Bok mame, meni je prva trudnoća tako da nemam bas nekog iskustva pa rado čitam vaša. Ja do sada nisam imala nikavih tegoba. Od mučnina ni traga. Znala sam malo biti kao lelujava i umorna na početku, ali to sam lako riješila jedenjem i spavanjem. Moji dečki dobro napreduju, čak malo i predobro. U 23 tt sam i na +8 kg. To mi se čini puno, a jedem isto kao i prije trudnoće. Na prvoj kontroli mi je šećer bio 5.1, pa sad čekam sto će ogtt pokazati.
Kod mene isto prva trudnoća i blizanci. Dvojajčani al ne znam spolove još. Danas sam točno 18.tj. Nikakvih mučnina nisam imala, doduše, neka hrana me je odbijala, najviše mirisom. Meso uglavnom, a slatko pogotovo nisam jela. Al sad se vraćam u normalu 🙈 slatko me vuče nenormalno, a nebi smjela 😂. Zadnje šećer mi je bio 5.1. I sad sam na +3..
Pozdrav svima! Zanima me bi li netko od vas mogao preporuciti kod kojeg soc. ginekologa je dobro ici u blizanackoj trudnoci? Ako primaju nove pacijentice. Nemam svoga ginekologa u Zagrebu i trebala bih se prebaciti sto hitnije. Citala sam malo po internetu iskustva s trazenjem gin., cini mi se da rijetko tko, ako je dobar, prima nove pacijente, pa ne znam sto bih napravila. :/
Meni je moj ginekolog rekao da najbolje da mi trudnoću vodi perinatolog pa sam odabrala dr.Košec u Vinogradskoj. No, moja trudnoća je stvarno rizična pa možda zato.
Ja svoju trudnoću vodim na Sv. Duhu u visokorizičnoj ambulanti al samo zato što sam ja to izabrala. Srećom nikakvih komplikacijama nema.
Ljubica07, tebi prvo treba soc. ginekolog, i onda s njim dogovaraš gdje ćeš vodit trudnoću. Koji si dio Zg?
Puno hvala na odgovorima! Kuzim sad, onda se sa socijalnim sve dogovara. Nisam znala da se trudnoća moze voditi u bolnici od početka, mislim naravno u dogovoru sa soc gin.
U Novom Zagrebu sam, gledala sam ginekologe (na najdoktoru) u Domu zdravlja u Veceslava Holjevca kod Avenue malla, ali nisam bas puno lijepih stvari o njima procitala. Ima ih cetiri, jedna mi se cini ok prema komentarima (zove Antonela Mađor, ali sanse da prima nove pacijente je mala). To mi je teoretski opcija, otici tamo pa probati popricati s doktoricom hoce me primiti jer ih je tako tesko dobiti na telefon.
S time da bih isla u bilo koji dio Zagreba ako bi bio netko tko je dobar, a da bi primio novog pacijenta.
Dr. Srček u Dz zapad prima nove pacijentice i ima super ocjene na najdoktor. Srednjaci 13 je adresa. Nema veze koji si dio Zagreba
Bok zene!
Trudna po treci put (cetvrti al jedan spontani), sama ta trudnoca nas je sokorala jer je totalno neplanirana 🤭 a danas na kontroli jos jedan sok kad je dr rekla da su blizanci 🤪🤪🤪. Inace muku mucim sa mucninama od 6. tjedna i nista ne pomaze. Prosla sam sve forume, isprobala sve metode al jednostavno ne prestaju. Traju cijeli dan, jedino pozitivno je da ne povracam.
Sutra je tocno 12 tjedana i nadam se da ce kao u prethodne dvije trudnoce uskoro prestati.
Inace od komplikacija, tu su trombofilija (pikam se Clexanom), gestacijski dijabetes (kao i u proteklim) a sada i hipertireoza (u prosloj bila hipotireoza) 🤦♀️
Treba mi malo pozitive jer sam u veeelikom strahu. Osim sto je blizanacka trudnoca, jednojajcani su, a uz sve ove komplikacije nisam ni u cvijetu mladosti (38 god) 😳😳😳👵👵👵
Ima li koja iskustva sa svime ovime? 🙈
Bok Petra, vidjela sam da si pisala i na temi zimske bebe... Ja ti pratim teme ali baš ne komentiram često.. sad se javljam jer sam u ajmo reci sličnoj situaciji ko ti, situacija je dosta rizična ali izmedu ostalog ja ti nosim isto isto jednojajcane blizance. Imaju svaku svoju vrećicu i istu posteljicu. Vidim tamo na drugoj temi da ćeš kod dr.Radosevic, ja sam isto kod nje i odlična mi je. Ja sam sad još malo 20 tt, prošla sam više od pola i nadam se da ću izgurati do kraja.
Sretno ti dalje i nadajmo se da neće doći do onih pustih komplikacija...
Bok zene!
Trudna po treci put (cetvrti al jedan spontani), sama ta trudnoca nas je sokorala jer je totalno neplanirana 🤭 a danas na kontroli jos jedan sok kad je dr rekla da su blizanci 🤪🤪🤪. Inace muku mucim sa mucninama od 6. tjedna i nista ne pomaze. Prosla sam sve forume, isprobala sve metode al jednostavno ne prestaju. Traju cijeli dan, jedino pozitivno je da ne povracam.
Sutra je tocno 12 tjedana i nadam se da ce kao u prethodne dvije trudnoce uskoro prestati.
Inace od komplikacija, tu su trombofilija (pikam se Clexanom), gestacijski dijabetes (kao i u proteklim) a sada i hipertireoza (u prosloj bila hipotireoza) 🤦♀️
Treba mi malo pozitive jer sam u veeelikom strahu. Osim sto je blizanacka trudnoca, jednojajcani su, a uz sve ove komplikacije nisam ni u cvijetu mladosti (38 god) 😳😳😳👵👵👵
Ima li koja iskustva sa svime ovime? 🙈
Bok Petra, vidjela sam da si pisala i na temi zimske bebe… Ja ti pratim teme ali baš ne komentiram često.. sad se javljam jer sam u ajmo reci sličnoj situaciji ko ti, situacija je dosta rizična ali izmedu ostalog ja ti nosim isto isto jednojajcane blizance. Imaju svaku svoju vrećicu i istu posteljicu. Vidim tamo na drugoj temi da ćeš kod dr.Radosevic, ja sam isto kod nje i odlična mi je. Ja sam sad još malo 20 tt, prošla sam više od pola i nadam se da ću izgurati do kraja.
Sretno ti dalje i nadajmo se da neće doći do onih pustih komplikacija…
Ema1987 hvala ti kaj si se javila...nisam sama 😭😅
Da, na temi zimske bebe su curke aktivnije pa sam vise tamo. Znaci identicna nam je situacija...ja sam malo odahnula danas kad sam saznala da su svaki u svojoj opni, ipak manje komplikacija ima tada. Reci mi jel moras mirovati? Kakav je uopce rezim u ovakvoj situaciji?
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji