vi mogli ni dojiti vama su sve mlijecne zlijezde sasusene
Eto a ja se dugo grizla sta ne dojim.
Eto, i priroda se pobrinula da te opravda.😔...ja se spremam dojiti jer sam obadvoje djece dugo dojila, no ako ne ide, ne ide..Ima mama koje svojevoljno ne žele, pa opet dobro. Svatko po sebi. Moramo se malo više voljeti, ne osuđivati. Jake smo mi.
one
Domacica ja mislim da ti uopce ne treba zoloft. Neka ti dr prepise normabel da ga imas doma, kad te uhvati tjeskoba ili jake prisilne misli popij njega. On je stvarno lagan. A o zoloftu ces misliti poslje poroda ko ce ti uopce trebati.
Domacica ja mislim da ti uopce ne treba zoloft. Neka ti dr prepise normabel da ga imas doma, kad te uhvati tjeskoba ili jake prisilne misli popij njega. On je stvarno lagan. A o zoloftu ces misliti poslje poroda ko ce ti uopce trebati.
Slazem se
Domacica ja mislim da ti uopce ne treba zoloft. Neka ti dr prepise normabel da ga imas doma, kad te uhvati tjeskoba ili jake prisilne misli popij njega. On je stvarno lagan. A o zoloftu ces misliti poslje poroda ko ce ti uopce trebati.. Imam i Normabel.Sve imam, samo čisti mozak nemam! 😂.
one
Ako su to 2-3 prisilne misli dnevno to je ok.I jos ako znas kako ces s njima.Bas i ja kontam da bi sa Normabelom od 5 mg mogla kontrirati anksioznost.par dana 3x5mg a onda samo kad osjetis potrebu.Probaj to sa dr rijesit i reci da ti ne odgovara Praxiten.Ipak je on upucen najbolje.
A o cemu budu te prisilne misli, i u kojem ti je obliku OKP?Misaoni ili ponavljas neke radnje?
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Domacica ja mislim da ti uopce ne treba zoloft. Neka ti dr prepise normabel da ga imas doma, kad te uhvati tjeskoba ili jake prisilne misli popij njega. On je stvarno lagan. A o zoloftu ces misliti poslje poroda ko ce ti uopce trebati.Ako su to 2-3 prisilne misli dnevno to je ok.I jos ako znas kako ces s njima.Bas i ja kontam da bi sa Normabelom od 5 mg mogla kontrirati anksioznost.par dana 3x5mg a onda samo kad osjetis potrebu.Probaj to sa dr rijesit i reci da ti ne odgovara Praxiten.Ipak je on upucen najbolje.
A o cemu budu te prisilne misli, i u kojem ti je obliku OKP?Misaoni ili ponavljas neke radnje?
Nema prisilnih radnji. Samo misli. Tjeskoba ne dolazi više s njima, jer ih bacam kroz prozor 😂. Na psihoterapiji mi je rečeno čak da ih sama moram prizivati i promatrati. To mi je vježba. Bude u vezi djece.. da bebi ne bi što učinila...misli je l mogu ja to sve izdržati, da ne bude još gore i to.Kako ću na bebu reagirati kad se rodi. Bilo me je svega toga strah, no sad nije.
one
Sortiraj odgovore
Najstariji