BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marina285
    06. Studeni 2019. 13:21

Slavujak

Ma samo da izdrzimo sto dulje. Bit ce to sve u redu. Ja imam neku pozitivnu tremu. Ne dopustam da me strah pojede, jer znam da sve zene to prezive. Samo nek su nam djecica zdrava, a mi cemo se vec nekako pokrpati. Tesko je, ali da je toliko grozno, ni jedna zena ne bi ponovila 😁 Samo pozitivno 🦄💐🌈☀️

Svako jutro kažem hvala Bogu prošla još jedna noć. Sad sam puna 33.tt kad bih uspjela još 3 bila bih najsretnija. Moji su sitni, sad su oko 1600 i 1700 g pa da barem pređu 2 kg. Negdje sam pročitala da budu u inkubatoru do 2200 kg, ali mi se čini da puno toga ovisi i o zrelosti bebe... Frka mi je što su štako sitni. Napreduju proporcionalno, ali ja rađam sitniju dječicu. 
    Voljela bih kad bi se cure koje su "nestale" (rodile?) javile da čujemo iskustva.
    Ajde barem vi koje ste još tu obećajte da ćete se javiti poslije! Ivana!? Ti si prva na redu po terminu, ali nikad se ne zna. Hoćeš nam javiti svoje iskustvo?

• Ivana1207
    06. Studeni 2019. 13:36

Slavujak

Ma samo da izdrzimo sto dulje. Bit ce to sve u redu. Ja imam neku pozitivnu tremu. Ne dopustam da me strah pojede, jer znam da sve zene to prezive. Samo nek su nam djecica zdrava, a mi cemo se vec nekako pokrpati. Tesko je, ali da je toliko grozno, ni jedna zena ne bi ponovila 😁 Samo pozitivno 🦄💐🌈☀️

Prezivila sam dva puta pa cu valjda i 3.😁 ja mozda najvise panicarim oko ekipe na porodu,ima nekoliko dr koje nikako ne bi tila u radaoni pa se samo molim da bude dobra ekipa,da nisu blizanci rodila bi ja sama sa sobom🤣🤣

• Ivana1207
    06. Studeni 2019. 13:42

Ema1

Koji si ti tjedan Ivana? Pogubila sam se.

Ja sam ti 36 i koji dan,imam dva razlicita termina u par dana razlike,pa sam ili taman 36 ili 36+3  tako nesto.
    Dogurala sam na kraju vise od ocekivanog,vidit cemo sta ce bit dalje.
    Ajme sramota me mog trudnickog mozga sve zaboravljam🙈 kakvo je kod tebe stanje s cerviksom i otvaranjem sad?

A o bolovima i tezini ne znam sta rec.Hodam kao pingvin,zivim na wc-u,namistit se je nemoguca misija,na ledima nikako ne pase,jucer dok je bia ctg sam bila na ledima tila sam plakat,a bokovi...vrtim se s jednog na drugi,utrne noga na kojoj strani lezim a dok se okrenem treba sto godina,divota🤣🙈
    Najgore mi sta sam od ovog lezanja zadnja 4 tjedna cila umrtvljena pa mi je svaki pokret tezak.
    A najbolje je sta svi kad me vide govore kako mi je trbuh malen,kako me se nema sta vidit la la a ja sebi ko brod.

• Ivana1207
    06. Studeni 2019. 13:47

marina285

Slavujak

Svako jutro kažem hvala Bogu prošla još jedna noć. Sad sam puna 33.tt kad bih uspjela još 3 bila bih najsretnija. Moji su sitni, sad su oko 1600 i 1700 g pa da barem pređu 2 kg. Negdje sam pročitala da budu u inkubatoru do 2200 kg, ali mi se čini da puno toga ovisi i o zrelosti bebe… Frka mi je što su štako sitni. Napreduju proporcionalno, ali ja rađam sitniju dječicu.
    Voljela bih kad bi se cure koje su "nestale" (rodile?) javile da čujemo iskustva.
    Ajde barem vi koje ste još tu obećajte da ćete se javiti poslije! Ivana!? Ti si prva na redu po terminu, ali nikad se ne zna. Hoćeš nam javiti svoje iskustvo?

Ja moram prva,i zbog sebe i zbog vas,vi jos budite svi 3u1,ja bi bas volila jos max 7 dana pa da idu vanka🤣
    Javljat cu se ja naravno nakon,nema brige.
    Bas me zanima vise do koje su tezine moji dogurali pretpostavljam da u petak kad me prime u bolnicu ce bit obavljene sve pretrage pa da vidim jesu li oboje iznad 2500.
    Bia bi mi hit da nema inkubatora ni drugih cuda,i zbog njih i zbog mene.
    Sta ti dr kaze na tezinu njihovu?
    Meni neki dan prija pricala za svoju neku priju koja me rodila blizance u 35.tjednu mislim da su bili manji od tvojih,al sve super zivi zdravi.
    Ima zena koje radaju manju dicu a neke vecu ko bi to zna.Ja sam prosjek.
    Stariji je ima 3900 i 52 cm, a mladi 3360 i 51 cm.
    Kako su mala razlika pa mi sve bilo svjeze meni je mladi izgleda toliko mal,tih pola kg mi je bilo ajme razlika,kad sad idem zamislit dite ispod 3000g muka me uvati da cu slomit bebu🙈🙈😱😱

• marina285
    06. Studeni 2019. 14:00

Zaboravih napisati, dobila sam doznake za rodiljni dopust. Počinje mi 12.11., a doktor mi danas dao doznake i za zatvaranje komplikacija za 11.mjesec i dalje za rodiljni.

• Slavujak
    06. Studeni 2019. 14:01

Marina285, ti ja smo blizu s terminom. Meni ce biti puna 33 tjedna u petak. Moji decki su prosli cetvrtak bili na cca 1700 i 1800 gr. To je sve tako individualno. Dr. se šali da su glavati 😁

Bez brige, ja cu se sigurno javiti. Znam koliko meni znace tuđa iskustva. 

• marina285
    06. Studeni 2019. 14:15

Moji su sitni bili mali 2710g i 47cm (rođen točno u 37.tt), a mala točno na termin 2720 g i 47 cm. 😂
    Tako da sam naviknula na sitne, ali imaju glasnice kao da imaju 5 kg 🤣. Htjela bih taj inkubator izbjeći...

• Ivana1207
    06. Studeni 2019. 14:56

Ja uopce  ne znam koji su sve kriteriji za inkubator,tj znam da je bitna tezina i zrelost bebe la la,al opet koliko vidim po iskustvima svako rodiliste ima neku svoju praksu,tako da ocito je svima najbolje da su sto duze unutra.

• Ema1
    06. Studeni 2019. 15:46

Što se tiče cerviksa, više mi ne mjere od kako smo došli do 30 tj. Otvorena sam 2 cm, primila Dexamethason za sazrijevanje pluća pa sad koliko izdržimo.  I strogo mirovanje koje nije garancija za ništa. 

• Ivana1207
    06. Studeni 2019. 16:11

Ema1

Što se tiče cerviksa, više mi ne mjere od kako smo došli do 30 tj. Otvorena sam 2 cm, primila Dexamethason za sazrijevanje pluća pa sad koliko izdržimo. I strogo mirovanje koje nije garancija za ništa.

A nije garancija mirovanje al se isto pokazalo kao najbolje moguce u ovin situacijama.Samo ti miruj sto vise i nadam se da ces dogurat daleko.
    Mozda se iznenadis pa ko neke dodes do termina iako su otvorene stalno😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.