BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anavi985
    23. Siječanj 2022. 23:01

Cure nove mame čestitam!!!
    Imam pitanje - kako uspjevate izdržati do 37-38 tjedna? Kakav trbuh imate? Moj je u 23.tjednu već ogroman (kao da sam trebal već roditi da je jedna beba), teško mi je ustajati, fundus mi već skroz do gore ispod sisa (koje su isto postale ogromne i teške) i pritišče sve, jedna beba mi se neki dan smjestila na pol sata poprečno ispod sisa (pod prstima je bilo ko štangica salame)… hvatam zrak povremeno… pretpostavljam da je to tako normalno, l brine me kak će tek biti sada dalje. Kud će sad maternica rasti dalje? Trudim se i odmarati, ali i lagano čim više kretati i šetati. Kad pretjeram zateže me dolje.. ako ubrzam srce počne lupaaati… 

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

SeníRemmus
    24. Siječanj 2022. 07:25

Mako super da ste bez Klaićeve prošli, tu je nas nekoliko mama s bebama rođenim prvi tjedan 2022. na Sv.Duhu. Klaićeva je slala službeno dopis na Sv.Duh da hospitaliziraju povećan broj djece sa respiratornim smetnjama i neka si testiraju zaposlenike rodilišta na sve viruse, ne samo na kovid, jer očito je proboj RSV-a ili nečega drugoga gore. Nadam se da budu da spriječe daljnje širenje. Mi smo još u bolnici, 10.dan je danas i Jan je završio antibiotik, imamo kontrolni UZV pluća, kontrolni rengen i ponavljamo nalaze krvi - ako je sve ok idemo doma danas 🤞🏻 Inace njima je puno bolje, samo povremeno zakašlju, ali super dišu. Sad je bolest napala mene, ali lako to, malo čaja i proći će 🤗

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

• Makò
    24. Siječanj 2022. 08:51

SeníRemmus

Makosuper da ste bez Klaićeve prošli, tu je nas nekoliko mama s bebama rođenim prvi tjedan 2022. na Sv.Duhu. Klaićeva je slala službeno dopis na Sv.Duh da hospitaliziraju povećan broj djece sa respiratornim smetnjama i neka si testiraju zaposlenike rodilišta na sve viruse, ne samo na kovid, jer očito je proboj RSV-a ili nečega drugoga gore. Nadam se da budu da spriječe daljnje širenje. Mi smo još u bolnici, 10.dan je danas i Jan je završio antibiotik, imamo kontrolni UZV pluća, kontrolni rengen i ponavljamo nalaze krvi - ako je sve ok idemo doma danas 🤞🏻 Inace njima je puno bolje, samo povremeno zakašlju, ali super dišu. Sad je bolest napala mene, ali lako to, malo čaja i proći 

Hrabra si. Neka su odradili bolnicu, ipak je to najsigurnije, nego kao ja da svaku noć i dan strepim doma. Da to je to, neki virus je gore na SD, jer smo mi bili gore 10 dana i obadvoje su mi počeli  kašljati kad smo došli doma. Sada samo Rudi kašlja i velim, ja ga promatram. 
    Čuvaj sebe, jedi puno voća, vlakana, c vitamina, željezo, moramo biti zdrave - ipak su to 2 bebice;) Ma bit će ti ok. 
    Jel ti imaju grčeve? Ja im preventivno dajem Gaia kapi i ok su nam.

• Makò
    24. Siječanj 2022. 09:05

Anavi985

Curenove mame čestitam!!!
    Imam pitanje - kako uspjevate izdržati do 37-38 tjedna? Kakav trbuh imate? Moj je u 23.tjednu već ogroman (kao da sam trebal već roditi da je jedna beba), teško mi je ustajati, fundus mi već skroz do gore ispod sisa (koje su isto postale ogromne i teške) i pritišče sve, jedna beba mi se neki dan smjestila na pol sata poprečno ispod sisa (pod prstima je bilo ko štangica salame)… hvatam zrak povremeno… pretpostavljam da je to tako normalno, l brine me kak će tek biti sada dalje. Kud će sad maternica rasti dalje? Trudim se i odmarati, ali i lagano čim više kretati i šetati. Kad pretjeram zateže me dolje.. ako ubrzam srce počne lupaaati…

Bok Anavi985 - i moj trbuh je bio već u 23.tjednu ogroman. Bila sam na bazenu (ipak sam išla se kupati bez obzira na savjete da ne i nish mi nije bilo;)) I pitali su me 'kaj još malo do poroda?' A ja tek prošla polovicu.
     I raste još i još. Sve je to priroda rijesila;) Uglavnom iznad 30 tjedna počinje biti abnormalno ogroman. Tegobe - lupanje srca, plitko disanje, propadanje dole i kontrakcije lagane. Meni pomogao prenatal pilates i kretanje do zadnjeg dana - jako teško ali to mi je dobro došlo. Cilj - da se gemin1 spusti u zdjelicu pred kraj I da mi se cervix skraćuje i da se otvaram. Moram napomenuti - moja trudnoća je bila školska, bez ijednog velikog problema. Sretno:)

• danadanas
    24. Siječanj 2022. 09:12

Kokolino čestitam!!! 🥳🥳🥳❤❤❤

Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️

• anaG
    24. Siječanj 2022. 12:05

Cure hvala svima na cestitkama i utjesnim rijecima.

evo na srecu, vec desetak dana nema svjeze krvi niti smedjarenja.
    Ali primjetila sam da mi je nekih dana jako tesko u trbuhu, kao da mi netko sjedi na njemu 🙄🙄

Imam pitanje, planirala sam kod Podobnika raditi mini anomaly scan i NIPT test, pa ne znam jel mozda koja bila bas kod njih?

ima li potrebe raditi i jedan i drugi dijagnosticki postupak? 
    Takodjer, koji NIPT test ste radili s blizancima? jer koliko citam bas zbog blizanacke trudnoce niti jedan nije "pouzdan" kao u normalnoj trudnoci 😣

SeníRemmus
    24. Siječanj 2022. 12:15

Mako još im nisam počela davati probiotik niti kapi, sad u bolnici im samo dajem D3K1 suplement. Plan je početi im davati i probiotik čim dođemo doma, ali evo zasad nisu imali grčeve, da kucnem u drvo 🙌🏻

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

Lola38
    24. Siječanj 2022. 13:37

Makò

Lola38

Kokolino cestitam! 😍🥰

Ej Lola38 - tvoje bebice već 2.mjeseca. Baš leti vrijeme. Nadam se da ste prošli bez grceva🥰 Čuvajte se.

Da vrijeme leti, kad imas bebu leti brze, a kad imas dvije jos brze🤗🥰
    Mlađi ima grceve i koza cijelog tijela mu se prvo ljustila pa su rekli da je to sloj koji je normalno da se guli, onda mu je koza postala kao dermatitis( onako hrapava i u pristicima) pa su rekli da je hormonalno ciscenje. Inzistirala sam da idemo dermatologu, pedijatrica kaze da je to sve normalno u prva dva mjeseca, nisam se dala utjesit i intistirala na dermatologu. Na kraju su prosla dva mj. Cjelo vrijeme ga kupamo u Aderma exomega ulju za kupanje, mazem aderma kremom i parafinskim uljem, uz to je bolje ali nije proslo. Za dva tjedna imamo pregled. Do tad sam odlucila dati mu Novalac Allernova AR, ( izgubila sam mljeko, pa nemogu dojit) zbog koze i zbog toga sto povraca( i za povracanje je pedijatricia rekla da je ok dok dobija na tezini) 

Zao mi je sto su tvoji kasljali i sto Rudija jos moras promatrat, to je bolje nego da ste u bolnici, ali je iscrpljujuce za tebe i njega. Nadam ae da ce sto prije proci🤗🥰❤

To get the

• EnaEna
    24. Siječanj 2022. 15:48

anaG

Ali primjetila sam da mi je nekih dana jako tesko u trbuhu, kao da mi netko sjedi na njemu 🙄🙄

Imam pitanje, planirala sam kod Podobnika raditi mini anomaly scan i NIPT test, pa ne znam jel mozda koja bila bas kod njih?

Takodjer, koji NIPT test ste radili s blizancima? jer koliko citam bas zbog blizanacke trudnoce niti jedan nije "pouzdan" kao u normalnoj trudnoci 😣

Ja sam radila kod njih i nipt i mini anomaly scan.
    Oni preporucuju panoramu jer je najkompleksnija za blizanacku, mada je i ona samo one osnovne pretrage. Mi smo se bas raspitivali kod vecine  i ko god od agenata ili nekih posrednika kazu da neki od testova za blizance pokrivaju sve kao i kad je jedna beba, muljaju samo da bi odradili. Moj suprug je bas detaljan i pripremi se za razgovor tako da ga svi ti sluzbenici brzo otkace i prebace na geneticare, jer svi sablonski pricaju i ne znaju detalje. Ja sam cekala 10 dana. Ja sam to radila prije Bozica a poslije je stigao rezultat. Ne znam koja si nedelja ali za blizance je najbolje poslije 12te. Ja bih sad za 2-3 nedelje trebala otici opet na jos jedan taj detaljniji pregled. Nekako mi lakse kad dobijem 2 misljenja. Iako je moja doktorica u BL stvarno super. Ali imam lose iskustvo sa prethodnom klinikom, a i realno blizanacke trudnoce su dosta rjedje pa onda bar ta dva tkzv ekspertna ultrazvuka radimo i kod nase dr i u Podobniku.

• anaG
    24. Siječanj 2022. 16:02

EnaEna

anaG

Ja sam radila kod njih i nipt i mini anomaly scan.
    Oni preporucuju panoramu jer je najkompleksnija za blizanacku, mada je i ona samo one osnovne pretrage. Mi smo se bas raspitivali kod vecine i ko god od agenata ili nekih posrednika kazu da neki od testova za blizance pokrivaju sve kao i kad je jedna beba, muljaju samo da bi odradili. Moj suprug je bas detaljan i pripremi se za razgovor tako da ga svi ti sluzbenici brzo otkace i prebace na geneticare, jer svi sablonski pricaju i ne znaju detalje. Ja sam cekala 10 dana. Ja sam to radila prije Bozica a poslije je stigao rezultat. Ne znam koja si nedelja ali za blizance je najbolje poslije 12te. Ja bih sad za 2-3 nedelje trebala otici opet na jos jedan taj detaljniji pregled. Nekako mi lakse kad dobijem 2 misljenja. Iako je moja doktorica u BL stvarno super. Ali imam lose iskustvo sa prethodnom klinikom, a i realno blizanacke trudnoce su dosta rjedje pa onda bar ta dva tkzv ekspertna ultrazvuka radimo i kod nase dr i u Podobniku.

EnaEna,

hvala Ti na odgovoru. Sad sam 9 tjedana, ali kontaktirala sam polikliniku i takodjer su rekli da je najbolje doci u 12 tjednu.

Ja sam planirama Panoramu, jer sam takodjer cula da je najbolja za blizanacku trudnocu ali eto iskreno meni to sve izgleda isto, kao i Harmony ili Nifty.. 🧐🧐 tako da cu svakako morati jos malo googlati 🙆‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.