Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lola777
    18. Veljača 2020. 11:42

Evo meni je noc isto prosla ok.Spavale smo mala i ja na krevetu, a muz na kaucu.Jucer je dan prosa bez Normabela, a danas cemo viditi.
    To za mamu, i ja sam bila jako vezana za mamu i kad je ona bila uz mene osjecala sam se sigurnije.Uvik sam je cijenila i volila, ali onaj dan kad sam radjala moju curu, sam prema njoj osjetila jos vecu ljubav i postovanje.A ja sam imala 40 god pa bi se mazile.I tad sam se osjecala kao ranjeno dite kojoj mama treba.
    Margita, kazes da se preko dana osjecas ok i to je veliki uspjeh.A navecer idu ona klasicna razmisljanja vjerojatno sta ces sutra raditi, kako ce ti bit i sl. Jeli to potakne pritisak?
    Taj pritisak i anksioznost meni dodje od samo jedne slucajne misli.Evo sad me recimo vec par dana boli na sredini ledja, ona ploca. I malo bedra pa mi prodje kroz glavu da nisu trudovi.I to me uznemiri.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Nera20
    18. Veljača 2020. 12:21

A pritisak mi dode ne znam ni ja vise.. Valjda umor, dosada, osjetljivost na sve sta netko kaze oko mene.. Jos uvijek mi je napeto ici spavati u sobu a zaspem bez problem..malo zamisljam neke sretne situacije i zaspem... Primjetila sam da mi je bolje od kad ignoriram jutarnju nervozu i vise sam u dnevnom nego u sobi sama...ugl borba 😔

• lola777
    18. Veljača 2020. 12:43

Ma uvik ta borba, stvarno je to iscrpljujuce.Nisam ljubomorna, al evo jucer citam intervju od Joline zene, onaj pjevac.Cilu trudnocu aktivna, vesela, vozila 3 djece u Austriju na neki koncert, a bila 6-7 mj trudna.Rodila, isto vesela, kao dize se u 6 h sve stigne.Pa jbt sta sam ja, mimoza koja se boji disati, ziviti. Pa vise bi volila da udem u ring sa nekim boksacem pa da mi glavu sboksa, nego ovaj boks u mojoj glavi.🙄
    Cak mi je malo krivo sta sam ja na Zoloftu, a vi se borite bez tableta.Zasto ja ne mogu?😔

• Ribica12
    18. Veljača 2020. 12:47

Margita nisam nikad pila zoloft nego seroxat, i to u dva tri navrata, i zapravo vrlo brzo nakon sto mi se prvi put pojavilo sam otisla u dr i pocela pit, imam osjecaj cim mi je dao tablete da mi je sutradan bilo bolje, placebo efekt. I onda sam pila godinu dana i prestala pa se vratilo i opet uzela tablete, nisam se puno mucila, vrlo brzo sam otisla da mi ih odma prepiše i opet je bilo super vrlo brzo, kao da nikad nisam imala nikakvih problema. Totalno ti bude dobro pa mislis da mozes bez njih i prestanes pit i onda se nazalost vrati. Meni je dr rekao da ja to sama izazovem jer ja pocnem razmisljat sto ako se vrati i toliko se udubim u to da krene strah i onda sve ispočetka opet. Tako je bilo i sad, samo sam razmisljala kako mi je znalo grozno bit bez tableta i sto ako se vrati sad na pola trudnoce a ja ne smim nista pit i tu je sve krenilo, i onda svaki dan neka nova misao. Seroxat ne bi pila jer sam malo citala po netu i trudnice ga ne piju, nego zoloft i prozac ili tako nešto (nesto na P) al sad je novi strah, hoce li zoloft djelovat kao i seroxat. Iako ja imam dosta prijatelja sta imaju iste muke i pili su seroxat pa presli na zoloft jer im je bio bolji. Ugl da zakljucim meni nije problem pit tablete jer kad ih pijem super super super sam, stara, vesela ja. I cijeli zivot bi ih pila samo da ovo ne prozivljavam. Da nisam ostala trudna ko zna kad bi se skinila sa njih, vjer nikad😂 mislim kad tad bi morala jer sam zelila rodit, samo nisam znala da cu iz prve ostat trudna haha. Meni pit tablete uopce nije problem, koliko ljudi pije svakakve vrste, ako si dobro dok ih pijes, zasto s mucit. Pogotovo sta sam ja pila min dozu, 1 tabletu, a nakon nekog vremena pola jer mi bude dobro pa smanjim a sa tom polovicom isto super, cak sam je dom tu polovicu nozem na dva dijela pa pila cetbrtinu. Nemojte se bojat tableta, ne nagovaram nikoga, naravno da je bolje probat bez, al Boze moj ako ne ide, i ako se previse mucis, bolje popit tabletu i bit normalan. Ja znam toliko ljudi sto ih piju, samo ovi moji su ugl muski pa nemaju problem trudnoce, mogu pit i ne prekidat. Blago im se😂

26+3❤️

• Ribica12
    18. Veljača 2020. 12:50

lola777

Ma uvik ta borba, stvarno je to iscrpljujuce.Nisam ljubomorna, al evo jucer citam intervju od Joline zene, onaj pjevac.Cilu trudnocu aktivna, vesela, vozila 3 djece u Austriju na neki koncert, a bila 6-7 mj trudna.Rodila, isto vesela, kao dize se u 6 h sve stigne.Pa jbt sta sam ja, mimoza koja se boji disati, ziviti. Pa vise bi volila da udem u ring sa nekim boksacem pa da mi glavu sboksa, nego ovaj boks u mojoj glavi.🙄
    Cak mi je malo krivo sta sam ja na Zoloftu, a vi se borite bez tableta.Zasto ja ne mogu?😔

Hahaha lola, i ja bi rađe to, ovako je bok sam mislima po cile dane. Meni je najgore sta ne postoji trenutak da ja ne mislim, uvik mi je to u glavi. Ma ko zna dokad cu i ja moc bez, da mi je dr da zoloft ne bi se ni ja borila, nego mi je on dao normabele, pa eto krenila sam prvo tako. Vidit cemo dalje. Kakva je tvoja psihijatrica, ti si iz Splita? 

26+3❤️

• Ribica12
    18. Veljača 2020. 13:34

Boks sa mislima* vidim da uvijek nesto falijem napisat haha

26+3❤️

• lola777
    18. Veljača 2020. 13:34

Hahaha lola, i ja bi rađe to, ovako je bok sam mislima po cile dane. Meni je najgore sta ne postoji trenutak da ja ne mislim, uvik mi je to u glavi. Ma ko zna dokad cu i ja moc bez, da mi je dr da zoloft ne bi se ni ja borila, nego mi je on dao normabele, pa eto krenila sam prvo tako. Vidit cemo dalje. Kakva je tvoja psihijatrica, ti si iz Splita?

Jesam iz Splita, tj.Kastela.Ja sam sa svojom zadovoljna jer nije od onih sta te samo slusa i da tablete.I ona je mislila da probamo Normabelom, al nakon duzeg razgovora i kad sam joj rekla sve odlucila se na Zoloft. Ja sam do 20 tj cak i mislila da cu izgurati bez njega jer nisam pila nista od tableta skoro 1,5 god prije trudnoce.Inace ne sramim se ni ja pit ih, sta si rekla samo da budem ok i da nema ovih misli i strahova.Nego sad u trudnoci me to smeta. Pa sam bila u jos jedne psih. provjeravati i rekle su bez straha ga mozes uzimati.Al jbg luda glava.

• Ribica12
    18. Veljača 2020. 13:40

Blago ti se, ti god ipo nisi pila nista, i to je uspjeh, ja mislim da ja prvi put kad sam prestala nisam pola godine, mozda 8 mjeseci, ne sjecam se tocno😏Al nikad god ipo. E pa jedina kocnica mi je trudnoca, da nije toga, otisla bih ja prije 3 tjedna po tablete, a ne se mucila. Ja sam iz Zadra, al cesto sam u Splitu, tamo imam obitelj, sad cu ic na jedno krstenje pa bih mozda naz tu psihijatricu i otisla i kod nje na razg(kod nekoga tko nije toliko protiv tableta, nego ce me ohrabrit) mozes li mi rec kako se zove

26+3❤️

• Nera20
    18. Veljača 2020. 13:44

Malo me cudi da se lola ti jos mucis a pijes zoloft... A ta jolina da, i ja sam vidila taj clanak nisam htjela ni otvarati 🤣
    Sta da kazem... Isto se osjecam koda cmoljim a ima zena u 100 puta gorim situacijama zivotnima a drze se. 

S@r@
    18. Veljača 2020. 13:45

Margita0407

Ribice znaci kad pijes zoloft skroz ti prode anksioznost?
    Ja se nadam da ce vam proci ipak kad rodite.. Evo ja sam nekako bolje zadnja dva dana, osjecam neku ispunjenost, vecer mi je najgora onda mi dode i pritisak i znam plakati.. Vjerujem da je to zasicenost od kuce, bude dug dan a ja sam jos osjetljiva. Cekam do kraja mj da vidim kako cu biti.

Eee vidis tako i meni,sve super ujutro,po danu sam malo onak umorma,pred kraj dana budem nemirna i lagano zivcana al onda zato placen,sva budem onak kao sta mi se ti desava? Ko da nije moj zivot,onak jad neki.isto si razmisljam da mi je to jer sam tolko iscekivala taj kraj kolko sam ga se i bojala i sad kad jw gotovo i rodila se buhtlica moja,jos uvijek isto,doma sam,leza moram ,nemrem izac,nis sama..
    Imam 4 unutarnja i dva vanjska i jedan mali visoko na usni ono nis taj mali.al pece za izludit..
    Na svoju ruku mazem betrion i bivacin u prahu😂pa je bolje malo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.