Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zrinka1
    24. Siječanj 2020. 22:33

Samo mi je sestra bila rekla gledaj ovako ako ti sama sebi neces pomoci ne moze niko drugi, moras sebe staviti na prvo mjesto uvijek jer nitko od nas ne zna kako je tebi bolje nego ti sama... Od sjedenja i plakanja nemas nista.. Kaze niti ce ko nositi to dijete umjesto tebe niti ce ga rodit... I ja sam se toga i drzala... Iako sam jako mlada imam samo 22 godine i inace sam cvrsta i sa karakterom ali kad me je to uhvatilo osjecala sam se kao stara baba koja ce sutra umrijet i kao da necu izdrzat jos 2 dana a gdje ostatak trudnoce... I kad mi je ona to rekla nekako su mi te njene rijeci odzvanjale u glavi stalno i otisla sam potrazit pomoc zbog oboje jer znam da ja to mogu i moram izdrzati..e tako i ti isto odi 

• lola777
    25. Siječanj 2020. 12:51

Aleks1205

Evo i ja se uključujem ako možeJeste se susretali s ovim problemom u trudnoći?
    Bilo je toga i prije trudnoće ali ne tako intenzivno kao sada…već tjednima se ne osjećam dobro i toliko sam depresivna da nemam volje za životom. Ovo mi je druga beba, prva traži jako puno pažnje ali ja za to nemam volje, vucem se ko krepana mačka po kući i samo disem, a većinom ni za to nemam volju. Navečer imam suicidalne misli i ne mogu spavati koliko mi je teško, pa se toliko izbediram i uplasim da dobijem napad panike. Jutra su mi katastrofa, cim se probudim poželim da sam mrtva. Ne znam šta da radim, da odem kod psihijatra? Hoću dobiti kakve lijekove? Smiju li se antidepresivi i lijekovi za smirenje uopće koristiti u trudnoći? Strah me za mene i za bebu, mislim da to gore utječe na nju nego na mene….muž me svaki dan napada i ispituje sta mi je a mene je jednostavno sramota reći mu da nisam psihički dobro.
    Kome da se obratim? Na psihoterapije stvarno ne mogu ići jer nemam vremena, živimo na selu i jako puno radimo, imamo životinje a uz to imam i dijete od nepune 2 godine koje nemam kome ostavljati, i živim 40km od grada ..

Alex, zao mi je zbog toga sta prolazis.Mislim da se obavezno moras javiti lijecniku psihijatru koji ce ti prepisati lijekove.Postoje lijekovi, antidepresivi koji su u trudnoci dozvoljeni kao i Normabel koji djeluje na anksioznost i paniku.Sve bi mi bile sretne da smo mogli bez tableta, ali neke stvari jednostavno nisu takve kakve bi mi zelile.Ti si ocito imala sklonost tome prije trudnoce, a sad su hormoni to sve pojacalo.Muz ne mora znati da pijes tablete, ali mu reci da se ne osjecas psihicki dobro pa mozda se i iznenadis njegovoj reakciji.Depresija nije ni slabost ni ludost vec bolest, kao sto neko ima dijabetes, bolesnu stitnjacu i sl.Mislim da tvoje misli o suicidu zahtjevaju hitnu reakciju i to moras prepoznati i reagieati odmah.Ni zivotinje, ni nedostatak vremena ne smije te sprijeciti za potraziti pomoc.Ti si majka dijeteta koje te treba i trudna si i kad rodis, kao i sad trebas funkcionirati.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• lola777
    25. Siječanj 2020. 13:13

Zrinka1

Samo mi je sestra bila rekla gledaj ovako ako ti sama sebi neces pomoci ne moze niko drugi, moras sebe staviti na prvo mjesto uvijek jer nitko od nas ne zna kako je tebi bolje nego ti sama… Od sjedenja i plakanja nemas nista.. Kaze niti ce ko nositi to dijete umjesto tebe niti ce ga rodit… I ja sam se toga i drzala… Iako sam jako mlada imam samo 22 godine i inace sam cvrsta i sa karakterom ali kad me je to uhvatilo osjecala sam se kao stara baba koja ce sutra umrijet i kao da necu izdrzat jos 2 dana a gdje ostatak trudnoce… I kad mi je ona to rekla nekako su mi te njene rijeci odzvanjale u glavi stalno i otisla sam potrazit pomoc zbog oboje jer znam da ja to mogu i moram izdrzati..e tako i ti isto odi

Ovo sta ti je rekla sestra me se dojmilo.To je tako stvarno, jer ako same sa sobom nismo sretne i nismo dobro kako mogu drugome valjati.Mene moje dijete motivira, zao mi sta moram piti lijekove zbog ovoga djeteta u meni, ali moram funkcionirati i zivjeti.Moje dite i muz me gledaju takvu svaki dan.Nisam imala suicidalne misli, ali su me druge misli i tuga koja se stvori od tih misli dovodile do ludila.3 noci i 3 dana nespavanja, panika, anksioznost.Zudila sam biti normalnija, sretnija i kad sam pocela piti antidepresiv malo po malo je krenilo na bolje.Ja znam da moram mjenjati misli da su tablete samo pripomoc i imam ja i dalje strahova i anksioznosti, ali mozak ih sad drukcije dozivljava.
    Nisam se mogla javiti sinoc jer smo imali goste, a jutros sam bila u ginekologa.Hvala Bogu, beba je dobro, iako sam dobila samo 1 kg.Kaze dr usli ste s viskom kg pa bolje da ne dobijete puno.Naravno pitam ga za cerviks kaze da je nalaz dobar i da se ne opterecujem njegovom velicinom.Prije 20 dana mi je bio 4,5 cm a sad 3,5 cm.On kaze to je dobro, ali ja se uhvatila toga i sad mi to stvara nervozu.Inace i jutros anksioznosti skoro da nema, ali sam popila Normabel od 2 mg jer sam setala malo vise nego inace pa bolucka malo.

• Nera20
    25. Siječanj 2020. 14:05

Sta je to sa velicinom cerviksa, eto ja ni ne znam za to 🤣🤣
    Jos tjedan, dva i ti ces biti skroz super! 

• lola777
    25. Siječanj 2020. 14:22

Margita0407

Sta je to sa velicinom cerviksa, eto ja ni ne znam za to 🤣🤣
    Jos tjedan, dva i ti ces biti skroz super!

🤣🤣🤣 to i moje prijateljice kazu, dok ti nisi pocela s tim cerviksom nismo ni znale sta je to.A to je unutarnje i vanjsko usce maternice i kad se cerviks skrati na 0 cm pocinje porod.
    U prosloj trudnoci sam mirovala jer je bio omeksan a na kraju rodila u 40 + tj.Al ostale mi traume pa ja doktore s tim udavim.

• lola777
    25. Siječanj 2020. 14:28

Kaze doktor zasto se bojite toga, a ja njemu pa doktore da je sve u redu s mojom glavom ne bi ja pila Zoloft🤣🤣🤣.
    Kaze ne brinite se ni za Zoloft.

• Nera20
    25. Siječanj 2020. 14:59

Dobro si mu rekla 🤣🤣

• lola777
    25. Siječanj 2020. 15:01

Margita0407

Dobro si mu rekla 🤣🤣

Kako si danas? Jeli ima pojave anksioznosti? Meni na trenutke pa me uhvati strah da ce se pojacati.

• Nera20
    25. Siječanj 2020. 15:05

Pa nisam bas anksiozna vise sam sad umorna, tako bi zaspala a ne mogu jer  se maloj jos ne spava 🙄

• lola777
    25. Siječanj 2020. 15:12

Margita0407

Pa nisam bas anksiozna vise sam sad umorna, tako bi zaspala a ne mogu jer se maloj jos ne spava 🙄

Uf, diktiraju tempo.I meni se spava, al zaspem li sad tko zna ocu moc veceras. Mrzim anksioznost.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.