AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    11. Veljača 2023. 12:08

Alice

Hej dobila sam samo odgovor od Andrijane da čim doktor pogleda papire i napiše mišljenje javit će mi se povratno :)
    CrvenkapiceSretnoo i držimo fige da to bude to iz prve

Odlično, mi smo sve poslali što su tražili, ovaj tjedan ćemo ispuniti upitnik pa poslati.. 
    Ja sam sve od nalaza obavila, jedino mi ostaju nalazi pred anesteziju, jer želim ići u opću anesteziju kod punkcije.  Poslali su mi jučer popis pretraga vezano za to, pa ću to obavljati odmah nakon mTese,  ako nažalost bude neuspješna...s tim ću malo pričekati, dok zahvat prođe. 🤷‍♀️
    I javila sam se u hzzo u  zagrebu ( čisto jedna info- vezano za postupak u inozemstvu, ne javlja te se zdravstvenom u vašem gradu nego sve ide preko Zagreba- liječničko povjerenstvo za planirano liječenje) i dobila sam odgovor. 
    2 papira koji trebamo ispuniti( jedan ispunjava doktor koji nas upućuje tamo, a drugi upitnik ispunjava klinika u Pragu).
    Malo sam se šokirala, meni su napisali da hzzo pokriva kompletan osnovni postupak( kada sam pročitala što je to, navedeno je sve što zapravo mi i zelimo). Pa evo.. možda korisna info..🤷‍♀️🙈

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Tratinčica123
    11. Veljača 2023. 12:18

Tratinčica123

Alice

Hej dobila sam samo odgovor od Andrijane da čim doktor pogleda papire i napiše mišljenje javit će mi se povratno :)
    CrvenkapiceSretnoo i držimo fige da to bude to iz prve

Odlično, mi smo sve poslali što su tražili, ovaj tjedan ćemo ispuniti upitnik pa poslati..
    Ja sam sve od nalaza obavila, jedino mi ostaju nalazi pred anesteziju, jer želim ići u opću anesteziju kod punkcije. Poslali su mi jučer popis pretraga vezano za to, pa ću to obavljati odmah nakon mTese, ako nažalost bude neuspješna…s tim ću malo pričekati, dok zahvat prođe. 🤷‍♀️
    I javila sam se u hzzo u zagrebu ( čisto jedna info- vezano za postupak u inozemstvu, ne javlja te se zdravstvenom u vašem gradu nego sve ide preko Zagreba- liječničko povjerenstvo za planirano liječenje) i dobila sam odgovor.
    2 papira koji trebamo ispuniti( jedan ispunjava doktor koji nas upućuje tamo, a drugi upitnik ispunjava klinika u Pragu).
    Malo sam se šokirala, meni su napisali da hzzo pokriva kompletan osnovni postupak( kada sam pročitala što je to, navedeno je sve što zapravo mi i zelimo). Pa evo.. možda korisna info..🤷‍♀️🙈

Ako je još koja voljna pročitati,  možda sam ja nešto krivo shvatila? Poslala sam muža da danas isprinta, bolje ću moći pročitati tako, nego preko e-maila🤣?

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    11. Veljača 2023. 19:00

Tratinčice što se tiče bockanja mislim da se stvarno nemaš čega bojati, jako jednostavno i ne boli (barem ovo dosad što sam koristila), a i ako te strah uvijek te može netko drugi ubosti. Mislim da je jučer u kliniku došla jedna žena kojoj je medicinska sestra dala inekciju, tako da vjv u slučaju da ne možeš sama, daju oni. Što se tiče punkcije, meni nisu još rekli hoće li biti lokalna ili opća anestezija, iako sam od par cura čula da je lokalna skroz dovoljna i da se ništa ne osjeti. Javim svakako kako meni bude 😁
    E i baš me zanima taj odgovor koji ste dobili o financiranju postupka u inozemstvu, stavi kad uspiješ da možemo pročitati 😊

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    11. Veljača 2023. 22:08

Crvenkapica94

Tratinčice što se tiče bockanja mislim da se stvarno nemaš čega bojati, jako jednostavno i ne boli (barem ovo dosad što sam koristila), a i ako te strah uvijek te može netko drugi ubosti. Mislim da je jučer u kliniku došla jedna žena kojoj je medicinska sestra dala inekciju, tako da vjv u slučaju da ne možeš sama, daju oni. Što se tiče punkcije, meni nisu još rekli hoće li biti lokalna ili opća anestezija, iako sam od par cura čula da je lokalna skroz dovoljna i da se ništa ne osjeti. Javim svakako kako meni bude 😁
    E i baš me zanima taj odgovor koji ste dobili o financiranju postupka u inozemstvu, stavi kad uspiješ da možemo pročitati 😊

Hvala za utjehu. Vjerojatno ću to nekako izgurat, ali strah postoji.🙈😭
    Oke, čekamo da nam sve javiš, korak po korak, sve će biti u redu, vjerujem da je i lokalna skroz ok🤞
    ...
    Evo.. https://ibb.co/rvQ4D1T
    Kako ste vi protumačile?

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    12. Veljača 2023. 08:20

Tratinčica123

Crvenkapica94

Oke, čekamo da nam sve javiš, korak po korak, sve će biti u redu, vjerujem da je i lokalna skroz ok🤞

Evo..https://ibb.co/rvQ4D1T
    Kako ste vi protumačile?

Pa po ovome ispada da pokriva sve, bar tako i ja shvaćam. Jedino ne znam jel onda drugačije s terminima, npr ako idete na tu opciju da pokriva sve naše zdravstvo jel se onda duže čeka? Ili to nema nikakve veze? 

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    12. Veljača 2023. 09:05

Crvenkapica94

Tratinčica123

Crvenkapica94

Evo..https://ibb.co/rvQ4D1T
    Kako ste vi protumačile?

Pa po ovome ispada da pokriva sve, bar tako i ja shvaćam. Jedino ne znam jel onda drugačije s terminima, npr ako idete na tu opciju da pokriva sve naše zdravstvo jel se onda duže čeka? Ili to nema nikakve veze?

Poslala sam im jučer odgovor na to sve.. pitala sam jesam li dobro shvatila da sve pokriva, pitala sam koliko se čeka na odobrenje i termin...🤷‍♀️
    Pa se nadam da će mi sutra odgovoriti na ta moja pitanja, pa ću znati jasnije.
    Mi smo se dogovorili da bi išli u 6 mj/23 ako zahvat bude neuspješan 😔
    Ja se nadam da će se to sve moći onda riješiti do 6 mjeseca kad bi mi išli, tad nam je najzgodnije i možemo na bolovanje.🙏

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    12. Veljača 2023. 11:15

Hej drage curke… kod nas nema nista ne micemo se s mjesta trenutni 🙄 @crvenkapica sretnooo i neka bude uspjesno 😀😀 a sto se tice odgovora iz Zg, tu ne pokrivaju npr ICSI ako sam dobro skuzila?a vecinom je preporuka da se odmah ide na icsi metodu i sa donorom jer je uspjesnost veca 

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Crvenkapica94
    12. Veljača 2023. 11:54

Baš i mene zanima odgovor, javi ❤️
    Nadam se da će ipak zahvat mužu biti uspješan 🙏🤞🏻, ali je svakako dobra opcija za Prag ako pokriva hzzo. Čak i da ne pokriva icsi, i ovo ostalo je veliki dio ukupnog troška pa znači puno. 

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

momtobe2022
    12. Veljača 2023. 22:06

Crvenkapica94

S inekcijama nemam problema jer sam na inzulinu inače, bodem se svaki dan pa mi je to najmanji problem 😂 (sreća u nesreći)
    A za trudnoću se ne nadam previše prvi put, ne znam što bi mislila. Ušla sam na onu temu potpomognute pa kad vidim koliko tek tamo ima žena i koliko su puta išle na ivf muka mi dođe odmah. Naravno nitko to ne može znati i daj bože da uspije iz prve, ali koliko vidim i čujem od drugih većini uspije tek iz kasnijih pokušaja (jer prvi put je tu i vađenje jajnih stanica pa je tijelo već opterećeno). Ne znam imate li vi kakve priče, jel kome uspjelo odmah isti ciklus kad je bilo i vađenje? I jel znate može li se ukoliko ne uspije, ići odmah idući ciklus opet na transfer?

Draga Crvenkapice, budi pozitivna, nama je uspjelo iz prve i ostalo nam je još puno smrznutih braca i seka. 🙃 Kako je dr. rekao, slučajevi azoo u kojima žena nema većih problema su uglavnom ‘ziceri’. Točno to je bio njegov izraz, a isto je potvrdila i dr. koja je vodila trudnoću. 
    Na transfer nisam išla u ciklusu kad su vađene JS jer je došlo do hiperstimulacije. Uzrokovale su je dvije Ovitrell injekcije koje mi je kao terapiju dao dr. iz Praga. Ovdje se dr. čudio zašto dvije štoperice, a i žena u ljekarni je komentirala da se ne sjeća da je ikad ikome prodala dvije. 😅 Tim ju je više čudilo jer je moja stimulacija bila jako blaga. Baš me zanima kakav će prijedlog terapije vama dati. 
    Na transfer sam išla za mjesec i pol u prirodnom ciklusu. Dobila sam samo jednu štopericu dan prije. Dakle, jedan ciklus je preskočen da se tijelo odmori. Dr. ovdje je rekao da se on zalaže za FET više nego ET baš zbog toga što je tijelo odmorno i spremnije, ali mislim da to ne utječe pretjerano na uspješnost postupka. 
    Mi smo na odgovor HZZOa čekali možda 2 mjeseca. Pokrivaju sve, ali nabere se more dodatnih troškova koji nisu na popisu tako da ipak treba imati neki iznos spreman. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    13. Veljača 2023. 07:54

momtobe2022

Crvenkapica94

S inekcijama nemam problema jer sam na inzulinu inače, bodem se svaki dan pa mi je to najmanji problem 😂 (sreća u nesreći)
    A za trudnoću se ne nadam previše prvi put, ne znam što bi mislila. Ušla sam na onu temu potpomognute pa kad vidim koliko tek tamo ima žena i koliko su puta išle na ivf muka mi dođe odmah. Naravno nitko to ne može znati i daj bože da uspije iz prve, ali koliko vidim i čujem od drugih većini uspije tek iz kasnijih pokušaja (jer prvi put je tu i vađenje jajnih stanica pa je tijelo već opterećeno). Ne znam imate li vi kakve priče, jel kome uspjelo odmah isti ciklus kad je bilo i vađenje? I jel znate može li se ukoliko ne uspije, ići odmah idući ciklus opet na transfer?

Draga Crvenkapice, budi pozitivna, nama je uspjelo iz prve i ostalo nam je još puno smrznutih braca i seka. 🙃 Kako je dr. rekao, slučajevi azoo u kojima žena nema većih problema su uglavnom ‘ziceri’. Točno to je bio njegov izraz, a isto je potvrdila i dr. koja je vodila trudnoću.
    Na transfer nisam išla u ciklusu kad su vađene JS jer je došlo do hiperstimulacije. Uzrokovale su je dvije Ovitrell injekcije koje mi je kao terapiju dao dr. iz Praga. Ovdje se dr. čudio zašto dvije štoperice, a i žena u ljekarni je komentirala da se ne sjeća da je ikad ikome prodala dvije. 😅 Tim ju je više čudilo jer je moja stimulacija bila jako blaga. Baš me zanima kakav će prijedlog terapije vama dati.
    Na transfer sam išla za mjesec i pol u prirodnom ciklusu. Dobila sam samo jednu štopericu dan prije. Dakle, jedan ciklus je preskočen da se tijelo odmori. Dr. ovdje je rekao da se on zalaže za FET više nego ET baš zbog toga što je tijelo odmorno i spremnije, ali mislim da to ne utječe pretjerano na uspješnost postupka.
    Mi smo na odgovor HZZOa čekali možda 2 mjeseca. Pokrivaju sve, ali nabere se more dodatnih troškova koji nisu na popisu tako da ipak treba imati neki iznos spreman.

Hej 🤗 kako je curica? Jeste svi dobro? 🥰
    Hvala ti za pojašnjenje. 
    Dakle ako mi do kraja 3 mjeseca obavimo zahvat, i najkasnije 1.4 pošaljemo papire ima li šanse da dobijemo odg od hzzo do 6 mj kada mi planiramo ići ako bude tako moralo biti?🤷‍♀️
    Ma jasno da, puno je tu sitnih stvari o kojima treba vodit računa i novčano. Jasno nam je da ne možemo ići bez "kune" 🤣🤣 ali da pokrije osnovno, puno znači opet hehe 
    Dakle vi ste za 2 mjeseca dobili odg da unutar 60 dana morate ići? 🤷‍♀️ sori ako nešto nisam dobro skuzila..  
    ..
    Juuutroo cuuureee❤

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.