BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tammara
    09. Rujan 2019. 14:19

Ciao mame i mame eme :)
    Htjela sam savjetovati sve mame koje mogu izaći:
    Odite na trudnički tečaj!!!!
    Ja sam bila prošli tjedan u vinogradskoj i sjajan je, ljubazno osoblje, pitate SVE SVE SVE što vas zanima, i tako, smirenija sam. 

Tammara
    09. Rujan 2019. 14:22

Iiiiii, za blizančeke se savjetuje razdvojeno spavanje, i poticanje na individualnost, jer oni tako sporije nauče govoriti, jer imaju svoj neki jezik, sporije sklapaju prijateljstva jer imaju jedan drugoga i tako. 

• Ema1987
    09. Rujan 2019. 14:32

Ema1

Da,na strogom sam mirovanju ,krevet-wc. No,unatoč tome cerviks se skraćuje. I ja osjećam strašan pritisak kao da će sve puknuti i ispast dole. Jedna beba je jako nisko u zdjelici i ona pritišće bez obzira na mirovanje.

Jesu ti spominjali šivanje zbog toga? Može se raditi do 26 tjedna.  Tako je i meni , jako jako nisko i sve boli, zato se bojim tog otvaranja 

• Ema1987
    09. Rujan 2019. 14:36

Tammara

Iiiiii, za blizančeke se savjetuje razdvojeno spavanje, i poticanje na individualnost, jer oni tako sporije nauče govoriti, jer imaju svoj neki jezik, sporije sklapaju prijateljstva jer imaju jedan drugoga i tako.

Pod razdvojeno misliš u odvojenim sobama ili ne u istom krevetu? Mislim da će moji bez obzira na pocetku prva 2-3 mj biti u istom kreveticu,  onda još ni neznaju za sebe  

• marina285
    09. Rujan 2019. 15:22

Moji će u početku biti sigurno zajedno jer još razmišljamo kako organizirati ovaj mini prostor u kojem živimo (imam već dvoje djece). Kad čujem da i vi imate pritisak, bude mi lakše. Ja sam u 25.tjednu i gegam se ko 🦆 doslovno, nekad si kao malo i ponesem stomak🙉.

• Ema1
    09. Rujan 2019. 15:44

Nije mi dr. spominjala šivanje, navodno,kod blizanaca to nema učinka. Rekla mi je dr. Košec jedino što mi može savjetovat je mirovanje,al ne znači da će imati učinak. Pritisak je zbog otežane i duplo uvećane maternice. Vidjet ćemo što će reći na sljedećoj kontroli.

• marina285
    09. Rujan 2019. 15:44

Ima li ijedna od vas zbog tog pritiska problema sa zadržavanjem urina? Ja svako malo idem na WC zbog 5 kapi, ako ne odem, malo se strpim....malo pustim...

• marina285
    09. Rujan 2019. 15:50

Ema1

Nije mi dr. spominjala šivanje, navodno,kod blizanaca to nema učinka. Rekla mi je dr. Košec jedino što mi može savjetovat je mirovanje,al ne znači da će imati učinak. Pritisak je zbog otežane i duplo uvećane maternice. Vidjet ćemo što će reći na sljedećoj kontroli.

Misliš na serklažu? Meni su to htjeli raditi pa su odustali jer je navodno dokazano da ne produžuje trudnoću tj sprječava pucanje vodenjaka pa sam na utogestanima 2*2

• Ema1987
    09. Rujan 2019. 16:01

A i meni su mislili pa izgleda odustali,  sad ćemo vidjeti na sljedećem pregledu kakva ću biti.  

Jel vama trbuh tvrd ili onako mekan? Meni je većinu vremena tvrd, napet, čim se ustanem i krenem hodati krene me boliti. Isto tako mi je dok sjedim, jaki pritisak i baš moram leći tako da stvarno većinu dana provedem u horizontali.  Okretanje u krevetu da ni ne spominjem,  svaki put se moram probuditi da bi se okrenula uz bolove. 

Što se tiče pišanja... kad mi se ovaj donji nasadi na mjehur stalno sam u wc-u jer imam osjećaj da mi se pu
    Iša. Kad ne, onda ne toliko ali me trbuh počne još jače boliti plus zadržavam tu vodu i noge mi baš nateknu.  

• Ema1
    09. Rujan 2019. 16:03

I ja sam na Utrogestanu,ali eto i to ne pomaže. Ili pomaže jer ne znam kak bi tek bilo da nisam. Samo da izdržim do termina. Što se tiče pritiska na mjehur,meni je bolje od kako ležim,bar na mjehur nema takvog pritiska i puno rjeđe idem nego dok sam se kretala. Čim ustanem,osjetim pritisak i moram na wc.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.