Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ribica12
    02. Ožujak 2020. 14:26

Margita0407

Ribica12

Margita0407

To bi znacilo ako me bas stisne mogu popiti normabel ali ne svaki dan i cesto… Da za zoloft sam svugdje citala da ide uz dojenje tako da eto nemas brige za to 😁
    Dobro se ti drzis kad vec koliko guras bez icrga, da li ides na psihoterapiju?
    A od.1.mj sam 2 puta uzela normabel. Od tad nisam ni bila na terapiji.. Ono izgledalo je da ide na bolje pa mi se nije dalo vise ici.

Ajme tako ja odem jednom pa vise ne, nekako mi se cini dok sam pila tablete da mi nije ni trebalo, zapravo su tablete te koje su pomogle 
    Pa ako ti se nastavi otidi po zoloft, nije sramota, ja bas jedva cekam rodit da mogu uzet bude li mi potreban. Ja bih i sad al svaki dan kazem pokusat cu jos bez, pa je sad prosao cijeli tjedan sa 1 normabelom, onda mislim da mogu izdrzat ovako jos neko vrijeme. Al to je sve promjenivo, to mi i je najgore, sto ne znam kako ce bit za mjesec dana. Ovako kad pijes znas da ce bit dobro, tj da ide samo na bolje.

26+3❤️

• Domaćica
    02. Ožujak 2020. 14:32

Margita0407

To bi znacilo ako me bas stisne mogu popiti normabel ali ne svaki dan i cesto… Da za zoloft sam svugdje citala da ide uz dojenje tako da eto nemas brige za to 😁

Da, baš tako, to znači da se može, no,ne prečesto.

one

• Domaćica
    02. Ožujak 2020. 14:45

lola777

Kucanica- domacica🤣, razumile smo mi sta si tila reci.To sam mislila pitati, jesi nastavila na psihoterapiju. Ja jos nisam, sa lovom sam nikakva.Sve zalihe potrosila🙄.
    Stanje psihe ova dva dana +2. Eto bol u ledjima i ta vaginalna probadanja povremena mene bace u lose raspolozenje, sumnju i sl.Spavala srednje lose.
    Ribica, ovi farmakolozi kazu bolje ne Seroxat u trudnoci.Zoloft, Prozac preporucuju.Normabel je dugo u upotrebi kod trudnica i daju ga za odrzavanje trudnoce, kod kontrakcija i sl i dosada nije primjeceno negativno djelovanje.
    Andrejja,hvala na podjeljenom iskustvu.Ocito si inace, prije te epizode, osoba koja je imala jak karakter i jaku psihu pa si to uspjela rijesiti snagom volje.Ja priznajem da sam oduvijek pre osjetljiva, ranjiva osoba.Postoje faze kad sam jaka, najvise se to pocelo primjecivati makon sta sam rodila prvu curu. Ja se rijetko bojim za sebe, vecinom su ti strahovi vezani za najmilije, strahovi o njihovom zdravlju i zivotu.Sad su ti strahovi izrazeniji u trudnoci.Znam da nije nista pod mojom kontrolom i bojim se neizvjesnosti.Nisam jaka toliko da mogu te misli i tuge u glavi prevladati snagom volje.
    Ja uz anksioznost i depresiju imam i OKP- misaoni koji je vjerovatno i doveo do ove prve dvi dijagnoze.Dr mi je prije predlagala i 2 Zolofta, al ja nikad nisam tila uzimati 2.Uvijek 1 tabletu i znala bi bez njih po 1-2 god.

Lola, ne idem više jer psihoterapeut smatra da mi nije potrebno tj. ni ja više ne vidim smisao ni potrebu. Naučila sam tehnike koje prakticiram. Riješila sam se tableta, mada dvije noći slabije spavam. Čekam porod i ne mislim kako će biti poslije. Vidim da sam izdržala od 20.tj.,dan po dan. Tako ću i dalje. Ako bude potrebe za terapijom, uzet ću i kvit.

one

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 14:52

Ribice tako i ja odgadam zoloft jer mi nije svaki dan u banani, ali opet pa ne mogu ni ovako zivjeti da po dan kako ce mi biti, kako je to.zivot.nisam onda niksko zadovoljna.. Kad je kao ok onda stalno ocekujem da ce. Mi biti lose... A kad je ko dns onda samo mislim kako cu morati piti tablete.. Mislim uzas. 
    Kad bi bar znala, proci ce za 2mj i ok izdrzati cu. 

• Domaćica
    02. Ožujak 2020. 15:01

Margita0407

Ribice tako i ja odgadam zoloft jer mi nije svaki dan u banani, ali opet pa ne mogu ni ovako zivjeti da po dan kako ce mi biti, kako je to.zivot.nisam onda niksko zadovoljna.. Kad je kao ok onda stalno ocekujem da ce. Mi biti lose… A kad je ko dns onda samo mislim kako cu morati piti tablete.. Mislim uzas.
    Kad bi bar znala, proci ce za 2mj i ok izdrzati cu.

Margitao, držim fige da se misli upozitive. Ako se stvarno mučiš, nemoj,odi po Zoloft. Dojila si koliko si dojila, ima formula. A kažu da se može uz dojenje. Bitno da si ti ok i da normalno funkcioniraš. 

one

• Ribica12
    02. Ožujak 2020. 15:10

Domacice evo j ja guram od 20. tjedna tj. mislim cak 18. Dan po dan. Margita slazem se, nitko ne zeli takav zivot, dobro je domaćica rekla, ne moras ni dojit, ima formula, a eto vidile smo da se zoloft moze uz dojenje.
    E Domacice dala mi je kendural za zeljezo, valjda je ovo sta sam ja pila slabo

26+3❤️

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 15:17

Ma dojila bi uz zoloft.. Kad vec svugdje pise da moze.. Osim ako mi moja dr ne kaze suprotno 🤣 

• Ribica12
    02. Ožujak 2020. 15:18

Pa eto, onda se nema potrebe mucit

26+3❤️

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 15:27

Ribica12

Pa eto, onda se nema potrebe mucit

A znam... Moram ici kod dr ionako napraviti termin za spiralu pa cu joj reci da mi stanje jos uvijek jako varira pa sta ona predlaze 

• Ribica12
    02. Ožujak 2020. 15:28

I onda javi odmah, da j ja znam🙈

26+3❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.