Ma ja imam i ureaplazmu tak da ne znam kakva bu to kombinacija... grrr....
Pitat cu doktoricu slijedeci put bas za to. Ionako je privatna pa cu platit, jbg. Kontam oko 30tjedna radit, dakle ne slijedeci pregled nego onaj iza.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Meni se beta hemolitički streptokok pojavio u 13. tjednu trudnoće, iako nisam imala nikakve simptome. Otkriven je posve slučajno, urinokulturom koju sam radila kako bih vidjela jesam li izliječena od ešerihije koju sam dobila u 5. tjednu trudnoće (tada mi je otkrivena, jer sam imala velike bolove).
Imala sam 10 na 6 i odmah mi je ginekologica napravila bris i propisala antibiotike (Cefalin), pila sam 10 dana, nakon toga sam radila urinokulture i brisove svakih mjesec dana i bila sam negativna.
Na porodu sam im to napomenula, nešto su mi dali u venu, ali sad je li to bio antibiotik-nisu mi naglasili...
Briseve i urinokuluturu sam morala ponavljati svaki mjesec, jer sam prije ove trudnoće imala spontani, pa smo zbog toga bili na oprezu. Jednostavno sam ga dobila dok sam se liječila od ešerihije-ešerihiju sam pobijedila i dobila streptokok. Svu sreću, sve sam izliječila bez posljedica.
Drage mame, imam jedno pitanje, danas mi je stigao nalaz cervikalnog brisa i piše slijedeće:
Streptococcus heamolyticus sereloške grupe B
amoksicilin S
klindamicin S
nitrofurantion S
To znači da je bris na streptokok pozitivan ili što? nema sa strane ona mjera, nego samo piše ovo. Ginekologica je zbrisala ranije danas i ne mogu joj pokazat nalaz. A do ponedjeljka ću poludit....
Danas smo 25+2
Pelica to je izolirana navedena bakterija i osjetljiva je na navedene antibiotike tako da ce jedan od njih bit uveden ka terapija.
Meni je doktor rekao da dođem u 34 tjednu (krajem mjeseca) i da ćemo raditi bris, tako da imam još vremena izliječiti ako je nešto pozitivno. Nego zanima me, da li postoje kakvi simptomi u slučaju da se ima streptokok ili baš i ne?
mame da vas sve skupa utješim, cijela moja trudnoća bila je sa streptokokom, isto tako prije sam imala ešerihiju još prije trudnoće i nakon toga evo ga streptokok…ništa ni jednan antibiotik ga nije maknuo(pila sam u trudnoći) i naravno posvađala se s doktorom jer je mislio da se ne pridržavam pravila, a naravno da sam se pridržavala jer sam imala i ja jedan spontani godinu 2g prije…no uglavnom hoću reći sve je uredu prošlo bez obzira šta sam ga imala… i tijekom trudnoće sve teklo ok. kod mene nije bio prirodni porod ali i da je dobila bi venozno antibiotik i kao što rekla moja doktorica koja me privat vodila da nije to ništa strašno samo se napomene da ga imate u sebi..
Drage mamice, treba mi koji savjet. Nacitala sam se svega i svast, a realno saznala NIŠTA. Radila sam urinokulturu u 11.tjednu i pronasli su mi Streptokoku grupe B=10na4. E sad, zanima me ako je neka mama imala takav slucaj kako je sve proslo, da li je utjecalo na bebaca ? Na koji nacin se prenosi?, posto imam dosta trudnica oko sebe.
Bok, ja sam dobila taj streptokok i trenutno sam na antibioticima i vaginaletama i nadam se da cu se riješiti toga do poroda.. U 8 tjednu sam i jako se bojim za bebicu
Sortiraj odgovore
Najstariji