Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    S@r@
    27. Siječanj 2020. 18:06

lola777

Jutro cure, nisam se jucer javljala jer smo imali goste, do kasno navecer.Mogu vam se pohvaliti da sam jucer cijeli dan popila pred spavanje Normabel od samo 2 mg.I to ne sta sam bila anksiozna vec jer me bilo strah hocu li moci zaspati.Hvala Bogu, spavala sam dobro, cak i bolje nego kad bi popila 5 mg.
    SARA ja sam se i inace borila s depresijom i crnim mislima i prije trudnoce, iako sam dugo bila bez antidepresiva i dobro mi je islo.U trudnoci mi hormoni i strahovi jos jace prorade pa sam morala prije 20-tak dana poceti piti antidepresiv.Volila bi da sam mogla bez njega, ali bojala sam se da cu upasti u jos losije psih. stanje, A vjeruj mi, nije mi bilo dobro.Uz to sam morala piti 15 mg Normabela u danu.Ja sam smanjila na 10 mg.Pa sam na 5 mg i sinoc na 2mg cijeli dan.Osjecam se zbog toga tako ponosno.Ne znaci da ce svaki dan biti tako, al trudim se.Slazem se s Margitao, ako primjetis da ti nije ok pocmi s antidepresivom.Bolje je piti ga nego osjecati patnju jer ponekad sam ne mozes dok te lijek ne pokrene.
    Margitao javi kako je prosao prvi dan sa svekrvom.

Pa svaka cast da si tak smanjila,cak sam i ja ponosna jer znam kak je tesko oduprjet se .
    Imala sam i sama problema s depresijom prije ,isla sam na pretrage sto cure pisu stitnjace pa je dokt.mislila da nije secer jer od tog stanja nisam jela nista osim slatkog i to kad nebi mogla spavat,ko sova sam izgledala i nisam bila sigurna jel uopce zivim u jednom momentu...
    Promjenila sam zivot iz korjena i okolinu i bila sam na normabelima(dokt je mislila da je vratna kraljeznica pa sam ih dobila)
    Bilo mi je dobro jedno vrijeme iako sam drustveni krug smanjila na minimum,poso,partner,dva tri prijatelja i to je djelovalo do sad..Mislim da je kod mene jos nekak podnosljivo jer mislim da sam samo izgubila sebe i pojam o tom sto mene kao osobu veseli,nemam dojam sebe vise al prepisujem to hormonima 
    Vidjet cemo kad rodimo kak ce nam bit,mislim da ce me to cak i izvuc jer jedino kad se osjecam dobro i veselo je kad se brinem za nekoga ,zato i radim u starackom domu...
    Osjecam se jako sretno kad mogu nekome pomoc i usrecit ga i uljepsat mu dan,kao da ta toplina prede na mene

S@r@
    27. Siječanj 2020. 18:26

kako se vi osjecate kad si pomislite na buducnost; kad dode beba i obicno vase majke i svekrve zele doc pomoc ..
    Konkretno; mene moje vec ispituju kolko da uzmu godisnjeg itd.,trebat ce meni pomoc.Mislim zbilja volim jednu i drugu i ugodne su al kad pomislim da ce me neko promatrat i znate one savjete,to ti nejde ovak,mi smo to onak...kad pomislim na to stvara mi nelagodu i nekako se vec osjecam sputano i nesretno jer mi je to nekako ulazak u moju privatnost,mislim da ce mi to samo otezat prilagodbu s bebom,a nemres bas rec nemojte mi dolazit jer opet mozda ce mi zbilka trebat pomoc i nece ic kako si ja to zamisljam.
    Kad razmisljam o tom u jednu ruku mi je svejedno jer se uopce ne osjecam kao da ce se to sve stvarno desit ,a u drugu ruku dode mi da sve steram u p.m. hahaaha
    Kak ste vi po pitanju tog ?

• lola777
    27. Siječanj 2020. 18:49

Uh,teska pitanja... Kod depresije je prisutno to da ne znas kako se osijecas, sta te veseli pa cak i tko si. Mislim da sve trudnice bez obzira imale depresiju ili ne, postavljaju pitanja kako cu ja ovo, pa hocu li znati i moci voljeti to dijete i sl.
    Kad sam prvi put rodila, prvih mj. dana moja mama je dolazila svaki dan oko 7 ujutro i bila do 15 - 16 sati.  To mi je odgovaralo jer mi je stvarno puno pomogla u svemu. Uvijek bi me slala da odspavam dok beba spava ili bi ona pripazila bebu.I pazila na moje simptome depresije. I mama je u svemu  tome uzivala. Svekrva zivi stan do nas, nisam joj branila da uskoci, ali ona je jedna plasljiva, pomalo staromodna zena koja se bas ne snalazi u zivotu. Dobra je ona, ne mogu reci, ali ni sad nesto odnosi nisu predobri. Moja je mama nazalost umrla prije 3 godine pa mi, osim s neba, nece moci pomagati. Ne ocekujem pomoc ni od svekrve, jer se ni dosad kad sam morala pripaziti nije bas pokazala, a kad bi nesto napravila to mi je izgledalo preko neke stvari.
    U biti ne idem jos tako daleko, tek sam 23 tj. trudna, jos se borim sa psihom, ali mislim da ce mi sestra uskociti jer uvijek imam njenu podrsku i pomoc. I meni ovo sve ponekad izgleda nestvarno, al mi se cini  da cu moci s voje sama,naravno i uz pomoc muza.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• lola777
    27. Siječanj 2020. 18:53

lola777

Uh,teska pitanja… Kod depresije je prisutno to da ne znas kako se osijecas, sta te veseli pa cak i tko si. Mislim da sve trudnice bez obzira imale depresiju ili ne, postavljaju pitanja kako cu ja ovo, pa hocu li znati i moci voljeti to dijete i sl.
    Kad sam prvi put rodila, prvih mj. dana moja mama je dolazila svaki dan oko 7 ujutro i bila do 15 - 16 sati. To mi je odgovaralo jer mi je stvarno puno pomogla u svemu. Uvijek bi me slala da odspavam dok beba spava ili bi ona pripazila bebu.I pazila na moje simptome depresije. I mama je u svemu tome uzivala. Svekrva zivi stan do nas, nisam joj branila da uskoci, ali ona je jedna plasljiva, pomalo staromodna zena koja se bas ne snalazi u zivotu. Dobra je ona, ne mogu reci, ali ni sad nesto odnosi nisu predobri. Moja je mama nazalost umrla prije 3 godine pa mi, osim s neba, nece moci pomagati. Ne ocekujem pomoc ni od svekrve, jer se ni dosad kad sam morala pripaziti nije bas pokazala, a kad bi nesto napravila to mi je izgledalo preko neke stvari.
    U biti ne idem jos tako daleko, tek sam 23 tj. trudna, jos se borim sa psihom, ali mislim da ce mi sestra uskociti jer uvijek imam njenu podrsku i pomoc. I meni ovo sve ponekad izgleda nestvarno, al mi se cini da cu moci s voje sama,naravno i uz pomoc muza.

Mislim, s dvoje djece, i uz pomoc muza koji je do sad sve preuzeo na sebe osim kuhanja.

S@r@
    27. Siječanj 2020. 19:06

Ajojj ,bas sam nasla kaj cu pitat.
    Vec je dobro kaj mislis da cete moc i da ti je muz podrska i da ste to vec jednom prosli ma da naravno nije isto s jednim djetetom i sa dvoje.
     Mislim da je najvaznije da je muz uz tebe,meni moj sad vec djeluje odsutno,mozda mi je zato toliki pritisak al ima volju ucit..snac cemo se vec nekakoImas jos vremena🙃 iako kad se sjetim sebe u tim tj.bila sam ultra bezvoljna 

• lola777
    27. Siječanj 2020. 19:19

S@r@

Ajojj ,bas sam nasla kaj cu pitat.
    Vec je dobro kaj mislis da cete moc i da ti je muz podrska i da ste to vec jednom prosli ma da naravno nije isto s jednim djetetom i sa dvoje.
    Mislim da je najvaznije da je muz uz tebe,meni moj sad vec djeluje odsutno,mozda mi je zato toliki pritisak al ima volju ucit..snac cemo se vec nekakoImas jos vremena🙃 iako kad se sjetim sebe u tim tj.bila sam ultra bezvoljna

Ma ne smeta mi pitanje, ne brini. Nisam ni ja bas od neke velike volje, jer se uvik necega bojim, sustezem i sl.,al takva sam. Sad je jos i dobro kakva sam bila prije mjesec dana. A slusaj, moj muz je vidija da nema ko, da od njegove mame nema pomoci, a ja se moram pripaziti,plus sta imam i 43 god. Al dodje to njima, sta sa razgovorom, sta sa odrastanjem.

• Nera20
    27. Siječanj 2020. 19:39

Sara neka ti dode mama ili sveki ovisi s kojim si prisnija, 2 tj neka dode pa ces viditi da li ti treba jos. Moja dolazi vise da cuva mladu kcer dok se ja oporavim i svi udemo u neku rutinu.. Iako da, nisam ni ja presretna kad mi netko tako dolazi na duzi period jer se osjecam sputano.....
    Sta kazu za normabel i dojenje 🤣🙈?
    A u vezi strahova... Ma vjerujem da cu se ok brinuti za bebu i da ce sve biti ok iako strah je uvjek prisutan. 

S@r@
    27. Siječanj 2020. 20:02

Valja vas poslusat ipak su iskustva iskustva.
    Vele da normabel od 2 mg uopce ne utjece na plod i novorodence,kolkiko je meni receno,mozda neko s iskustvom😊Bome Lola svaka vama cast jer hormoni su jako zeznuta stvar u trudnoci pogotovo poslije 30,i zbilja treba drzat misli na okupu i ovako otvoreno pricat o svemu,mnoge zene to ne cine ..

• lola777
    27. Siječanj 2020. 20:39

S@r@

Valja vas poslusat ipak su iskustva iskustva.
    Vele da normabel od 2 mg uopce ne utjece na plod i novorodence,kolkiko je meni receno,mozda neko s iskustvom😊Bome Lola svaka vama cast jer hormoni su jako zeznuta stvar u trudnoci pogotovo poslije 30,i zbilja treba drzat misli na okupu i ovako otvoreno pricat o svemu,mnoge zene to ne cine ..

Nisam ni ja prije pricala o tome.Imam dvije prijateljice koje su slicne meni pa pricamo medjusobno.Ja sam shvatila i prihvatila da nisam luda i da ovo nije sramota.Netkome fali inzulina, neko pije za stitnjacu, a eto meni fali serotonina.Glavnog hormona kod depresije.

• Nera20
    27. Siječanj 2020. 21:25

A da... To je istina, samo sta eto tesko je priznati da imas depresiju ili anskioznost. Ljudi to ne shvacaju i ne znaju da jako puno tableta pije neke antidepresive bas zbog toga.. Ali jednostavno se o tome ne prica. Ja sam rekla par prijateljica ali sad kad mi je bolje to vise ne spominjeno.. A ni muzu, pa valjda svi misle da mi je proslo 🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.