BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tajchika005
    20. Svibanj 2020. 09:29

Barem netko 😀
    Vec sam se htjela prebacit na drugu temu. 
    Ja sam visoka 165cm.

• Twinmom09
    20. Svibanj 2020. 11:07

Pozdrav tajchika005 😊😊 takodjer se nadam da cemo bit tu jedna za drugu. Ja sam malo ranije s terminom od vas pa ako imate nekih pitanja slobodno pitajte.
    Visoka sam 160cm 😊

Nina12
    20. Svibanj 2020. 14:04

Ja sam uvijek mislila da blizance najčešće rađaju visocije žene, al evo ja sam dokaz da nije pravilo 😁 ja sam visoka 155cm ☺️ uglavnom danas nismo odradili fetalni skrining jer kako kaže doktorica ne radi se prije 12 punih sedmica, tak da je samo na brzinu ih pogledala dobro su uglavnom. I dobili smo novi termin za fetalni. 

mimi16
    20. Svibanj 2020. 16:15

pozdrav svima, 
    evo i ja sam trudna s dvojajčanim blizancima, nakon ivf u petrovoj. danas smo na 11+6tt. ovo mi je prva trudnoća.
    čitam svašta po internetu, strah i briga su glavni osjećaji koje osjećam, osim mučinina naravno... 
    spol još ne znam, jučer sam napravila nifty twins, čekam rezultate, nadam se da će biti sve u redu. 
    zadnji pregled sam imala 14.5. i sve je ok, samo što je jedan za 6 mm manji od drugog, pa me za tog malca posebno strah.
    pregledi su mi svaka 3 tjedna i to mi se čini kao čitava vječnost! :/

• Twinmom09
    20. Svibanj 2020. 16:24

Nina12 ja nisam ni kombinirani test radila prije 12 punih tjedana. Iz kojeg si dijela BiH, tj u kojoj bolnici planiras roditi ☺️
    Mimi16 pozdrav 😊 mislim da ne trebas brinuti oko tih 6mm, ne znam ni da ta njihova mjerenja mogu biti bas u milimetar tocna. Po tome je na svakom pregledu meni druga beba veca, a uvijek su tu negdje...

Lady007
    20. Svibanj 2020. 17:25

Ja sam visoka 170, što se tiče mjera moji su stalno mala razlika jedan veći od drugog al dok doktor kaže da je to u redu ne brinem se, sva su djeca različita. Bila sam na kombiniranom testu al mi je doktor tamo rekao da to za blizance ne treba uopće radit, da bili zbog sumnje da je jednom djetetu nešto pobacila oboje, baš neugodno iskustvo, al hvala bogu rizik se pokazao nizak. Na zadnjem pregledu mi je gledao protoke kroz pupkovinu pa je rekao da jedan blizanac ima jednu arteriju manje tj. jednu umjesto dvije, da se ne trebam ništa brinuti jer super napreduju oba i veliki su za ove tjedne u kojima sam. Malo sam gledala po internetu pa sam se samo iznervirala, odlučila sam da kad on kaže da je ok da se neću brinit i ništa više čitati. Ja mislim da sam ja ovde najduže trudna pa ako vam treba šta pitajte 🤗☺️

dorapamidora
    20. Svibanj 2020. 20:20

Pozdrav,

Evo i mene... danas sam na prvom pregledu saznala da nosim blizance 🥰🥰 nitko sretniji od mene, nakon prvotnoe srece, oprao me strah jer sam vec imala spontani prije 6 godina i to u 17.tjednu, a doktorica mi ke rekla da moram biti svjesna toga da je blizanacka trudnoca sama po sebi rizicna. Kad sam dosla doma, isplakala sam se, zaspala i kad sam se probudila rekla sam sama sebi "to je to, nema crnih misli, sve ce bit ok!".
    Trudna sam.7 +1 tjedana, dva srca kucaju, ali jos je jaaaako rano. 
    Razmisljala sam da pitam doktoricu da.mi prepise duphaston da preventivno pijem, sutra cu je nazvati, je li neka od vas.pila ili pije?
    Pusa  svima ❤

mimi16
    20. Svibanj 2020. 22:01

Twinmom09 - nadam se da je tako. hvala <3
    Lady007 - znači normalno da je jedan veći, drugi manji.. samo da ne bude prevelika razlika. svaki tjedan ionako nosi nešto novo i svoje, nadam se da će do novog pregleda i taj malecni dosta narasti. 
    internet mi je inače koma za ikakve simptome pregledavati jer najčešće ništa dobro ne piše. zato sam se i priključila forumu, da vas sve čujem iz osobnih iskustva, bude lakše tako. 
    doranorafora - čestitam!! ja pijem duphaston 3x1 od samog početka jer je ivf, i uz to folnu 1x1 i uterogestane 3x2. od sutra mi počinje 12.tj, pa neću više folnu, nego prenatale (ima li preporuka ili je svejedno koje?) i uterogestani se smanjuju na 3x1, duphaston ostaje isto 3x1. 

• Twinmom09
    21. Svibanj 2020. 00:29

doranorafora pozdrav i cestitam ☺️ znas li jesu li jednojajcani ili dvojajcani?
    mimi16 ja pijem elebaby, te mi je ginekolog preporucio ali mislim da nema bas neke velike razlike izmedju tih vitamina, da su svi slicni.

dorapamidora
    21. Svibanj 2020. 07:57

Twinmom09

doranorafora pozdrav i cestitam ☺️ znas li jesu li jednojajcani ili dvojajcani?
    mimi16 ja pijem elebaby, te mi je ginekolog preporucio ali mislim da nema bas neke velike razlike izmedju tih vitamina, da su svi slicni.

Ne znam jos nista, samo da izgledaju ko dva mala graha 🥰 i da je kao i kod Lady007 jedan veci, a drugi manji. 
    Narucila sam se kod privatnika koji je navodno strucnjak za blizance i moja poznanica je kod njega vodila cijelu blizanacku trudnocu (kaze da ju je spasio vise puta i da ne zna sto bi bilo da njega nije bilo). Tako da sam pozurila nazvati i imam pregled 8.6.
    Ne znam zasto ovako panicarim, ali svjesna sam toga sa pod hitno moram prestati.
    Velike puse ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.