Ispila sam raznoraznih antibiotika tokom trudnoce radi upala, takoder morala stavljat vaginalete jer antibiotici stvaraju gljivice da bi se borile s upalom. Sve je bilo u redu. Bez brige. :)
14.06.2014. L ♥
Meni je rađen bris na početku trudnoće, oko 15 tjedna čini mi se, zbog stanih upala mjehura, iscjedka itd itd i isto je pokazalo pozitivno na streptokok tipa b, dobila sam antibiotike, vaginalete i to je sve riješilo. Tak da, nemoj se brinuti, samo uzimaj antibiotike kak ti je prepisano i sve bude dobreko <3
Evo da i ja napišem svoje iskustvo! Rodila sam u Splitu.
Meni je ginekologica pred kraj prve trudnoće dala uputnicu za streptokok, i kad je bio pozitivan prestašila sam se, jer sam svašta čitala po netu..
Ona je rekla da je dobro da sam ga napravila, da ona ima praksu tako sa svakom trudnicom, premda svi ginekolozi to ne rade.
Nije mi dala ništa za piti. Samo je u trudničku napisala da sam pozitivna i to pocrtala da se vidi, i ujedno mi je rekla da kada budem išla rodit da obavezno u bolnici naglasim da sam pozitivna na streptokok! Rekla je da će mi oni tada davati antibiotik, kako se beba slučajno ne bi inficirala dok prolazi kroz porođajni kanal!
To sam tako i učinila, ali kako se porod odužio, oni su mi svako 4 sata u boksu davali antibiotik u obliku infuzije.
Baš su se brinili da to bude skoro u minutu točno !!
Međutim, ipak sam završila na hitnom carskom... ali kako sam u bolnici bila tjedan dana, nastavili su mi davat taj antibiotik kako bi potpuno iskorijenili streptokok.
Dojila sam bebu najnormalije i sve što su mi davali je bilo bezopasno radi dojenja.
Eto, nadam se da su ga uspili iskorjenit, ali sam streptokok kao takav nije opasan za ženu, ali eto za dijete je.
Pozdrav.
29.8.2022. ➕
Ja sam isto dobila prvo, ešerihiju, a onda sam nakon što sam izliječila gaduru sa Amoksicilinom (10 dana terapije), dobila streptokok grupe B i pila sam Cefalin 14 dana. Ono što je zanimljivo, moja ginekologica uopće nije ni vidjela putem brisa da ja imam streptokok, nego sam ja išla raditi urinokulturu i sama doznala. Rekla sam joj za ešerihiju, onda sam morala tri tjedna pauzirati dok nisam napravila urinokulturu da bi nalaz bio pouzdan, a u tom pauziranju sam nakon dva tjedna išla na bris i nije ga našla. I urinokultura je sterilna, ali svejedno idem ja sutra u Vinogradsku tražiti da mi naprave bris.
danas sam isla po nalaz za streptokok i nije mi baš bilo svejedno ali evo super je prošlo nema streptokoka
Meni bris sterilan!!!! Ali sam čula da pošto sam imala streptokok u 13. tjednu trudnoće i iako sam ga preboljela, netom prije poroda dati će mi antibiotik (intravenozno) za svaki slučaj... tako su mi rekle cure u Vinogradskoj kada su išle roditi...
Sranje,meni je pozitivan,trebat ću antibiotike pri porodu.Od čega se on dobije uopće,nikad nisam o tome ni razmišljala
Nalah - http://www.pitajmamu.hr/clanak/sto-otkriva-test-na-streptokok-grupe-b
Sortiraj odgovore
Najstariji