BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Meg_026
    06. Veljača 2020. 21:45

stela2105

Pozdrav,evo još jedne trudnice dvojajcanih blizanaca,sok i nevjerica s obzirom da već imam predskolarca pa me ovo stvarno iznenadilo.😀Zanima me jel bila koja od vas na Panorami?Planiram ići na jedan od tih testova a nekako mi se Panorama čini najbolja za blizance.

Nisam radila te dodatne testove :) za nifty sam cula da ne daje pouzdane rezultate za blizance, za Panoramu ne znam.

• Marija_MF
    08. Veljača 2020. 15:21

Meg_026

Marija_MF

Pozdrav svima!
    Imam pitanje, pa ako mi možete pomoći. Sad sam u 27. tjednu sa dvojajčanim blizancima, curica i dečko, prva trudnoca. Idem na redovite preglede u Vinogradskoj bolnici kod dr Gaal još od 12. tjedna. Na zadnjoj kontroli, u 24. tjednu, dr je samo napravila kratki vaginalni pregled (sve je bilo ok, zatvorena sam), i sestra je s aparatićem pokušavala ustanoviti otkucaje srca od beba. Međutim, nakon prvog srčeka, mučila se da pronađe drugo, pa je uskočila i doktorica. 10 minuta su me pritiskale s tim glupavim aparatićem (dr je rekla da idem na uzv ako ne uspije ustanoviti drugo srce) i onda je kao uspjela pronaci..s tim da su jako blizu bili oba srceka…
    Od te kontrole je proslo 3 tjedna, ali mene i dalje kopka to..da li je sve ok sa drugom bebom kojoj su tesko ustanovili otkucaje srca..i vjerojatno je sve ok, ali puno više osjećam pokrete bebe na lijevoj strani trbuha..pa me zbog toga strah..a inače se dobro osjecam. Da li netko od vas takoder osjeca pokrete beba više na jednoj strani trbuha ili ne? Baš sam zbunjena.

Također nosim dvojajcane i od cca 12.tjedna vodim trudnocu u bolnici (ali ne u Vinogradskoj nego u Petrovoj).
    Jednom je posteljica ispred, drugome iza i tog drugog puuuno vise i jace osjetim, iako u ovim tjednima vec i drugog osjecam ali puno blaze. (za jednog imam osjecaj da me blago lupka nogama po zdjelici, a za drugog da radi salto svakodnevno, boksa nogama po rebrima, kopa tunel kroz pupak :))
    Na svakom pregledu u trudnickoj amb. provjeravaju otkucaje srca baby watcherom, ovom zivahnijem odmah pronadju, za ovim drugim uvijek tragaju :D Nisu im bas precizni ti aparatici. Sigurna sam da je sve ok, ali ako si zabrinuta javi im se za kontrolu (ili zamoli svog gin da te pregleda na uzv da se primiris).

Ctg mi jos nisu radili (sutra mi je pregled pa mozda i to isprobamo s obzirom da sam vec usla u 36.tt).

Baš sam u četvrtak bila na pregledu i brzo su ustanovili otkucaje srca i druge bebe s baby watcherom jer je sada 28. tjedan, tako da je sve uredu. :)
    Meg_026, ti si super ako si izdrzala do 36. tjedna.  :D

• mimka
    12. Veljača 2020. 09:36

Pozdrav trudnicama s blizancima!
    Ja sam isto jedna...u 26 tjednu...treća trudnoća....dvojajčani...curka i dečko...
    Kontroliram se u merkuru...tamo se blizanačka trudnoća smatra visokorizičnom pa se vodi u ambulanti za visokorizičnu trudnoću...na svakom pregledu se radi uzv...za sad pregledi su svaka 4 tjedna...očekivala sam da će biti češći...
    I kod blizanaca preferiraju prirodni porod...ako je prvi glavom, mama nema tlak ili dijabetes te ako je trudnoća dosegla 35 tjedan ....to nam je cilj dostići...
    Obzirom već sad imam velik trbuh pitam se koliko bi još mogao rasti...

• lillyjana
    12. Veljača 2020. 09:44

Pozdrav drage mame ,
    Evo i mi se javljamo ,
    19+5 t  dva mala slatka 👬djecaka.
    Iskreno malo se brinem ovo mi je 3 trudnoca,u ovom periodu sam prve dvije bebe bas lijepo osjecala,a sada bas slabo.Nadam se da je to raLog zato sto su maleni.Zadnji UZ je uredan sve ok,ali zbog kontrakcija koje imam malo brinem.Inace pijem 3 puta dnevno Duphaston tab.😙😙

Buduća mama 3 sina
    18. Veljača 2020. 22:28

Evo i ja da se javim dragim mama🙂 imamo vec vednog decaka, 6 god . i ovo mi je druga ali blizanacka dvojajcana trudnoca 17+3, ali jos uvek ne znamo kojeg su pola.
    Na poslednjoj kontroli sam bila sa 12 nedelja, bilo je sve ok i zakazana mi je sl.kontrola sa 20 nedelja.
    U medjuvremenu sam osetila bebicu, ali ja mislim da je to samo jedna,jer je uvek sa iste strane i na istome mestu pa sam zabrinuta da nesto nije uredu sa drugom bebicom. Kontaktirala sam dr i kaze da se opustim, da nema potrebe za ultrazvukom.
    Iskreno, bas sam uplasena.

• Marija_MF
    22. Veljača 2020. 16:15

amel-daca-anel

Evo i ja da se javim dragim mama🙂 imamo vec vednog decaka, 6 god . i ovo mi je druga ali blizanacka dvojajcana trudnoca 17+3, ali jos uvek ne znamo kojeg su pola.
    Na poslednjoj kontroli sam bila sa 12 nedelja, bilo je sve ok i zakazana mi je sl.kontrola sa 20 nedelja.
    U medjuvremenu sam osetila bebicu, ali ja mislim da je to samo jedna,jer je uvek sa iste strane i na istome mestu pa sam zabrinuta da nesto nije uredu sa drugom bebicom. Kontaktirala sam dr i kaze da se opustim, da nema potrebe za ultrazvukom.
    Iskreno, bas sam uplasena.

Ja do 20. tjedna nisam osjetila nijednu bebu. Sada sam u 31. tjednu, osjetim ih naravno, ali puno puno (u omjeru 90:10 %) više  bebicu čija je posteljica smjestena uz vanjski dio mog trbuha, bliže koži...tako da mislim da je to sve ok. I mene je kopkalo to, ali se na uzv-u vidi da sve štima. Ako zelis biti sigurna, odi svakako na ultrazvuk da te smiri. :)

Buduća mama 3 sina
    24. Veljača 2020. 17:34

Hvala, iskreno, sada sam puno mirnija☺️
    Moje bebice su takodje tako postavljene, jedna je na prednjem a druga na zadnjem zidu pa kontam da ovu  iza i ne mogu puno da osetim...
    Hvala jos jednom☺️

TetaDi
    22. Travanj 2020. 15:10

Pozdrav cure
    Evo da pitam i vas
    Trudna sam 11+6. Bila na uzv kotroli i sve je ok s bebicom. Ali,.... doktori su bili malo zbunjeni slikom uzv-a. Naime, nije im jasno sto znaci drugi manji crni krug. U prvom vecem je beba, pod ovim kutem se ne vidi. Drugi je mali- 1,23cm i prazan
    Na 1.uzv sam bila se 6+4 i nisu to vidjeli. 
    Kao nisu to do sad vidjrli. Spominjsli da moguci bili blizanci, ali nisu sigurno. 
    Evo slika
    https://ibb.co/VqzYhLn

MalaD
    12. Svibanj 2020. 07:34

Pozdrav. Bila sma na prvom ultrazvuku i otkrili dvije gestacijske vrecice u jednoj je beba 7 tjedana i srce kuca a u drugoj se nista nije vidjelo. Kaze doktor da ce se mozda za 10 dana kad idem opet na ultrazvuk. Ima tko iskustva sa time? Je li se pokazala druga za par dana???

[ibb.co]

selena
    14. Svibanj 2020. 12:17

Bok svima koji čitaju ovu temu!
    Nekako je tema zamrla otkada su cure krajem prošle godine rodile. Nema novih trudnica s blizancima? Javite se 🤗
    .
    MalaD- nažalost ne znam ti odgovor na to, meni su se oboje vidjeli i srca su im kucala na prvom ultrazvuku, držim fige da se za 10 dana pojavi i drugi. 

Inače, ja sam u 25-tom tjednu sa dvojajcanima. 

30.07.🥰🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.