Flower da, demografska politika je u k... Al cekaj, tek si na pocetku, ceka te jos puno toga nelogicnog na zalost od vrtica do skole... Za popi... No dobro...
Da, vaginalno otecenje... Yes, zaboravila sam komentirati... Ja imala u zadnje dvije trudnoce... To je bas neugodno no nista strasno, povuce se nakon poroda 😉. Meni je recimo samo jedna strana bila otecena i kvrgava, uzas... Evo sad sve ok. I na nogama imam problem s venama tak da... Veselo u svakom slucaju. A ima i ona jedna zlijezda...hm...nesto sa B...i to se moze upaliti pa da otekne tako. Tajchika pitaj na pregledu u svakom slucaju. 😉
Pelene... Mi smo koristili babylove xs u startu jer su stvarno najmanje i najtanje... Poslije smo probali huggies, pampers (ja ih ne volim jos od prve kceri al smo ih dobili) i violetu... I vratili smo se na babylove... Najtanje su i ne propustaju... Pampers meni uzasno smrde i propustale su nam, violeta propustala, huggies su uzasno debele ali dobro drze... A puno vam ovisi i o gradji bebaca... Morat cete isprobavati.
Doranorafora bebetto ide u svim smjerovima... Ja svoje vozim obicno da gledaju jedna prema drugoj... Jedino ak im sunce tuce onda jedna gleda drugoj u ledja. I jos nesto... Ja sam uzela 3u1 jer su mi kosare trebale za spavanje u kuci, za setnje koristim jaja samo jer su mi u kosarama bebe totalno nezasticene (previse se drndaju dok ih se voz, na to mislim) i to mi se ne svidja, pogotova penjanje na rinzol i silazas s rinzola. Cak sam pricala i sa fizioterapeutom o tome, cak ni on ne preporuca, pogotovo ovak male. 🤷🏻♀️ Za prvo dvoje kosare nisam ni imala i nisam ni za njih planirala uzeti no nisam imala mjesta u dnevnoj za krevetice ili slicno pa spavaju u kosarama na stolu 🤪
url=https://lilypie.com][/url
Evo me opet… Vidim tema broj odjece i kolica… Kolica sam studirala valjda cijelu trudnocu… Odluka pala na bebetto 42 i nisam pozalila ni sekunde. Po ducanu manevriram jednom rukom, svi dijelovi zasebno idu gore (nije sportski fiksan), i nisu cure jedna ispod druge toliko koliko kod drugih modela sto sam gledala. I mi zivimo u kuci pa mi sirina nije bila presudna zbog lifta ili slicno, no kako ja 90% vremena sve stvari obavljam solo sa curama, muz radi i hendla malca od 2,5 god i curku od 9 kad nesto treba, tako da su mi trebala uska kolica
PetraB Puno ti hvala na informacijama,baš sam bila u nedoumici oko tih stvari koje mi trebaju za početak (koji broj robice, veličina pelena....) A kasnije lako kupim u hodu kada vidim šta mi treba. Još me zanima da li si uzimala bočice,dude i izdajalicu prije nego si rodila i da li su ti trebale za taj prvi dio...ako jesi koje si uzela? 🤔
Keti izdajalicu sam imala jos od prije. U bolnici sam rucno izdajala i tako mi se pokazalo najbolje dok nije mlijeko nadoslo u nekoj normalnoj kolicini. Kad smo dosli doma koristila sam izdajalicu no ne bas cesto. Tak da ja bi definitivno prezivjela bez. A imam elektricnu, neku noname s e-baya i zadovoljna sam bila s njom. Bocice i dude su bile spremne zbog iskustva sa starijim klincima. Ja mlijeka nisam imala divoljno za njih a kamoli sad za blizance tak da sam htjela biti spremna. Jedino formulu nisam imala spremnu jer nisam znala koju ce dobivati u rodilistu pa smo to uzeli kada smo izasli iz bolnice. 😉
Dude i bocice sam uzela nukove... No te dude nikad nisu prihvatile pa smo presli na mum i one su im super. I izimam one koje svijetle u mraku da ih po noci ne trazim dugo. Bocice predlazem obavezno staklene i ja sam uzela odmah one velike. Staklene zbog higijene cisto jer s vremenom se one plasticne od pranja ostete pa se vise ne mogu ni oprati dobro. A ovako samo sisace mijanjam. Pazite na sisace... Obicno su velicine po mjesecima no ima i podvelicina (nuk konkretno ima S, M i L) koje ovise o broju rupica tj o protoku tekucine. Na pocetku smo koristili S, sada su na M za formulu a S za vodu. 🤗
url=https://lilypie.com][/url
Keti izdajalicu sam imala jos od prije. U bolnici sam rucno izdajala i tako mi se pokazalo najbolje dok nije mlijeko nadoslo u nekoj normalnoj kolicini. Kad smo dosli doma koristila sam izdajalicu no ne bas cesto. Tak da ja bi definitivno prezivjela bez. A imam elektricnu, neku noname s e-baya i zadovoljna sam bila s njom. Bocice i dude su bile spremne zbog iskustva sa starijim klincima. Ja mlijeka nisam imala divoljno za njih a kamoli sad za blizance tak da sam htjela biti spremna. Jedino formulu nisam imala spremnu jer nisam znala koju ce dobivati u rodilistu pa smo to uzeli kada smo izasli iz bolnice. 😉
Dude i bocice sam uzela nukove… No te dude nikad nisu prihvatile pa smo presli na mum i one su im super. I izimam one koje svijetle u mraku da ih po noci ne trazim dugo. Bocice predlazem obavezno staklene i ja sam uzela odmah one velike. Staklene zbog higijene cisto jer s vremenom se one plasticne od pranja ostete pa se vise ne mogu ni oprati dobro. A ovako samo sisace mijanjam. Pazite na sisace… Obicno su velicine po mjesecima no ima i podvelicina (nuk konkretno ima S, M i L) koje ovise o broju rupica tj o protoku tekucine. Na pocetku smo koristili S, sada su na M za formulu a S za vodu. 🤗
Hvala🤗
Ja ne znam jeli do vremena ili sta ali ja sam totalno ne raspoložena i nervozna. Sve mi se crne misli motaju po glavi. Još mi je na organscreening-u dr rekla da se kod djevojčice prate moždane komore jer su malo veće nego inače. Mislim da me i to paraliziralo. Eto nadam se da ste vi ostale malo bolje. Pišite...
Mi danas obavili pregled! Zatvorena, cerviks prek 40mm, bebac je lupkao sondu tijekom mjerenja 😀
Nije ih mjerio tako da neznam koje su velicine i tezine ali bitno da je sve ostalo u redu.
Sad sam vidjela da si išla, sorry.. Još jedno pitanje kako ti je mjeren cerviks, jeli sa vaginalnim uz? Meni još niko nije mjerilo pa me zanima.
Sortiraj odgovore
Najstariji