Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    S@r@
    28. Siječanj 2020. 01:19

Noc💤💤💤💙 
    Nadam se da cete se naspavat bar ovu

• lola777
    28. Siječanj 2020. 11:38

Jutro cure, ja sinoc zaspala oko 23 i probudim se oko 2 30 i naravno cirnem na forum, a ono se vi raspisale.Brzinski sam preletila da se ne bi razbudila, a evo sad sam detaljnije procitala.Evo i jucer sam cijeli dan uspila samo sa 2 mg Normabela i to pred spavanje.Sad imam onu jutarnju anksioznost, al borim se. Nocas ja tako citam za tu zenu sta je 3 mj bila u bolnici pa se uznemirila pa razmisljala o tome, pa onda o Korona virusu.Toliko me i to uznemirilo.I onda sam malo molila i zaspala.Sta se tice tema o kojima ste pricale, ja znaci 6 god nisam tila na drugo i govorila nakon poroda da necu vise jer mi je tako bilo psihicki tesko i to mirovanje i konstantan strah za bebu.I tako su godine prolazile, muz i mala ubace komentar ja bi seku, pa muz probajmo pa nemoj da raste bez ikoga.I onda prijateljica u 41 god rodi trece pa gledas pa se pitas jesam li ih zakinila i sl. A u meni strah, kako cu ponovno izdrzati strahove, mirovanje ako ga bude i sl.Hvala Bogu, nakon puno previranja ja kazem muzu ok imamo godina al ajmo probat 3 mj.A ja kontala imam 43 god, polic.jajnike ma nece se to primiti, a eto muza cu smiriti.I Bogu hvala, odmah sam zatrudnila.Bio mi je sok, ali mi je sad jako drago i molim Boga da bude sve u redu. Uvik sam ja to zelila, ali me taj strah od depresije i neizvjesnosti sprjecavao.
    Malo mi je tesko sta ne mogu sa starijom curkom raditi sta i dosad, uvik smo dosta setale, rolale i tako to.Vecinom je sa mnom u kuci dok muz radi, jer je nisam slala 1,5 mj u vrtic, naravno jer se bojim gripe, viroza i sl. Sta se tice podrske drugih ljudi najdraze mi bude kad mi netko kaze trgni se, mozes biti sretna zbog svega sta imas, a ti uvik nesto izmisljas.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Nera20
    28. Siječanj 2020. 11:50

Evo i mene dobro jutro! Napokon slazem torbu za bolnicu.. Ok sam, ne mogu se pozaliti da sam lose.. Sveki je dosla, za sada mi je ok ali dan je dug.
    Sara i meni je najveci strah da ne dobijem postporodajnu.. Ubrzo cemo i to saznati 🤣

S@r@
    28. Siječanj 2020. 12:39

Mrzim te komentare u tom smisli budi sretna itd.,nije da nisi sretna al ima neke stvari koje te muce kao i drugi ljudi samo svi misle da je u" drugom vrtu bolja ruza" ..
    Danas sam naisla na jedan komentar u smislu da je to tak sve strasno nebi zene vise radale,ma shvacam i zbilja je tako ali za nekog je to jako tesko prolazit..kad se nades u tome onda si sav pogubljen i cini ti se da tones u vlasitu rupu.
    A kaj se tice bakterija i bolestina tu sam definitivno u strahu i mislim da je najbolje da djete izbjegne ako moze,
    Moja prva panicna faza je bila oko bakterija i dan danas se jako bojim crijevnih viroza ,a necete vjerovat radim u domu za starije ko njegovatelj🤦🤦 i to sam odlucila bas zato da se rjesim straha i zato kaj me to smiruje da pomazem drugima...
    Mislim da je higijena pola zdravlja i ove sad bolestine i kaj velis taj virus kaj je doso pa to je sve prestrasno,to ce nas unistit i najgore kaj si nemocan tu i da ti neznam kak pazis ovisi o drugima i kak drugi ljudi paze ...osjecaj nemoci je grozota

S@r@
    28. Siječanj 2020. 12:43

Margita0407

Evo i mene dobro jutro! Napokon slazem torbu za bolnicu.. Ok sam, ne mogu se pozaliti da sam lose.. Sveki je dosla, za sada mi je ok ali dan je dug.
    Sara i meni je najveci strah da ne dobijem postporodajnu.. Ubrzo cemo i to saznati 🤣

Upravo tako😂 
    Do tad nista samo misli
    Bome je i meni danas nekak dobar dan za sad,dugo se nisam osjecala tak ravnodusno al vjerojatno jer sam se naspavala ma da me pred jutro prala briga kak se beba ne okrece pa kao jel ziv,sta ako se nes desilo a ja ne reagiram al sam se smirila.

S@r@
    28. Siječanj 2020. 12:45

lola777

Jutro cure, ja sinoc zaspala oko 23 i probudim se oko 2 30 i naravno cirnem na forum, a ono se vi raspisale.Brzinski sam preletila da se ne bi razbudila, a evo sad sam detaljnije procitala.Evo i jucer sam cijeli dan uspila samo sa 2 mg Normabela i to pred spavanje.Sad imam onu jutarnju anksioznost, al borim se. Nocas ja tako citam za tu zenu sta je 3 mj bila u bolnici pa se uznemirila pa razmisljala o tome, pa onda o Korona virusu.Toliko me i to uznemirilo.I onda sam malo molila i zaspala.Sta se tice tema o kojima ste pricale, ja znaci 6 god nisam tila na drugo i govorila nakon poroda da necu vise jer mi je tako bilo psihicki tesko i to mirovanje i konstantan strah za bebu.I tako su godine prolazile, muz i mala ubace komentar ja bi seku, pa muz probajmo pa nemoj da raste bez ikoga.I onda prijateljica u 41 god rodi trece pa gledas pa se pitas jesam li ih zakinila i sl. A u meni strah, kako cu ponovno izdrzati strahove, mirovanje ako ga bude i sl.Hvala Bogu, nakon puno previranja ja kazem muzu ok imamo godina al ajmo probat 3 mj.A ja kontala imam 43 god, polic.jajnike ma nece se to primiti, a eto muza cu smiriti.I Bogu hvala, odmah sam zatrudnila.Bio mi je sok, ali mi je sad jako drago i molim Boga da bude sve u redu. Uvik sam ja to zelila, ali me taj strah od depresije i neizvjesnosti sprjecavao.
    Malo mi je tesko sta ne mogu sa starijom curkom raditi sta i dosad, uvik smo dosta setale, rolale i tako to.Vecinom je sa mnom u kuci dok muz radi, jer je nisam slala 1,5 mj u vrtic, naravno jer se bojim gripe, viroza i sl. Sta se tice podrske drugih ljudi najdraze mi bude kad mi netko kaze trgni se, mozes biti sretna zbog svega sta imas, a ti uvik nesto izmisljas.

Jel ti prolazi osjecaj da neces davat jednaku ljubav kceri i novoj bebi? 

• Zrinka1
    28. Siječanj 2020. 12:47

Jutro cure...
    Ma i ja nisam bas nesto, jucer me oko 16h poceo hvatati kao neki nemir i nervoza i jos me drzi, bas neki ruzan osjecaj, popila sam navecer tabletu i evo i sad sam... Bas mi to vise ide na zivce, zasto ne moze sve biti normalno, zasto se mi moramo tako patit? Jbt neke zene kao da nisu trudne izguraju sve do samog kraja, zasto se neke moraju ovako patit kao mi 🙄
    Blago vama koji ste blizu termina, ja sad tek presla pola i sad vrijeme kao da stoji... 

S@r@
    28. Siječanj 2020. 13:17

Nije bas utjesno al mene je taj jaki nemir malo popustio sa 30.tj tak 32.tj. ,(iako nisam sigurna jer imam osjecaj da nemam pojam bas o vremenu)do tad sam imala osjecaj da nece bit nikad gotovo i stalno sam bila nesretna,davala sam si onda rokove da se osjecam bolje kao samo da izdrzim do Bozica pa onda samo da izduram jos ovo i to me je kao gurkalo e onda sam prestala pusit da se opustim i okrenulo me na pretjeran strah i brigu za porod kao da idem na klanje i gotovo ono ko da iza tog ne postoji vise nista ,nisam spavala,neko bi mi nes pricao ,a ja bi bila tak odsutna..
    Sad bi se vratila u nazad samo da ne razmisljam o tome i da svaka mala bol i promjena me ne potakne na paniku jel to to kao...sad sam gotova🙉🙉 Divim se zbilja zenama koje kak kazes ko da nis nije,
    Sad ce rodit i one jedva cekaju kao da idu na izlet ..
    Zavidim im!! 

• lola777
    28. Siječanj 2020. 14:01

Margitao znaci spremas se, ajme super.Tako blizu, ja sam isto tek prosla pola pa cekam neke sigurne tj.Iako cu ja i u tim sigurnim ludit zbog necega.Di si spavala? Kako prolazi prvi dan sa svekrvom? Ja mislim da si ti onaj kosmar hormona uspjesno prosla i sumnjam da ce ti doci do postporodajne.Al se nemoj ustrucavati na atidepresive vidis li da ti fali volje i srece.Znam da se mislis zbog dojenja, ali neces biti nista losija mama ako ne dojis.Ne bi to bila tvoja komocija, tipa necu da mi se ne obise grudi i sl.
    Sara nekome tko nije prosao neke stvari, depresiju u trudnoci, spontani, mirovanje, strahove itd. trudnoca je predivno iskustvo.Citam jucer Luciju Lugomer -xxl model kako ne moze razumiti zene koje ne uzivaju u trudnoci.Ne moze jer nije osjetila ovu drugu stranu, ne moze jer je takva optimisticna i pozitivno gleda na sve.Moj mozak ne bi volio biti ovalav, ali koje scenarije on napravi prepala bi se i Lucija Lugomer.
    Sta se tice osjecaja za jedno i drugo dijete, to me je puno mucilo prije.Kao kako ce moja prva pa ona mi je bila centar svijeta, obozavam je, moje prvo cudo pa kako cu ovo drugo voliti, ali vec je volim.Kazu zene koje su rodile vise djece da se ljubav ne dijeli nego umnaza kad dobijes drugo.  Poznavajuci sebe, necu dopustiti da se moja prva mezimica osjeti odbacenom ili manje voljenom.Zabranila sam svima i to cu i dalje radit da govore mama i tata ce vise voliti seku.Ja mojoj kazem pa koji prstic ti vise volis, kad bi me pitala ocu li je manje voliti.Ili joj kazem jeli ti vise volis veliku ili malu cokoladu.Trudit cu se imat vremena samo za nju, ono da imamo svoje trenutke i da je ukljucim u sve sta ona zeli.
    Zrinka ja bi znala stati pred ogledalo, pitat se sta ti je i plakati od muke. Ubijati samu sebe mislima i strahovima, osjecati griznju savjesti sta sam ovakva. U biti ljudi kazu da sam predobra i preosjecajna, i da sam zato ovakva.Najvise mrzim taj osjecaj uznemirenosti i napetosti, nemira.Tad bi i ja popila Normabel. Sad je isto u nekom laganijem obliku prisutan, al guram bez tablete. Bolje da si popila.Mozda bi bilo bolje da si popila onaj od 5 mg i cili dan si pokrivena

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

S@r@
    28. Siječanj 2020. 14:13

Rasplakalo me ovo za prstice,zbilja divno ...😍
    Ubpravilu da,nemoze znat onaj koji se s tim nije susreo...
    Bas sam htjela rec da i ja mislim da je to kod osoba koje su osjecajne i jako brizne,gledaju da budu fer prema svima.
    Meni ceato padne na pamet ono nije fer,kao da svi ocekuji da cu sama sebi pomoc i da je kod mene super i da se nosim sa svim nedoumicama..cudno nesto

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.