BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ema1
    04. Studeni 2019. 10:39

Meni 45 dana bi bilo 17.11. a doznake mogu dobiti tek zadnji tjedan u mjesecu.

• marina285
    04. Studeni 2019. 10:43

Mislim da je ovako kako je Ivana rekla. 45 dana prije otvori ti bolovanje tvoj ginekolog, tu doznaku odneseš u HZZO i mirna si do 5.mjeseca starosti djece. Tada treba ponovno u HZZO podnijeti zahtjev za drugih 6 mjeseci. Ako se dijete/djeca rode ranije, imate pravo toliko tjedana tražiti produženje tih prvih 6 mjeseci. S tim da se termin računa i 38.tt.

• marina285
    04. Studeni 2019. 10:45

Ema1

Meni 45 dana bi bilo 17.11. a doznake mogu dobiti tek zadnji tjedan u mjesecu.

Mislim da ove doznake ne ovise o kraju mjeseca.

• Slavujak
    04. Studeni 2019. 12:29

Menii je ginic rekao da po doznake dodem dan prije pocetka rodiljnog. Malo me zbunjuje to sto na sam na netu nasla info da zahtjev zavodu treba podnijeti 15 dana prije (mozda je zastario podatak). Trebalo bi moci i putem sustava e-građani, ali nisam to jos pokusavala.   Pitat cu i svog poslodavc radi li prijavu nase racunovodstvo (do sada su mi sve vezano za HZMO i HZZO rjesavaili oni). 

• Ivana1207
    05. Studeni 2019. 15:20

Evo ja sam jutros bila na hzzo-u,odnila doznake za komplikacije za 10.misec i doznaku za porodiljni od 1.11. I rekli su da je ovo rano za doznaku za porodiljni da dodem nakon 16.11.,kako ja necu moc odnit ce suprug i rekli su da nema problema.
    Tako da to sa 15 dana prije ne znam sta je iskreno,i prosla dva porodiljna nisam otvarala ranije pa ne znam odakle taj podatak al evo da znate iz prve ruke.

• Slavujak
    05. Studeni 2019. 16:09

Hvala Ivana. Je li netko u međuvremenu imao iskustva sa sluznim čepom? Čini mi se da je moj jutros ispao. Malo me brine sto sam u 33. tjednu. Nista ne boli i nema sukrvice, štoviše osjecam se kud i kamo bolje nego prethodnih dana, pa cu pricekati kontrolu u ponedjeljak. 

PetraB
    05. Studeni 2019. 16:30

Slavujak na zalost nemrem ti pomoc oko sluznog cepa jer meni ni u jednoj trudnoci nije ispao tak da nemam pojma ni kak to izgleda 🤭... Mislim znam sa neta jedino... Moze proc od par sati do par tjedana od ispadanja do poroda. Al htjedoh ti rsc da je mozda bolje da se ranije javis svom ginicu, daleko je pon, ne znam, bar bi ja tako.
    Ja sam jucer bila na uzv i anomaly scanu kod radosevicke... Curke su super, sve je po ps-u...za sada su glavicama dolje jedna i druga, dovoljno plodne vode i sve izgleda i dalje ok, drzimo fige za nastavak u istom tonu 🤞🏼.

url=https://lilypie.com][/url

• Ivana1207
    05. Studeni 2019. 17:01

Slavujak

Hvala Ivana. Je li netko u međuvremenu imao iskustva sa sluznim čepom? Čini mi se da je moj jutros ispao. Malo me brine sto sam u 33. tjednu. Nista ne boli i nema sukrvice, štoviše osjecam se kud i kamo bolje nego prethodnih dana, pa cu pricekati kontrolu u ponedjeljak.

Ja se vec danima pokusavam sitit jel mi u prethodnim trudnocama ispa sluzni cep al me trudnicki mozak ne sluzi🙈
    Svakako i ja znam da on moze ispast malo prije poroda ali i danima prije.
    Ja bi se isto na tvom mistu javila dr,ne moze skodit da se javis,bolje nego da se mislis ovih dana oko toga ili da sta krene prerano dok se jos sve moze zaustavit.

• Ivana1207
    05. Studeni 2019. 17:04

PetraB

Slavujak na zalost nemrem ti pomoc oko sluznog cepa jer meni ni u jednoj trudnoci nije ispao tak da nemam pojma ni kak to izgleda 🤭… Mislim znam sa neta jedino… Moze proc od par sati do par tjedana od ispadanja do poroda. Al htjedoh ti rsc da je mozda bolje da se ranije javis svom ginicu, daleko je pon, ne znam, bar bi ja tako.
    Ja sam jucer bila na uzv i anomaly scanu kod radosevicke… Curke su super, sve je po ps-u…za sada su glavicama dolje jedna i druga, dovoljno plodne vode i sve izgleda i dalje ok, drzimo fige za nastavak u istom tonu 🤞🏼.

Super za cure🤩🤩👍
    Ti si sad oko 20 i nekoliko tjedana ili?da se sad ne vracam po postovima zaboravila sam🙈

• Slavujak
    05. Studeni 2019. 17:09

Super Petra za pregled. Nadam se da ce tako i ostati do kraja. I ja sam procitala sve to na netu, pa mi se ne radi panika bezveze. Cimnula sam svog dr., pa cu pricekati da mi se javi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.