Haha znam kako ti je, ali nije to do nas. :) Mi smo uzimali s interneta, nekih stvari ima na FutuNaturi i iHerb. Magnezij glycinat, vitamin c i b-100 uzimamo marku Now. I on se još kasnije sjetio da ti napišem da uzima i vitamin d3 od 5000 svaki dan. Nemoj samo čitati o vitaminu d jer pišu da od prevelikih količina možeš imati nekih problema, ali to se radi o nekih 80000 mg dnevno, a to nitko ne pije. Ne mogu ti garantirati da će mu nalaz biti bolji, ali će pomoći kod puno drugih stvari. Ne znam točno kakav mu je nalaz, mojem je sve bila 0 ali su uvijek našli 10 nepokretnih što nitko od doktora nije uzimao u obzir osim dr. Emrea na kraju. A s tim rezultatima su mu našli spermija za 4 IVF-a samo s TESE, a u Hr je trebao ici na m-TESE, tako da toliko o našim doktorima.
Kako je njemu doktor rekao taj rizik posto njemu jedan testis neradi a drugi na 60%,i da ono uvijek postoje komplikacije,mislim mora on tebi rec i ovaj moj odma da je njemu to riskantno da nebi on bas da oni njemu dragulje diraju 😅 a kao isto nije bas za oplodnju s donorskom spermom…ja znam da bi on najradije da se njemu ništa ne radi ali eto neće nas šta ću ja sad…ko da je meni lakše bilo kad su meni sve pretrage radili i briseve uzimali,ja mislila da samnom nije nesta bilo u redu,začepljeni jajovodi,plakala ko kišna godina mislila da sam ja problem a na kraju ja zdrava u potpunosti,sve na mjestu…a ne želim ga forsirat NEK mu se to malo slegne sve pa možda promijeni mišljenje jer nema drugog načina da napravimo dijete
A spermiogram sve ciste nule a pored su napisali još hypospermia sad vidim
[ul]
[li]Volumen ejakulata: 0.5 mL[/li]
[li]Ukupan broj spermija: 0[/li]
[li]Koncentracija spermija: 0[/li]
[li]Pokretljivost (motilitet): 0 %[/li]
[li]Vitalnost: nije mjerena (jer nije bilo spermija)[/li]
ovo su mu bili nalazi ničeg nema…i sad pitanje ako ne ode na biopsiju nikad neće znat da li će stvarno same nule bit ili možda uspiju nać nesta,i on isto ne bi sad ništa vise radio…tako da ono neznam ni ja šta Radit [/ul]
Ninanix
Svaki put je šok kad odete doktoru, znam, pogubimo se od informacija i svega.. Probajte malo sad da razbistrite misli, odmorite malo i polako razmislite što dalje činit, možda još negdje neko mišljenje da vidite, i dok vam svadba prođe pa onda polako. I mi zasad ništa nećemo činit do posle nove godine. Ako bude kakvih novosti, javi
Ninanix evo sad sam išla ponovno pogledati nalaz od svog. Sve 0, ali su isto napisali Hypospermia i sad tek vidim da piše dijagnoza Kriptozoospemia, tako da mi je sad još manje jasno zašto su mu na kraju pisali da je azoo kad je otišao do urologa. Da li tvom igdje na nalazu piše da ima nešto nepokretnih spermija? Mojem su svi nalazi hormona bili dobri i kad je pitao urologa kako to da su hormoni dobri, a spermiogram loš on mu je samo rekao da može biti više razloga, ali nije naveo niti jedan. A dr. Emre je odmah znao da će naći spermije. Također mom su pretpostavljali da je to sve jer je kasno u životu imao operaciju spuštanja testisa jer im je on tako rekao, sjećao se da je bio u bolnici radi nečega kad je bio mali. Naš urolog mu je napravio samo ultrazvuk, a dr. Emre ga je fizički opipao i samo po tome zaključio da operacije uopće nije ni bilo i da je vrlo vjerojatno nekada imao neku upalu ili dobio jači udarac i da zbog toga ima zadebljanje oko testisa i da oni samo ne mogu van, a ima ih.
Znam da je skupo i da ti dečku sada nije do ničega, ali ja da sam onda bila pametnija i odlučnija uopće ne bi gubila vrijeme u hr.
Kryptozoospermia je kad u nativnom uzorku nema spermija, ali centrifugiranjem se našlo nešto, nakon obrade su isplivali
2022 💙
#2 pokušavamo od 6/25
Uh da, šteta, ali i dalje mislim da bi mogao probati operaciju jer možda ipak ima nešto. Jedino pametno što nam je urolog u hr rekao da ako je inhibin b dobar onda znači da tu ima nečega. Neka proba još i to izvaditi ako nije.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji