Cure hvala svima na cestitkama i utjesnim rijecima.
evo na srecu, vec desetak dana nema svjeze krvi niti smedjarenja.
Ali primjetila sam da mi je nekih dana jako tesko u trbuhu, kao da mi netko sjedi na njemu 🙄🙄
Imam pitanje, planirala sam kod Podobnika raditi mini anomaly scan i NIPT test, pa ne znam jel mozda koja bila bas kod njih?
ima li potrebe raditi i jedan i drugi dijagnosticki postupak?
Takodjer, koji NIPT test ste radili s blizancima? jer koliko citam bas zbog blizanacke trudnoce niti jedan nije "pouzdan" kao u normalnoj trudnoci 😣
Ja sam radila kod njih i nipt i mini anomaly scan.
Oni preporucuju panoramu jer je najkompleksnija za blizanacku, mada je i ona samo one osnovne pretrage. Mi smo se bas raspitivali kod vecine i ko god od agenata ili nekih posrednika kazu da neki od testova za blizance pokrivaju sve kao i kad je jedna beba, muljaju samo da bi odradili. Moj suprug je bas detaljan i pripremi se za razgovor tako da ga svi ti sluzbenici brzo otkace i prebace na geneticare, jer svi sablonski pricaju i ne znaju detalje. Ja sam cekala 10 dana. Ja sam to radila prije Bozica a poslije je stigao rezultat. Ne znam koja si nedelja ali za blizance je najbolje poslije 12te. Ja bih sad za 2-3 nedelje trebala otici opet na jos jedan taj detaljniji pregled. Nekako mi lakse kad dobijem 2 misljenja. Iako je moja doktorica u BL stvarno super. Ali imam lose iskustvo sa prethodnom klinikom, a i realno blizanacke trudnoce su dosta rjedje pa onda bar ta dva tkzv ekspertna ultrazvuka radimo i kod nase dr i u Podobniku.
EnaEna,
hvala Ti na odgovoru. Sad sam 9 tjedana, ali kontaktirala sam polikliniku i takodjer su rekli da je najbolje doci u 12 tjednu.
Ja sam planirama Panoramu, jer sam takodjer cula da je najbolja za blizanacku trudnocu ali eto iskreno meni to sve izgleda isto, kao i Harmony ili Nifty.. 🧐🧐 tako da cu svakako morati jos malo googlati 🙆♀️
AnaG meni su cure s foruma savjetovale da odem na Panoramu i tako sam i učinila. Ako sam dobro shvatila, Panorama jedina moze izdvojiti DNA frakcije beba od mamine i zato je bolja za blizance, a također može vidjeti baš za svaku bebu spol. Npr Nifty vidi samo ima li y-kromosoma pa ako ima onda znaš da je jedna beba decko, ali za drugu ne znas (moze isto biti decko ili cura), jedino ako nema y-krom.onda si sigurna da su obje curice.
Kokolino, čestitam ti ❤
07/2021: IVF
09/2021: FET 2 blastice 🙏
6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️
Kokolino cestitam! 😍🥰
Ej Lola38 - tvoje bebice već 2.mjeseca. Baš leti vrijeme. Nadam se da ste prošli bez grceva🥰 Čuvajte se.
Da vrijeme leti, kad imas bebu leti brze, a kad imas dvije jos brze🤗🥰
Mlađi ima grceve i koza cijelog tijela mu se prvo ljustila pa su rekli da je to sloj koji je normalno da se guli, onda mu je koza postala kao dermatitis( onako hrapava i u pristicima) pa su rekli da je hormonalno ciscenje. Inzistirala sam da idemo dermatologu, pedijatrica kaze da je to sve normalno u prva dva mjeseca, nisam se dala utjesit i intistirala na dermatologu. Na kraju su prosla dva mj. Cjelo vrijeme ga kupamo u Aderma exomega ulju za kupanje, mazem aderma kremom i parafinskim uljem, uz to je bolje ali nije proslo. Za dva tjedna imamo pregled. Do tad sam odlucila dati mu Novalac Allernova AR, ( izgubila sam mljeko, pa nemogu dojit) zbog koze i zbog toga sto povraca( i za povracanje je pedijatricia rekla da je ok dok dobija na tezini)
Zao mi je sto su tvoji kasljali i sto Rudija jos moras promatrat, to je bolje nego da ste u bolnici, ali je iscrpljujuce za tebe i njega. Nadam ae da ce sto prije proci🤗🥰❤
Lola38 - proći će sigurno. A pronašla si rješenje za iznutra - promjena hrane, za izvana - adekvatne kremice i ulja. I ono 'slušaj intuiciju' nije bapska priča - mama osjeti što je bebi. Samo da se nadovežem - najstarija Jana je kao beba imala blagi atopijski dermatitis - koristili Mustela Stelatopia ulja/kreme i nekako se povuklo. Aderma je bolja. Čuvajte se 😘😘😘
Kokolino cestitke od srca! ❤️
Tina je bas lijepo objasnila, samo cu dodati da panorama ima ipak malo drugaciju ( napredniju) tehnologiju i najtocnija je za blizance. Mozes odraditi samo tri najcesce kronosomske anomalije i spol za svakog blizanca pojedinacno. A na ultrazvuku prije panorame u blizanackoj trudnoci inzistiraju zbog sindroma nestajuceg blizanca jer panorama tada moze biti lazno pozitivna ( losa)
Dvojajcane blizanke 🍒
Joj, jos sam htjela reci da ne preskaces ultrazvuke tipa mini anomaly oko12. I anomaly oko 20. Tjedna jer moze pokazati neke strukturne stvari koje nisu genetske nego su vezane s polozajem i nekim drugim problemcicima ( kao primjer mi pada na pamet zaležana nogica)
Dvojajcane blizanke 🍒
Cure hvala svima na cestitkama i utjesnim rijecima.
evo na srecu, vec desetak dana nema svjeze krvi niti smedjarenja.
Ali primjetila sam da mi je nekih dana jako tesko u trbuhu, kao da mi netko sjedi na njemu 🙄🙄
Imam pitanje, planirala sam kod Podobnika raditi mini anomaly scan i NIPT test, pa ne znam jel mozda koja bila bas kod njih?
ima li potrebe raditi i jedan i drugi dijagnosticki postupak?
Takodjer, koji NIPT test ste radili s blizancima? jer koliko citam bas zbog blizanacke trudnoce niti jedan nije "pouzdan" kao u normalnoj trudnoci 😣
AnaG - ja sam radila u bolnici SD kod svog Dr. u 13 tjednu Panoramu (najbolja za blizance). I mini anomaly scan u 14tj. i anomaly scan u 20 tj. i echocardiogram u 24.tj. na Srebrnjaku. Sve preko uputnice.
Kad imas blizance stalno si pod kontrolom!!! Kod Podobnika sam išla u 8tjednu provjeriti jel kucaju srca. Na kraju sam nabavila Home fetus doppler i slušala sama srca i bila na miru!!!
Uglavnom luda avantura ;)
Mako hvala na odgovoru i iskustvu!!!
Meni se trenutno čini nemoguće dočekati svibanj (termin je krajem svibnja), inace sam malo sitnije građe (niska), rastu samo sise i trbuh, noge (stopala) samo natiču, al od ostalog se nisam udebljala, sve ode i trbuh, a do 20.tjedna dobila 9 kg.
Priroda će mi valjda onda pomoći da izdržim čim dulje… 🤗
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Lola38 i Jan ima prištiće kao točkaste plikove i hrapavu kožu oko guze, pojavilo mu se sad nakon korištenja antibiotika. Doktori u Klaićevoj rekli da su to gljivice i da se često pojave zbog antibiotika kad se naruši mikroflora, propisali mu Plymicol mast 10mg/g. Možda je tako i kod vas pa antimikotik pomogne više nego krema i parafinsko ulje 😘
----
Mi smo doma, jučer pušteni iz bolnice. Nismo skroz zdravi, ali trebamo raditi inhalacije svaki dan doma fiziološkom i doći na kontrolu za 2 tjedna. Nadam se da budemo ok. Mene je sad baš gadno zdrmalo - kašalj, sinusi, nos - tako da mi je drago da smo doma da netko malo uskoči oko njih, jer ja sam nakon 10 dana sama s njima baš postala preiscrpljena 😬 Drago mi je da me nije uhvatila bolest prije dok smo bili u bolnici 🙌🏻
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤
Lola38 i Jan ima prištiće kao točkaste plikove i hrapavu kožu oko guze, pojavilo mu se sad nakon korištenja antibiotika. Doktori u Klaićevoj rekli da su to gljivice i da se često pojave zbog antibiotika kad se naruši mikroflora, propisali mu Plymicol mast 10mg/g. Možda je tako i kod vas pa antimikotik pomogne više nego krema i parafinsko ulje 😘
—-
Mi smo doma, jučer pušteni iz bolnice. Nismo skroz zdravi, ali trebamo raditi inhalacije svaki dan doma fiziološkom i doći na kontrolu za 2 tjedna. Nadam se da budemo ok. Mene je sad baš gadno zdrmalo - kašalj, sinusi, nos - tako da mi je drago da smo doma da netko malo uskoči oko njih, jer ja sam nakon 10 dana sama s njima baš postala preiscrpljena 😬 Drago mi je da me nije uhvatila bolest prije dok smo bili u bolnici 🙌🏻
Mislim da nisu gljivice jer od nove hrane mu je bolje, a ona je za alergiju na proteine kravljeg mljeka. A mogu bit i gljivice, najbolje ce dermatolog rec. Bolje bi bilo da su gljivice i da ih izljecimo nego, alergija 🙄
Drago mi je da ste doma, zelim vam brzi oporavak🤗😍
To get the
Lijepo je čuti da su vam bebice bolje. 🤍🤍
Ovdje u Petrovoj malo malo pa neka zaražena koronom.
Nedavno je čak i odjel intenzivne sa bebicama bio zaražen. Užas živi.
Ja sam još 3u1 i zbilja ne mogu više.
Vizita bila jutros i rekli da kak sam super, i da nek samo tako nastavim dalje. A ja pucam po šavovima već.. Čak sam i doslovno pukla oko pupka ovih dana 🤣
Sutra mi je rođendan, pa se molim da me dečki iznenade. 🙏
Lijepo je čuti da su vam bebice bolje. 🤍🤍
Ovdje u Petrovoj malo malo pa neka zaražena koronom.
Nedavno je čak i odjel intenzivne sa bebicama bio zaražen. Užas živi.
Ja sam još 3u1 i zbilja ne mogu više.
Vizita bila jutros i rekli da kak sam super, i da nek samo tako nastavim dalje. A ja pucam po šavovima već.. Čak sam i doslovno pukla oko pupka ovih dana 🤣
Sutra mi je rođendan, pa se molim da me dečki iznenade. 🙏
Sretan rođendan!! 🥳
Nadam se dq će ti se ostvariti želja 😉
Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji