Pročitala sam na jednom forumu da blizanci spavaju zajedno do 5.mjeseca, a onda se tata premjesti u dnevni boravak. 🙊😂 Čini mi se da će kod mene tako biti.
Je li netko primio injekciju za sazrijevanje bebinih pluća? Treba li hospitalizacija za to i u kojem tjednu?
Koliko ja znam hospitalizacija u 32.tt na 4 dana. To daju kortikosteroidi. Tako je bilo jednoj poznanici.
Pozdravi mamicama,
vidim da ima već dvije Eme, pa eto mene treće :)Ovo mi je prva trudnoća, nemamo blizanaca u obitelji pa smo ostali zatečeni.
Mi smo na 23+5d, dvojajčani, međutim bebice dijele posteljicu i svaka ima svoj vodenjak. Malo mi je to čudnjikasto, jer sam puno čitala da jednu posteljicu dijele uglavnom jednojajčani. Imam pregled za par dana pa ćemo valjda riješit i tu misteriju. Jel netko ima ili se susreo sa tom situacijom?
Jedna beba sigurno dečko, druga isto najvjerojatnije ali nismo sto posto sigurni, nešto se srami pokazat :)
Najviše me brine dojenje i sam porod. Nadam se da će proći brže nego što se plašim. Želim dojiti i to neznanje i iščekivanje hoću li uspjeti me najviše brine. za porod računam da posebnu pažnju pridaju mamama koje imaju dvoje, plus treba sačekati kako će biti bebinjosi okrenuti.
Za sada sve ide po planu, ja radim i krećem se sporije ali važno mi je da idem koliko mogu. Hodam kao bačvica jer imam osjećaj da mi trbuh doslovce preko noći dobije par centimetara i da sam svaki dan evidentno veća.
Kolica smo kupili dupla, košare i sportski dio, nismo htjeli vlakić. Jaja/autosjedalice ćemo ovih dana, samo da nađemo ona koja nam odgovaraju.
Ugodan dan
Dobrodošla Emma.mama! Ja sam 23+6. Mene više od poroda brine da iznesem trudnoću do termina jer sam se već u 20tj. počela otvarati i cerviks mi je 21 mm,tako da,samo da izdržimo
Bok emma.mama! Ima nas puno imenjakinja haha što se tiče posteljice i ono što ja znam, s tim da ni moja misterija nije riješena do kraja.. znači, dvojajcani su dvije odvojene stanice i ne mogu nikako imati zajedničku posteljicu ali im posteljice mogu biti jako blizu i Uzv dojagnosticar mora biti jako dobar sa dobrim uzv da vidi da su odvojene. To se vidi do cca 15 tjedna kažu i nakon toga više ne jer su prevelike. Ista stvar je i kod jednojajcanih, što je slučaj kod mene, jedan kaže sigurno su spojene jer je transfer bio 5.dan dok me druga doktorica uvjeravala da su odvojene. Za to je sad gotovo. Nadamo se da su odvojene (barem ja) a vodimo trudnoću ko da je jedna.
Koja ste vi kolica kupili? I hoćete li posebne krevetice od početka ili skupa u jednom?
Dobrodošla Emma.mama! Ja sam 23+6. Mene više od poroda brine da iznesem trudnoću do termina jer sam se već u 20tj. počela otvarati i cerviks mi je 21 mm,tako da,samo da izdržimo
Ema1 jesi ti na strogom mirovanju doma, tipa samo na wc ili što si ti rekli? Ja sam sa 20 tj na pregled h imala cerviks 35 mm u bolnici i 41 mm privatno na pregledu pa sad neznam koji je točan i zatvorena sam, samo ja ne mogu hodati od pritiska
Da,na strogom sam mirovanju ,krevet-wc. No,unatoč tome cerviks se skraćuje. I ja osjećam strašan pritisak kao da će sve puknuti i ispast dole. Jedna beba je jako nisko u zdjelici i ona pritišće bez obzira na mirovanje.
Sortiraj odgovore
Najstariji