BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ema1987
    30. Kolovoz 2019. 07:47

Petra nisi sama , ne brini. Kod mene je situacija još dodatno komplicirana ali što se tiče jednojajcanih... ultrazvuk imam otprilike  svaka 2 tjedna, samo tamo vodim trudnoću.  Za sd je sve bilo ok, čeka me sljedeće anomaly pa sam malo u strahu, nismo radili nikakve dodatne testove i samo molim boga da sve bude u redu. Inače jako teško podnosim sve, većinom lezim, pogotovo zadnje vrijeme, trbuh mi je velik i sve me zateze, a sad sam počela i naoticati ali neka ti to ne bude za usporedbu jer ja imam malo drugačiju situaciju. Trudnoca bi  trebala biti ko i svaka druga blizanacka samo intenzivno praćena zbog te milijun i jedne komplikacije koja može biti. Ja sam ih iskreno i zaboravila niti ne želim misliti o njima.

Znači tebi je opna jedva vidljiva ? Meni se od samog početka vidjelo da su odvojeni, baš su imali razmak između ali s obzirom da je bio mpo, znamo da moraju biti jednojajcani.  

PetraB
    30. Kolovoz 2019. 15:40

Ema1987

Petra nisi sama , ne brini. Kod mene je situacija još dodatno komplicirana ali što se tiče jednojajcanih… ultrazvuk imam otprilike svaka 2 tjedna, samo tamo vodim trudnoću. Za sd je sve bilo ok, čeka me sljedeće anomaly pa sam malo u strahu, nismo radili nikakve dodatne testove i samo molim boga da sve bude u redu. Inače jako teško podnosim sve, većinom lezim, pogotovo zadnje vrijeme, trbuh mi je velik i sve me zateze, a sad sam počela i naoticati ali neka ti to ne bude za usporedbu jer ja imam malo drugačiju situaciju. Trudnoca bi trebala biti ko i svaka druga blizanacka samo intenzivno praćena zbog te milijun i jedne komplikacije koja može biti. Ja sam ih iskreno i zaboravila niti ne želim misliti o njima.

Znači tebi je opna jedva vidljiva ? Meni se od samog početka vidjelo da su odvojeni, baš su imali razmak između ali s obzirom da je bio mpo, znamo da moraju biti jednojajcani.

Zao mi je da ti je tako tesko 😔 nadam se da nije situacija pretjerano komplicirana dodatno. Znaci i ti si kod Radosevicke? 

Da,bili su bas priljubljeni jedan uz drugoga u ponedjeljak (tad smo i saznali da su blizanci jer se na prvom uzv drugi nije vidio) a jucer je dr u Petrovoj rekao odmah da su odvojeni, mozda je i do uzv-a... Ne znam, znam samo da sam malo odahnula kad je rekao da ih dijeli opna.
    Znaci uzv mogu ocekivati cesce nego kod normalne trudnoce, mislim kod mene je isto jos gestacijski, hipertireoza i trombofilija 🙄
    Drzim nam fige da izguramo to kak treba. 🤗🤗🤗🤗

url=https://lilypie.com][/url

Tammara
    02. Rujan 2019. 11:20

Evo ja uspješno ušla u 28. tjedan  :D
    Jošš maalooo. 
    I kod mene su jednojajčani, ali se pregradica sasvim dobro vidi,i to od početka trudnoće, i pregledi su mi svako 4 tjedna. 
    Momci se dobro razvijaju, malo mi je teško jedino ustajati se, trbuh mi je ogroman, neki dan se gospođa na trafici čudila kako to da neću roditi sutradan :D

Dok prođe prvo tromjesečje, sve je super, osim otečenih stopala. 

Tammara
    02. Rujan 2019. 11:23

Ema1987

Petra nisi sama , ne brini. Kod mene je situacija još dodatno komplicirana ali što se tiče jednojajcanih… ultrazvuk imam otprilike svaka 2 tjedna, samo tamo vodim trudnoću. Za sd je sve bilo ok, čeka me sljedeće anomaly pa sam malo u strahu, nismo radili nikakve dodatne testove i samo molim boga da sve bude u redu. Inače jako teško podnosim sve, većinom lezim, pogotovo zadnje vrijeme, trbuh mi je velik i sve me zateze, a sad sam počela i naoticati ali neka ti to ne bude za usporedbu jer ja imam malo drugačiju situaciju. Trudnoca bi trebala biti ko i svaka druga blizanacka samo intenzivno praćena zbog te milijun i jedne komplikacije koja može biti. Ja sam ih iskreno i zaboravila niti ne želim misliti o njima.

U kojem si tjednu, ema?
    Ps. Savjetujem što manje surfanja po internetu o blizanačkoj trudnoći, pogotovo s obzirom d su jednojajčani. 

PetraB
    02. Rujan 2019. 18:54

Tammara

Evo ja uspješno ušla u 28. tjedan :D
    Jošš maalooo.
    I kod mene su jednojajčani, ali se pregradica sasvim dobro vidi,i to od početka trudnoće, i pregledi su mi svako 4 tjedna.
    Momci se dobro razvijaju, malo mi je teško jedino ustajati se, trbuh mi je ogroman, neki dan se gospođa na trafici čudila kako to da neću roditi sutradan :D

Dok prođe prvo tromjesečje, sve je super, osim otečenih stopala.

Super!!! Ma definitivno sam prestala istrazivati trudnoce s jednojajcanim...samo panika proizasla iz svega, nis drugo... A jel kod tebe isto dijele posteljicu? I sto su ti rekli, carski jel tak? 

url=https://lilypie.com][/url

• Ema1987
    02. Rujan 2019. 20:46

Ja sam sad 20 tt, kad bi barem izgurali još 15... tammara , jesu ti iste veličine ?  Ti znači ne mirujes kad si bila na kiosku .. cerviks ti je ok? 

• nanana111
    02. Rujan 2019. 22:50

Boook cure 
    Ja sam 22tj, dvojajcani.
    Noge naticu, a ostalo ave ok. Jos uvijek i radim.
    Dobila sam 13 kg 🤦‍♂️
    Isto sam kod dr. Kosec

• marina285
    03. Rujan 2019. 09:25

Cure, je li ijedna od vas iz Osijeka, tj.da ide na preglede u Osijek?

• Ema1
    03. Rujan 2019. 09:42

Nananaa mi smo onda u  sličnoj situaciji i ja sam 23 tj. al mi je cerviks jako skraćen 31mm i počelo se unutarnje ušće otvarati. Isto sam kod dr. Košec

• nanana111
    03. Rujan 2019. 20:57

Ema1

Nananaa mi smo onda u sličnoj situaciji i ja sam 23 tj. al mi je cerviks jako skraćen 31mm i počelo se unutarnje ušće otvarati. Isto sam kod dr. Košec

Aaaaaa pa onda smo mozda nekad i zajedno bile u cekaoni. Kod koga ides na uzv?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.