Ajme super, bravo lola 😍 nek je potvrda hahah, sad sam se pocela pitat jel dobro ovako jedan dan lose, jedan supeer il je najbolje odmah uzet zoloft, pise vise steta od anksioznosti majke. Bas cu morat na razg s psihicem a i na pregledu cu spomenit ginekologici
Nego ja sam u srijedu bila na 4d a iduci tjedan opet imam redovan pregled, nznm jel to previse tjedan za tjednom na ultrazvuk, mozda da joj kazem da me ne pregledava, nego samo ponesem nalaze
Kazu da UZV nije stetan.Ja sam ih u prosloj trudnoci imala punoo, a i u ovoj.Sta na hitnoj, sta na redovnoj kontroli pa u privatnog.Vidi s dr., a i ako ces ti bit mirnija neka napravi.To oni i tako za 5 min naprave
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Ma sad sam mirna nekako, tako da nije ni potrebno, al vidit cu, ko zna kakva cu bit iduci tjedan😂 mene pregledajte samo ultrazvučno, a vidi da ste spominjali cerviks itd. Kad ce mi to pregledavat
26+3❤️
I evo ovo vam je OKP - kad ne virujes jednom odgovoru nego saljes na 5 adresa upit.🤦♀️Poštovana,
U ovoj fazi sada povremeno Normabal te 50 mg/dan Zolofta – nemate razloga ni za kakav strah.
Prema kraju trudnoće, primjerice..zadnji 4-6 tjedana…Normabel bi bilo dobro „minimizirati“ – dakle, da nije na dnevnoj osnovi nego, primjerice, nekoliko puta tjedno..kad ste baš jako anksiozni…ili ne možete uopće spavati (ni danju ni noću).
Za Zoloft 50 mg – to je „niska doza“ – i s njom ne treba misliti o nekim komplikacijama.
No isto je preporučljivo – ako je moguće…da se tijekom par tjedana doza smanji (na npr. pola tbl) i onda da zadnjih nekoliko tjedana bude bez lijekova.
Za plućnu hipertenziju u djece – istina je da su neke studije epidemiološke signalizirale da triciklički antidepresivi i svi iz skupine SSRI (gdje spada i sertralin) bi možda mogli biti povezani s povećanim rizikom primarne plućne hipertenzije novorođenčadi.
No 1. to nije sasvim sigurno dokazano i 2. ako taj efekt i postoji..radi se povećanju rizika od npr. 1 dijete /10 000 rođenih…na 1.1 dijete/10000 rođenih. To je relativno 10% veći rizik…a aposlutno se radi o porastu s 0.0001% and 0.00011%. Dakle – taj događaj sam po sebi je IZRAZITO RIJEDAK…i „povišenje“ rizika je u apsolutnom iznosu malo…npr. umjesto 10 djece na 100 tisuća…bude 11 na 100 tisuća.
Tako da s time ne treba „razbijati glavu“. Puno veći rizik i za trudnoći i dijete dolazi od eventualno jako intenzivne anksioznosti/OKP majke.Ovo što vam rekoh da prema kraju trudnoće, zadnjih tjedana, ako je moguće – bi bilo dobro da Normabel bude zaista sporadičan ..a Zoloft, ako je moguće – i bez njega – je zato jer su isto tako sporadično opisani slučajevi da djeca po porodu – imaju apstinencijski sindrom….kao da su oni se „navikli“ na te lijekove..pa kad se porode – onda manifestiraju „nedostatak“. To je također izrazito rijekto – no mogućnost postoji. Problemi koji iz toga proizlaze – su prolazni i u rodilištu ih neonatolozi „riješe“ bez problema.
Tako da: ni s jednim ni s drugim ne morate „razbijati“ glavu. Sada, idućih tjedana koristite svoju terapiju. Prema kraju trudnoće, ako bude bilo moguće – snizit će se doze i lijekovi povući. A ako ne bude moguće – opet ništa strašno jer se 99.999% sigurno ništa loše neće dogoditi.
Eto.
Opustite se..i….vrijeme će proletjeti..i doći će bebica.-J.
Pozdrav
trkula
Eto vidis, ugl ti svi napisu da nemas brige i da je to sve ok u trudnoci.
Dobro jutro, kako ste mi?Kako si ti, jeli otisla svekrva? Sta starija djeca na bebu?
Sara, meni se ti cinis jako vesela osoba, a ovo sta razmisljas nakon poroda nije nikakav poremecaj.Pa to je uobicajeno, jos uvik hormoni luduju.Mislim da si preosjecajna…
Ej, pa ok sam... Stvarno kisa stalno pada nikud ne mozemo, osim do ducana i nazad.. Totalno smo ludi od dosade. Djeca su ok reagirali na bebu samo curica bi je stalno dirala pa moramo paziti. Svekrva je jos tu, rekla sam muzu da pocne gledati avionske karte, da ne zelim da ostaje duze od 1.tj u 3.mj 🤷♀️
Ma sad sam mirna nekako, tako da nije ni potrebno, al vidit cu, ko zna kakva cu bit iduci tjedan😂 mene pregledajte samo ultrazvučno, a vidi da ste spominjali cerviks itd. Kad ce mi to pregledavat
Meni svaki put pregleda cerviks, u sklopu rucnog pregledapa tek onda UZV
Lola kako ti je curica sa spavanjem?
Jos spavamo zajedno, al smo presli na bracni krevet. Hvala Bogu, ne govori vise da nece moci spavati i da se boji.Neka 2 dana je to trajalo i puno sam s njom pricala.Ukinila taj program sta su bili crtani koji je plase i kontroliram sta gleda.Kad legnemo moram joj pricati pricu i pjevati i onda obe zaspemo🥴.
Cao cure...meni ginekolog uopce ne pregleda cerviks samo na trbuh ultrazvuk, a kad doden pita me jel imam neke smetnje dole i kazem da nemam jer ja nista ne osjecam i onda samo radi ultrazvuk mozda bi ga trebala pitat da me pregleda...
E kad ste vec spomenuli svekrvu hahah moja je jucer imala bas jedan ruzan komentat ugl. mozda i nije tako ruzan al meni je zasmetao evo jos uvijek ne mogu doci sebi od tog, nesto u vezi bebe kako bi trebala kad rodim i ja sam poludila, i sad me uhvatila kao neka panika oce ona tako i kad rodim (posto zivimo zajedno) pa razmisljam ocu u tom svemu kad rodim imat zivaca za nju i njezino pametovanje i tako,suprugu sam rekla on se smije i kaze ne brinem ja za tebe ti ces njima odbrusit kad ti bude nest smetalo, a ja ne zelim da do toga dode zelim da ih on vec sada upozori na neke stvari, tipa kucanje kad mi ulaze u dnevni i sobu, ne uzimat dijete dok ne dezinficiraju ruke, diranje po licu bebe, ljubljenje i takve stvari... Moja mama je puno mlađa od njegovih i zena to sve zna a oni su onaj stari kov ljudi koji ne vode racuna o tim stvarima...cure pomagajte hahahah jel imate slicnog iskustva?
Lola kako ti je curica sa spavanjem?
Jos spavamo zajedno, al smo presli na bracni krevet. Hvala Bogu, ne govori vise da nece moci spavati i da se boji.Neka 2 dana je to trajalo i puno sam s njom pricala.Ukinila taj program sta su bili crtani koji je plase i kontroliram sta gleda.Kad legnemo moram joj pricati pricu i pjevati i onda obe zaspemo🥴.
Super! Meni sin tesko zaspe, imao je cak faze di je dolazio u ponoc placuci da ne moze zaspati..sad mu kuham caj od lavande i maticnjaka oko 21h i kao do ponoc zaspe i ne zali se da se budi po noci... Ne znam, valjda je to sve normalno.
Cao cure…meni ginekolog uopce ne pregleda cerviks samo na trbuh ultrazvuk, a kad doden pita me jel imam neke smetnje dole i kazem da nemam jer ja nista ne osjecam i onda samo radi ultrazvuk mozda bi ga trebala pitat da me pregleda…
E kad ste vec spomenuli svekrvu hahah moja je jucer imala bas jedan ruzan komentat ugl. mozda i nije tako ruzan al meni je zasmetao evo jos uvijek ne mogu doci sebi od tog, nesto u vezi bebe kako bi trebala kad rodim i ja sam poludila, i sad me uhvatila kao neka panika oce ona tako i kad rodim (posto zivimo zajedno) pa razmisljam ocu u tom svemu kad rodim imat zivaca za nju i njezino pametovanje i tako,suprugu sam rekla on se smije i kaze ne brinem ja za tebe ti ces njima odbrusit kad ti bude nest smetalo, a ja ne zelim da do toga dode zelim da ih on vec sada upozori na neke stvari, tipa kucanje kad mi ulaze u dnevni i sobu, ne uzimat dijete dok ne dezinficiraju ruke, diranje po licu bebe, ljubljenje i takve stvari… Moja mama je puno mlađa od njegovih i zena to sve zna a oni su onaj stari kov ljudi koji ne vode racuna o tim stvarima…cure pomagajte hahahah jel imate slicnog iskustva?
Meni je stvarno spas sta zivim u drugoj drzavi nego sveki i ostatak obitelji.. Tako kad mi bilo tko dode u posjetu mogu istrpiti jer znam da ce i otici. E sad za suzivot ne znam kad nisam tako nikad zivjela.. Ali realno po sebi vidim da je lakse kad mirno i lijepo kazem sveki sta mi smeta nego da drzim u sebi, onda mi se cini da sam tako ljuta i da se ne mogu smiriti. Reci im lijepo da ti treba prvo mira i prostora a kasnije sta ti smeta isto objasni.. A ako ce se ljutiti, pa i odljutiti ce se.
Sortiraj odgovore
Najstariji