BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivana1207
    22. Siječanj 2020. 21:30

Nema aktivnosti na forumu.
    Di su buduce mame?Jel sve ok?

• marina285
    27. Siječanj 2020. 18:42

Mislim da za nas viŔe nije...

• Marija_MF
    29. Siječanj 2020. 15:37

Pozdrav svima!Ā 
    Imam pitanje, pa ako mi možete pomoći. Sad sam u 27. tjednu sa dvojajčanim blizancima, curica i dečko, prva trudnoca. Idem na redovite preglede u Vinogradskoj bolnici kod dr Gaal joÅ” od 12. tjedna. Na zadnjoj kontroli, u 24. tjednu, dr je samo napravila kratki vaginalni pregled (sve je bilo ok, zatvorena sam), i sestra je s aparatićem pokuÅ”avala ustanoviti otkucaje srca od beba. Međutim, nakon prvog srčeka, mučila se da pronađe drugo, pa je uskočila i doktorica. 10 minuta su me pritiskale s tim glupavim aparatićem (dr je rekla da idem na uzv ako ne uspije ustanoviti drugo srce) i onda je kao uspjela pronaci..s tim da su jako blizu bili oba srceka...
    Od te kontrole je proslo 3 tjedna, ali mene i dalje kopka to..da li je sve ok sa drugom bebom kojoj su tesko ustanovili otkucaje srca..i vjerojatno je sve ok, ali puno viÅ”e osjećam pokrete bebe na lijevoj strani trbuha..pa me zbog toga strah..a inače se dobro osjecam. Da li netko od vas takoder osjeca pokrete beba viÅ”e na jednoj strani trbuha ili ne? BaÅ” sam zbunjena.

• twinsimark
    30. Siječanj 2020. 00:41

Pozdrav..ja sam uÅ”la u 30.tj. do prije dva tjedna sam također bila kod dr gall, sad sam se prebacila u merkur jer ssm tamo rodila prvog sina i uocila sam da je velika razlika izmedu bolnica. (Nebo i zemlja u detaljnostiĀ  pregleda). Iako dr gall navodno nije loÅ”a i na dobrom je glasu. I kod mene se jedna beba vise rita, al na svakom pregledu mi kazu da vide da je ta dominantnija sto je najnormalnijeĀ  :))

• twinsimark
    30. Siječanj 2020. 00:47

Lelibeli

dadana90

Lelibeli

dadana90

Dobro veče.
    Prvi put piŔem, pa ako neko ima iskustva, bilo bi mi drago da podijeli sa mnom.
    Naime, posle ivf, 8 dan nakon transfera , tačnije 6.12.primjetila sam na dnevnom uloÅ”ku smedjkasto brljanje. Sutra dan odradila betu, ona bila 80 😊 otiÅ”la kod doktora, rekao mi da mirujem, progesteron depo na 5 dan i 3x2 utrogestan. Do danas, brljanja su bila slabija ili jača, smedja uvijek. Na pregledu uzv, pre 7 dana, doktor je ustanovio srčanu radnju kod oba ploda,a kada sam ga pitala za to brljanje, rekao mi je da nije u materici. Konkretno, mene zanima dali je neka imala sličnu situaciju? Hvala vam puno

Pozdrav, ja sam imala 5+4 baÅ” obilno krvarenje al sve dobro proÅ”lo, oba srca se čula, samo sam morala mirovat i utrogestan. Sretno i tipkamo se, šŸ¤— baÅ” ima malo foruma s blizanačkim trudnoćama a super korisnih savjeta ima šŸ™šŸ‘

Bila sam danas na uz. Srčka kuckaju, danas smo 7+3.Jedna beba crl 12,45mm a druga crl 11,85mm. Valjda je to okej . Brljanje joÅ” uvijek prisutno, ona kaže da krvarenje nije u materici i da se opustim. Mirujem i uživam šŸ€

Večer, ja sam danas popodne prokrvarila baÅ” obilno, 11 +4 tjedna, prepala se ko nikad 😟, uglavnom u redu oba ploda tu, sve uredno a ja i dalje curim, ne vidi se odakle krv a ja se nikako ne mogu smiriti baÅ” zato Å”to ne znam odakle krvarenje, jel i jedna od vas imala iÅ”ta slično i da je sve bilo u redu šŸ™ pomagajte šŸ¤—

To se i meni dogodiloĀ  u prvoj trudnoci...mislili su da je pobačaj na kraju su ipak culi otkuda je srca. Odma samĀ  dobila duphastone koje sam pila do zadnjeg dana I strogo mirovanje
    . Rodila dječaka 10/10
    I u ovoj blizanackojĀ  trudnoci takoder samo ne tako obilno..opet ista terapija. Osuđena sam na krevetĀ  :)

• stela2105
    30. Siječanj 2020. 06:04

Pozdrav,evo joÅ” jedne trudnice dvojajcanih blizanaca,sok i nevjerica s obzirom da već imam predskolarca pa me ovo stvarno iznenadilo.šŸ˜€Zanima me jel bila koja od vas na Panorami?Planiram ići na jedan od tih testova a nekako mi se Panorama čini najbolja za blizance.

• Marija_MF
    30. Siječanj 2020. 12:10

twinsimark

Pozdrav..ja sam uÅ”la u 30.tj. do prije dva tjedna sam također bila kod dr gall, sad sam se prebacila u merkur jer ssm tamo rodila prvog sina i uocila sam da je velika razlika izmedu bolnica. (Nebo i zemlja u detaljnosti pregleda). Iako dr gall navodno nije loÅ”a i na dobrom je glasu. I kod mene se jedna beba vise rita, al na svakom pregledu mi kazu da vide da je ta dominantnija sto je najnormalnije :))

Hvala ti puno, twinsimark! :)

• Ivana1207
    31. Siječanj 2020. 02:27

Marija_MF

Pozdrav svima!
    Imam pitanje, pa ako mi možete pomoći. Sad sam u 27. tjednu sa dvojajčanim blizancima, curica i dečko, prva trudnoca. Idem na redovite preglede u Vinogradskoj bolnici kod dr Gaal joÅ” od 12. tjedna. Na zadnjoj kontroli, u 24. tjednu, dr je samo napravila kratki vaginalni pregled (sve je bilo ok, zatvorena sam), i sestra je s aparatićem pokuÅ”avala ustanoviti otkucaje srca od beba. Međutim, nakon prvog srčeka, mučila se da pronađe drugo, pa je uskočila i doktorica. 10 minuta su me pritiskale s tim glupavim aparatićem (dr je rekla da idem na uzv ako ne uspije ustanoviti drugo srce) i onda je kao uspjela pronaci..s tim da su jako blizu bili oba srceka…
    Od te kontrole je proslo 3 tjedna, ali mene i dalje kopka to..da li je sve ok sa drugom bebom kojoj su tesko ustanovili otkucaje srca..i vjerojatno je sve ok, ali puno viÅ”e osjećam pokrete bebe na lijevoj strani trbuha..pa me zbog toga strah..a inače se dobro osjecam. Da li netko od vas takoder osjeca pokrete beba viÅ”e na jednoj strani trbuha ili ne? BaÅ” sam zbunjena.

Pretpostavljam da pricas o ctg-u?
    To mi malo pari rano za ctg al ne znam sta bi drugo bilo za otkucaje srca.
    Svakako,mislim da to sta je njima dugo tribalo da nadu bebu ne treba tebe brinit,stvar je aparata njihova.
    U kasnijoj fazo trudnoce kad sam morala u bolnicu kao i sve trudnice s blizancima redovito se dogadalo da tesko nadu bebu i otkucaje ili da se usred ocitavanja izgubi puls na neko vrime itd tako da nekoj da te to brine.

• marina285
    31. Siječanj 2020. 12:40

Marija_MF

Pozdrav svima!
    Imam pitanje, pa ako mi možete pomoći. Sad sam u 27. tjednu sa dvojajčanim blizancima, curica i dečko, prva trudnoca. Idem na redovite preglede u Vinogradskoj bolnici kod dr Gaal joÅ” od 12. tjedna. Na zadnjoj kontroli, u 24. tjednu, dr je samo napravila kratki vaginalni pregled (sve je bilo ok, zatvorena sam), i sestra je s aparatićem pokuÅ”avala ustanoviti otkucaje srca od beba. Međutim, nakon prvog srčeka, mučila se da pronađe drugo, pa je uskočila i doktorica. 10 minuta su me pritiskale s tim glupavim aparatićem (dr je rekla da idem na uzv ako ne uspije ustanoviti drugo srce) i onda je kao uspjela pronaci..s tim da su jako blizu bili oba srceka…

Mislim da je to prerano za taj zvuk. U tom sam tt ja bila u bolnici i mene su zaobilazili kod pregleda na takav način jer je rano.

Meg_026
    06. Veljača 2020. 21:42

Marija_MF

Pozdrav svima!

Također nosim dvojajcane i od cca 12.tjedna vodim trudnocu u bolnici (ali ne u Vinogradskoj nego u Petrovoj).
    Jednom je posteljica ispred, drugome iza i tog drugog puuuno vise i jace osjetim, iako u ovim tjednima vec i drugog osjecam ali puno blaze. (za jednog imam osjecaj da me blago lupka nogama po zdjelici, a za drugog da radi salto svakodnevno, boksa nogama po rebrima, kopa tunel kroz pupak :))
    Na svakom pregledu u trudnickoj amb. provjeravaju otkucaje srca baby watcherom, ovom zivahnijem odmah pronadju, za ovim drugim uvijek tragaju :D Nisu im bas precizni ti aparatici. Sigurna sam da je sve ok, ali ako si zabrinuta javi im se za kontrolu (ili zamoli svog gin da te pregleda na uzv da se primiris).

Ctg mi jos nisu radili (sutra mi je pregled pa mozda i to isprobamo s obzirom da sam vec usla u 36.tt).

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.