A da… To je istina, samo sta eto tesko je priznati da imas depresiju ili anskioznost. Ljudi to ne shvacaju i ne znaju da jako puno tableta pije neke antidepresive bas zbog toga.. Ali jednostavno se o tome ne prica. Ja sam rekla par prijateljica ali sad kad mi je bolje to vise ne spominjeno.. A ni muzu, pa valjda svi misle da mi je proslo 🤷♀️
Ma muzu ni ja vise ne govorim jer mi je znatno drukcije stanje nego tada pa valjda i moj misli da sam ok.Ovu zabrinutost za cerviks, pregled on smatra bezveznim i da pretjerujem. S prijateljicama pricam, s ove dvi sta kuze dubinu i tezinu toga.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Meni na primjer nije glupo pricati o tome samo je problem sto neki to uopce ne razumiju pa dok pricam na jedno im ude a na drugo izade ili mi krenu sa onim ma to nesta nije dobro to se treba rjesavat bla bla i onda ja mislim da sam luda kad mi tako kazu al to je to sto su zatucani i nikad nisu culi za trudnicku depresiju i to im je neshvatljivo... a oni koji me razumiju na primjer mama me shvaca skroz al mi je zao zamarat ju sa tim stalno pa onda samo nekad nesto kazem uglavnom se trudim da se ne brine i suprug je taj koji me razumije njemu kazem al uglavnom bas kad sam nikakva i to zato sto se inace volimo zezat jedno drugo a kad sam takva onda mi nije do niceg i kazem mu da nisam nikakva i da mi nije do zezanja pa mu nekad nes ispricam kako se osjecam i kakve mi misli prolaze kroz glavu al isto tako imam tu griznju savjest kad kazem nesto njemu, mami, sestri ili braci jer ne zelim da se itko brine zbog mene.
Mislim da tu najvise i dode do problema jer umjesto da se o njemu prica i kroz razgovor mozda dode donizvora problema iako ga kod trudnica nema ,taj osjecam mislim dode sam od sebe i nemres ga se rjesit,ljudi odmahnu rukom i kazu ; previse brines,bit ce sve u redu,kak su drugi tak ces i ti itd..,covjek se onda osjeca glupo i ko da si je umislio nesto,zaborave ljudi da je njim njihov problem najtezi i da ja mi nismo tamo neki drugi vec mi i da znamo sami rjesit problem i osjecaj nebi o njemu pricali i bezveze zamarali ljude..Zbog takvih komentara vise ni ne pricam nikom o tom pa ni mami jer je ona sad u svojim problemima pa da nju dodatno ne usosim , a to za muza ,isto dobim takav komentar povremeno i nekad bi ga najrade strpala u svoju kozu pa da ga vidim😂,a ima dana kad shvati da nije lako bit u trudnickoj kozi i promjenit gotovo sav nacin zivota..Izgubis sebe doslovno,jos kolko tolko kad radi covjek pa se krece medu ljudima pa se jos okupiras al kad si na cuvanju onda zbilja zapnes u 4 zida ,meni se doslovno zivot svodi na skuhaj,operi,pospremi i gotov dan i da sad me neko pita sta volis pa napravi nes za sebe..jednostavno vise neznas sta mene veseli,nis,pospremanje xD pa onaj odusak kad znas da je sve cisto i da si koristan...sta drugo...zalosno zbilja al je tako,a da ne pricam o tome da se pogledam u ogledalo i vise se ne prepoznajem,u jednu ruku nekad mislim da mi je dobro tako,sigurnije u ta moja 4 zida,nemogu si zamislit sad ono mahnitalo skakutanje po kavama ili neke kupovine po centrima..sve mi je to nekak bezveze i opcenito
Pa bas tako i onda od sve te muke nisam znala sta da radim i naletila na ovu stranicu gdje ste sve zaista otvorene i transparentne i iako vas ne poznajem odlucila sam se javiti i bas se bolje osjecam, tako kad se izjadamo jedna drugoj i ispitujemo ako nam nesto nije jasno pa si pomognemo i zbilja meni to pomaze..
Tako je i meni, ja se uzasavam onog osjecaja ujutro kad se probudim i tocno znam da cu raditi sve isto i imam osjecaj kao da dan nikada nece proci... Inace dok nisam ostala trudna sam uzivala svaki dan kad odem na posao razmisljajuci kako cu kad dodem kuci cistit i tako svaki dan si odredivala poslove i zaista volim cistit ali sad boze sacuvaj kad moram usisat ujutro mrsko mi a a gdje nesto drugo hahah to je valjda normalno u trudnoci, bar se nadam da je hahah
Joj meni je tako skuhaj, pospremi, pocisti, brini od djeci vec 11god..taman sam mislila aj sad cu malo slobode dobiti kad mala napuni 3,4god a ja zatrudnim 🤷♀️🤣 to me je bas dotuklo, plus sam se naslusala nekih stvari za koje nisam znala tamo oko 23tj trudnoce i onda me u 25tj opalio taj panicni i sve povelo.. Pa predpostavljam da su mi to bili okidavi neplanirana trudnoca i te stvari koje sam saznala...
Pa bas tako i onda od sve te muke nisam znala sta da radim i naletila na ovu stranicu gdje ste sve zaista otvorene i transparentne i iako vas ne poznajem odlucila sam se javiti i bas se bolje osjecam, tako kad se izjadamo jedna drugoj i ispitujemo ako nam nesto nije jasno pa si pomognemo i zbilja meni to pomaze..
Tako je i meni, ja se uzasavam onog osjecaja ujutro kad se probudim i tocno znam da cu raditi sve isto i imam osjecaj kao da dan nikada nece proci… Inace dok nisam ostala trudna sam uzivala svaki dan kad odem na posao razmisljajuci kako cu kad dodem kuci cistit i tako svaki dan si odredivala poslove i zaista volim cistit ali sad boze sacuvaj kad moram usisat ujutro mrsko mi a a gdje nesto drugo hahah to je valjda normalno u trudnoci, bar se nadam da je hahah
hahaha dada bas taj osjecaj ujutro ono ko u losem filmu,sve ispocetka🙉🤕
Onda mi je vrhunac dana kad muz dode s posla i to ocekujem i onda on dode i sve opet isto,jos se naljutim ilo onak osjecam ko jadnica ak on ima nes svoje u planu ,a ja sam njega cekala ko da cemo sad neznam sta,i di ic.😂😂😂😂
Pomalo mi je tragi-komicno ..Zbilja mi je lakse kad sam podjelila to s vama i kad cujem povratno informacije,jednim djelom je zbilka lakse😂😆blazeni forum
Joj meni je tako skuhaj, pospremi, pocisti, brini od djeci vec 11god..taman sam mislila aj sad cu malo slobode dobiti kad mala napuni 3,4god a ja zatrudnim 🤷♀️🤣 to me je bas dotuklo, plus sam se naslusala nekih stvari za koje nisam znala tamo oko 23tj trudnoce i onda me u 25tj opalio taj panicni i sve povelo.. Pa predpostavljam da su mi to bili okidavi neplanirana trudnoca i te stvari koje sam saznala…
Sigurno da je malo obeshrabrujuce kad imas u glavi taj odmak i malo vise slobode kao cilj i onda ajmo sve ispocetka,jos sam pojam da se ro desava ,a ne planiras.Jbt 11 godina? Bome celicni zivci ...
Mozda bude malo bolja situacija kad nova bena poraste pa ce se moc skupa igrat i animirat jedno drugo..vele da to pomaze da malo roditelji odahnu(do puberteta🤗😁)
A sa sin mi ima 11 god, kcer 2,5god.inace i mene je veselilo svaki dan prosetati, otic do ducana pa skuhati pa pocistiti. Sad mi to fali jer ne mogu u ovom stadiju trudnoce pa mi i to stvara depresivan osjecaj... Ono htjela bi svasta alo jednostavno tjelo nema snage.
Vjerovatno si ti navikla na to a meni je problem sto od kad sam zavrsila skolu nisam prestajala radit i uvijek sam imala svoj tempo koji je bio turbo ja jednostavno nisam stigla razmisljat o sutra, svaki dan nesto novo na poslu pa onda ni nisam puno vremena u kuci ni sama... I sad odjednom BUUUM po cijele dane sama, svaki dan isti.. Ajd to mi je pasalo prva 2 mjeseca al sad me vec izluduje bit ce to drugacije kad se ja malo naviknem na to i kad dode beba...
A sto se tice trudnoce meni ti je ginekolog prvo rekao da imam policisticne jajnike i uvijek sam imala neke upale i nikad mi nije bio redovan ciklus i tako svasta nesto i onda mi je rekao da cu malo teze ostat trudna ali da to nista ne znaci jer sam jos jako mlada pa mogu ostati opet lakse nego starije cure od mene koje isto imaju taj problem i ja sam se uhvatila za to da cu 'malo teze ostat trudna' i onda samo mozda suprug i ja malo forsirali to da ostanem trudna i eto nakon godinu i nesto od toga sam i zatrudnila iskreno zeljela sam to vise nego ista ali nisam ocekivala bas u tom trenutku kad sam saznala pa sam se malo iznenadila ali sam bila presretna i kazem eto onda bas nedavno kad sam upala u to stanje onako su mi prolazile misli jao pa kud bas sad, zasto nije kad zavrsimo gradnju kuce pa jako sam mlada takve budalastine a zapravo mogu biti zahvalna Bogu sto sam zatrudnila jer sam mislila da nikada necu i ispada kao da nisam zeljela a jesam vise od svega samo me eto malo zateklo.
Tako da mogu mislit kako je tebi koja to nisi uopce planirala.
Sortiraj odgovore
Najstariji