Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lola777
    02. Ožujak 2020. 13:22

Kucanica- domacica🤣, razumile smo mi sta si tila reci.To sam mislila pitati, jesi nastavila na psihoterapiju. Ja jos nisam, sa lovom sam nikakva.Sve zalihe potrosila🙄.
    Stanje psihe ova dva dana +2. Eto bol u ledjima i ta vaginalna probadanja povremena mene bace u lose raspolozenje, sumnju i sl.Spavala srednje lose.
    Ribica, ovi farmakolozi kazu bolje ne Seroxat u trudnoci.Zoloft, Prozac preporucuju.Normabel je dugo u upotrebi kod trudnica i daju ga za odrzavanje trudnoce, kod kontrakcija i sl i dosada nije primjeceno negativno djelovanje.
    Andrejja,hvala na podjeljenom iskustvu.Ocito si inace, prije te epizode, osoba koja je imala jak karakter i jaku psihu pa si to uspjela rijesiti snagom volje.Ja priznajem da sam oduvijek pre osjetljiva, ranjiva osoba.Postoje faze kad sam jaka, najvise se to pocelo primjecivati makon sta sam rodila prvu curu. Ja se rijetko bojim za sebe, vecinom su ti strahovi vezani za najmilije, strahovi o njihovom zdravlju i zivotu.Sad su ti strahovi izrazeniji u trudnoci.Znam da nije nista pod mojom kontrolom i bojim se neizvjesnosti.Nisam jaka toliko da mogu te misli i tuge u glavi prevladati snagom volje.
    Ja uz anksioznost i depresiju imam i OKP- misaoni koji je vjerovatno i doveo do ove prve dvi dijagnoze.Dr mi  je prije predlagala i 2 Zolofta, al ja nikad nisam tila uzimati 2.Uvijek 1 tabletu i znala bi bez njih po 1-2 god.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• andrejja
    02. Ožujak 2020. 13:35

mislim da je meni jedan od okidača bio rutina- svaki dan u isto vrijeme buđenje , hranjenje, 2 ukakane guzice, spavanje, buđenje, hranjenje.. svi rade a ti sam u svom kaosu čitav dan i noćne smatram se nekim jakim karakterom. ali mislim da je jedan od razloga bio i taj što je naše prvo dijete 3.tj bilo na neonatologiji na Rebru radi upale pluća koju je zaradio od nekoga u rađaonici... i još par komplikacija koje je to povuklo za sobom. za mene je to bio veliki šok jer je rođen sa apgarom 10/10 i nakon 2 sata su počeli problemi sa disanjem . mislim da sam to lavovski izdržala, 3 puta dnevno sam išla na Rebro nakon poroda od 18 sati..u tom trenu nisam to tako shvaćala. ali kada je on došao doma počele su moje strepnje na svaki njegov malo drugačiji udisaj, kašalj, … a bebe ispuštaju svakakve zvukove pa sam bila sluđena non stopsa njegovih 6 mj sam ostala trudna sa drugim. mislim da nisam stigla procesuirati ni sve što smo s njim prošli a stigla je nova beba i jednostavno se stvorio taj krug strepnje i tjeskobe i strahova koji je morao eksplodirati.sjećam se svih tih ružnim osjećaja.. žene s kolicima sjede na terasama, piju kavu, smiju se, zabavljaju sa djecom po parku. a ja ko smrt na dopustu bez ikakve volje guram ta kolica ispred sebe i gušim se u sebi, vrtim crnjake, pa mi se vrti, pa mi se riga, kao sama na svijetu , neshvaćena, uz svu brižnu obitelj i prijatelje koje i dan danas imam pri ruci.

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 13:58

Ej cure! Evo ja bila sa bebom i muzem u setnji i na kavi, ali cijelo vrijeme mi je pritisak, tjeskoba, mogla bi se sad rasplakati... Ugl krasno.

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 13:59

Andreja super sta si sve prosla bez tableta..meni se sve cini da cu ici po zoloft ako se ovako nastavi. 

• andrejja
    02. Ožujak 2020. 14:08

nažalost, u potpunosti razumijem kako je svakoj od Vas .. i od srca Vam želim da se pozitivinim mislima uspijete riješiti svega što vas muči. meni isto često padne na pamet, sad od početka travnja idem na porodiljni, što opet znači biti doma... pa da ne bi opet zapala u tu bedaru, rutinu,,. ali odlučila sam se hrabro boriti dolazi ljeto, sada smo u svojoj kući, imamo dvorište, terasu, lijepo vrijeme...nismo više zatočeni u stanu ovih dvoje malaca više nisu tako mali, jedno završava 1.razred, drugo upisujemo.,. svakako će mi biti od pomoći sa bebicom a sa njima sam bila prepuštena sama sebi uostalom, ako sam preživjela 2 bebe istovremeno, kaj ne bi ovu jednu zasebnu trudit ću se da ova godina bude najbolja ikad sa svojom ekipicom i da je ne pamtim po depresijama i panikama . samo ostaje prebrodit strah od poroda i na konju sam a sa druge strane i vjerujem da Bog ima plan za sve. i već nekoliko puta sam se u to uvjerila tako da se samo treba opustiti i prepustiti. uvijek sve ispadne najbolje moguće

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 14:13

Da sigurno ce ti sada biti lako sa bebom, ako si prezivjela sa 2 male bebe!ne vjerujem da ce ti se ponoviti panika, to si ti prebrodila ❤️

• Nera20
    02. Ožujak 2020. 14:15

Ribica12

Margita0407

To bi znacilo ako me bas stisne mogu popiti normabel ali ne svaki dan i cesto… Da za zoloft sam svugdje citala da ide uz dojenje tako da eto nemas brige za to 😁
    Dobro se ti drzis kad vec koliko guras bez icrga, da li ides na psihoterapiju?

A od.1.mj sam 2 puta uzela normabel. Od tad nisam ni bila na terapiji.. Ono izgledalo je da ide na bolje pa mi se nije dalo vise ici. 

• Ribica12
    02. Ožujak 2020. 14:20

Lola slazem se s tobom, mi imamo taj problem odavno, i mislim da je drukcije nego kod tebe andrejja, ja ti se divim, svaka cast sto si odbila tablete i bez njih uspila, al ja jednostavno ne bi mogla, mjesec dana ovakvog stanja mi je i previse bilo i morala sam to zaustavi i pocet pit, ne znam kako bih duze izdrzala bez njih u takvom stanju (ovo pricam o fazama prije trudnoce) sad se borim vec mjesec ipo, dva i da nisam trudna vec odavno bi pocela pit tablete, mozda idem laksim putem, al ovako jednostavno ne funkcioniram, jedan dan dobro, 3 lose, pet dobro, dva lose, pa pola dana suoer, pola lose. Zelim vodit normalan zivot. I ja bih voljela da se samo rijesi, bez tableta, al eto nekako s obzirom na prijašnja iskustva cisto sumnjam. 

26+3❤️

• andrejja
    02. Ožujak 2020. 14:21

Margita0407

Da sigurno ce ti sada biti lako sa bebom, ako si prezivjela sa 2 male bebe!ne vjerujem da ce ti se ponoviti panika, to si ti prebrodila ❤️

neki dan smo gledali svi skupa videe kad su imali godinu , dvije , tri.. žao mi je što pola toga nisam zapamtila radi svojih tih psiho problema. 
    što nisam malo više možda sudjelovala u njihovim glupostima i više se tome veselila. 
    tako su bili mali , slatki i jednostavni, a ja u rasulu, potpuno nesvjesna bogatstva koje stoji predamnom.tako si nekako složi u glavi. ovo je sada i nikada više. ti njihovi smiješni koraci, riječi, razgovori , izjave ,zaključci.. zašto da ih gledamo sa jadom kad su to najljepši trenutci u životu..
    mislim, slatki su oni i sa 7 i 8 godina, ali filozofiraju, svađaju se... ali kao da su jučer bili smiješne bebe, a danas su ravnopravni pregovarači. 

• andrejja
    02. Ožujak 2020. 14:25

Ribica12

Lola slazem se s tobom, mi imamo taj problem odavno, i mislim da je drukcije nego kod tebe andrejja, ja ti se divim, svaka cast sto si odbila tablete i bez njih uspila, al ja jednostavno ne bi mogla, mjesec dana ovakvog stanja mi je i previse bilo i morala sam to zaustavi i pocet pit, ne znam kako bih duze izdrzala bez njih u takvom stanju (ovo pricam o fazama prije trudnoce) sad se borim vec mjesec ipo, dva i da nisam trudna vec odavno bi pocela pit tablete, mozda idem laksim putem, al ovako jednostavno ne funkcioniram, jedan dan dobro, 3 lose, pet dobro, dva lose, pa pola dana suoer, pola lose. Zelim vodit normalan zivot. I ja bih voljela da se samo rijesi, bez tableta, al eto nekako s obzirom na prijašnja iskustva cisto sumnjam.

naravno, svatko zna kako će si najbolje pomoći. 
    i ja sam nakon par tjedana takvih stanja mužu rekla da me odmah sad vodi na psihijatriju, da ja to više ne mogu, da ću umrijeti i da trebam nekoga da me izliječi. ali da, kod vas je nekako drugačije, recimo nikada mi se nije desilo u trudnoći. a evo skoro sam 30-ti tj. nego kasnije kad krenu ta nespavanja, jesen, zima, kratki dani..živci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.