AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy08
    25. Rujan 2025. 13:35

Pozdrav ekipa, evo ja nekad letimicno bacim pogled na forum i vidim da vas ima novih nazalost. Ja vam mogu od srca preporucit polik. Cito, dr. Radovnikovic, dr. Poljaka i njihov cijeli medicinski tim jer su nama podarili  najvecu ljubav i radost u zivotu.
    Marice ja sam nakon 2 neuspjesna transfera napravila pauzu, radila na sebi i u međuvremenu napravila sve dodatne pretrage, popravila vrijednost vitamina D u krvi i napravila histeroskopiju za kraj cijelog tog trazenja di je problem u meni. U sljedecem postupku sam ostala trudna i vjerujem da je histeroskopija pomogla.
    Eto toliko vam ja mogu rec iz naseg iskustva ukratko. Sretno svima! 🤞
    Mamasitama i djecici saljem puno pozdrava! ❤️🤗😘

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Ljubičica2
    25. Rujan 2025. 14:29

Mi smo baš i bilo u Citu kod dr Radovnikovic i rekla je kad budemo mi htjeli i mogli da se javimo za micro-tesse, što se nje tiče može i naredni mjesec.  Ali ne možemo odmah dok se organizujemo možda to neće biti prije nove godine. Malo mi je čudno da nam nije spomenula kariogram i mikrodelacije da vadimo to ništa nije spominjala, da li se može i bez toga ili?

Lucy08
    25. Rujan 2025. 21:02

Ljubičica2

Mi smo baš i bilo u Citu kod dr Radovnikovic i rekla je kad budemo mi htjeli i mogli da se javimo za micro-tesse, što se nje tiče može i naredni mjesec. Ali ne možemo odmah dok se organizujemo možda to neće biti prije nove godine. Malo mi je čudno da nam nije spomenula kariogram i mikrodelacije da vadimo to ništa nije spominjala, da li se može i bez toga ili?

Kad sve to prođe vecinu zaboravis ali kolko se ja sjecam muz je napravio kariogram i mikrodelecije prije mtese. Bio je na Klomifenu par mjeseci uz povremene kontrole hormona i odlazio kod dr. R. na konzultacije pa bi mu korigirala dozu po potrebi. M tessa je odrađena kad je dr bila zadovoljna s nalazima. Mozete li vi razgovarat s dr i sugerirat joj da vi nebi srljali nego moze li napravit sve sto je moguce prije zahvata da vam poveca šansu da se pronadu spermiji. Jesu mu testisi ultrazvucno anatomski ok? 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Ljubičica2
    25. Rujan 2025. 22:03

Lucyo8
    Ona je nama propisala Klomifen i Proxed da pije zasad dok se ne odlučimo za mtese i da joj svaki mjesec šaljemo nalaz testosterona jer mu je baš nizak
    A ultrazvukom je bila zadovoljna. Samo eto testosteron nije baš dobar, a ove nalaze mikrodelacije i kariogram ni spomenula nije, a ja se baš nešto toga plašim.. Kad budem joj javljala za testosteron sledeći mjesec pitat ću za ovo da li da vadimo prije..

• Ninanix
    25. Rujan 2025. 22:27

Ljubičica2 pa apsolutno nis nije bilo jer su oni nas na krivi odjel poslali…ja sam zvala par puta i poslala par mailova i objašnjavam šta nama treba,rezultati sve i da nam je preporučila doktorica da idemo za Zagreb.I išli smo na odjel humane reprodukcije ali je ubiti dečko trebao tamo kod urologa,pa smo pričali sa doktoricom turudic i pričamo joj šta je problem vamo tamo i da smo došli na konzultacije…ne znam kome je vise bilo podne meni ili njemu a mi iz Poreča došli u Zagreb…i sad su nas uputili na dobar odjel 3.10 idemo pa ćemo vidit dalje 😅 mislim nije nama Zagreb na pol sata da je bar…pa ajde ali imaš ti jahanja do Zagreba a još sam bila ljuta jer ono objašnjavam šta je problem i ono zvat ću ja dobar odjel,Poslat mail samo me uputi…ko da nam novci padaju s neba…

• Ninanix
    25. Rujan 2025. 22:30

Ninanix

Ljubičica2 pa apsolutno nis nije bilo jer su oni nas na krivi odjel poslali…ja sam zvala par puta i poslala par mailova i objašnjavam šta nama treba,rezultati sve i da nam je preporučila doktorica da idemo za Zagreb.I išli smo na odjel humane reprodukcije ali je ubiti dečko trebao tamo kod urologa,pa smo pričali sa doktoricom turudic i pričamo joj šta je problem vamo tamo i da smo došli na konzultacije…ne znam kome je vise bilo podne meni ili njemu a mi iz Poreča došli u Zagreb…i sad su nas uputili na dobar odjel 3.10 idemo pa ćemo vidit dalje 😅 mislim nije nama Zagreb na pol sata da je bar…pa ajde ali imaš ti jahanja do Zagreba a još sam bila ljuta jer ono objašnjavam šta je problem i ono zvat ću ja dobar odjel,Poslat mail samo me uputi…ko da nam novci padaju s neba…

A dok smo bili u rijeci kod ovog istog doktora koji nas je prvi put udeprinirao drugi puta,on isto ma ne odma posvojjte ma šta ćete ic dalje ma ne trebate neće vjerovatno ništa nać…de pusti nas da se malo nadamo nečemu,kad dečka isceprkaju tamo i kažu nema onda stvarno nema šta sad 😅 ovako dok postoji neka mala šansa držimo se za to i to nas gura

• Ljubičica2
    27. Rujan 2025. 09:53

Ninanix
    Naravno treba vjerovat i nadati se kao što kažeš, pokušati sve što se može. Javi svakako kako ste prošli 03.10.
    Mi ćemo eto javiti se u Cito za micro tesse kroz par mjeseci dok se malo organizujemo i vremenski i financijski. 🙄 moram je pitati za to genetsko testiranje.
    Razmjenjivat ćemo novitete ovdje, nadam se da će se i druge cure javiti koje su trenutno u postupcima.. Tu smo svi kao podrška jedni drugima. Pusa i zagrljaj 🩷

• Blondy1988
    30. Rujan 2025. 15:14

Pozdrav, zanima me je li tko imao iskustva da se spermiogram u 4 mjeseca promijenio iz dijagnoze oligoastenozoospermia u kryptozoospermia? Brine me je li to ide prema azoospermiji. Hvala ☺️

👩‍🦳-36, jajovodi neprohodni,AMH 13
    🧔🏻‍♂️-34,oligoasthenozoospermia
    •Poliklinika IVF -ICSI 4/25 ➡️9JS➡️6 embrija
    ➡️ ET ❌ O BC
    • ICSI 9/25- 6 zametaka ➡️ ET ⏳

• Ninanix
    04. Listopad 2025. 23:53

Evo da se javim sa novostima! 
    Ljubičića2 bili smo u Zagrebu kod doktora Rašića na konzultacijama,mogu rec da je doktor super sto se tiče svega,prvenstveno pristupa,i s time šta je imao puno razumijevanja za nas jer naravno svaki put kad idemo ili imamo krive uputnice,ili putne naloge ili nesta 😅
    Uglavnom novosti su te da ako će dečko uopće ići na biopsiju,trebao bi još neke nalaze ha HIV i još neke bolesti Napravit prije nego se ide na biopsiju,ali doktor ga je pregledao i problem kod njega je sto ima jako male testise,jedan ne radi a drugi radi nekih 60%,i ako bi i isao na biopsiju mogao bi možda jedan uzorak uzeti ali opet postoji rizik da možda testisi ne podnesu dobro biopsiju pa prestanu proizvoditi testosteron pa bi onda nekakvu terapiju zamjensku trebao dobivati ili se mazati nekakvom kremom testosteronskom.A ne postoji 100% sigurnost da će oni nesta naci.
    I sad ne znamo,a u početku je bio za biopsiju ali kad je čuo rizike i s time da su njemu testisi veoma mali i jedva rade možda će se vise štete napraviti nego šta ćemo nać ista…a druge dvije opcije su nam ili posvojenje ili sa donorskom spermom.Mislim znam da mu teško pada normalno da ga mogu razumijeti,pa mu malo teško pada kad spomenem tu donorsku spermu jer bi mi jako voljeli bebicu malu našu,a opet za posvajanje se najtežes sa socijalnom i to traje a ova naša na području Buje/Poreč nismo imali neka pre dobra iskustva općenito sa njima…brat od dečka se bori sa socijalnom jer želi vidjet svog malog a mama neda,i kad njemu socijalna radnica kaže prilagodi se situaciji…di je to meni van svake pameti jer to bis trebala zastupati to dijete jer ima oca koji želi provoditi s njim vrijeme i sve a mama neda…uglavnom ne znamo jer vise njemu pada teško nego meni ma da mislim da smo se još prvi put kad smo saznali da ima klinefelterov da smo se nekako pomirili s tim da nećemo imat svoje biološko dijete,a vukli smo se za neku nadu u Zagrebu.Ali veliki je problem to sta njemu samo jedan testis radi i to malo vise Od pola,pa gledamo da možda ni ne ide na biopsiju da ga ne mučimo ako vjerovatno ništa neće naći nego ćemo samo njega maltretirat bezveze…mislim da ćemo se morati za beku drugu opciju odlučiti 

• kiki55
    05. Listopad 2025. 16:08

Ninanix

Evo da se javim sa novostima!
    Ljubičića2 bili smo u Zagrebu kod doktora Rašića na konzultacijama,mogu rec da je doktor super sto se tiče svega,prvenstveno pristupa,i s time šta je imao puno razumijevanja za nas jer naravno svaki put kad idemo ili imamo krive uputnice,ili putne naloge ili nesta 😅
    Uglavnom novosti su te da ako će dečko uopće ići na biopsiju,trebao bi još neke nalaze ha HIV i još neke bolesti Napravit prije nego se ide na biopsiju,ali doktor ga je pregledao i problem kod njega je sto ima jako male testise,jedan ne radi a drugi radi nekih 60%,i ako bi i isao na biopsiju mogao bi možda jedan uzorak uzeti ali opet postoji rizik da možda testisi ne podnesu dobro biopsiju pa prestanu proizvoditi testosteron pa bi onda nekakvu terapiju zamjensku trebao dobivati ili se mazati nekakvom kremom testosteronskom.A ne postoji 100% sigurnost da će oni nesta naci.
    I sad ne znamo,a u početku je bio za biopsiju ali kad je čuo rizike i s time da su njemu testisi veoma mali i jedva rade možda će se vise štete napraviti nego šta ćemo nać ista…a druge dvije opcije su nam ili posvojenje ili sa donorskom spermom.Mislim znam da mu teško pada normalno da ga mogu razumijeti,pa mu malo teško pada kad spomenem tu donorsku spermu jer bi mi jako voljeli bebicu malu našu,a opet za posvajanje se najtežes sa socijalnom i to traje a ova naša na području Buje/Poreč nismo imali neka pre dobra iskustva općenito sa njima…brat od dečka se bori sa socijalnom jer želi vidjet svog malog a mama neda,i kad njemu socijalna radnica kaže prilagodi se situaciji…di je to meni van svake pameti jer to bis trebala zastupati to dijete jer ima oca koji želi provoditi s njim vrijeme i sve a mama neda…uglavnom ne znamo jer vise njemu pada teško nego meni ma da mislim da smo se još prvi put kad smo saznali da ima klinefelterov da smo se nekako pomirili s tim da nećemo imat svoje biološko dijete,a vukli smo se za neku nadu u Zagrebu.Ali veliki je problem to sta njemu samo jedan testis radi i to malo vise Od pola,pa gledamo da možda ni ne ide na biopsiju da ga ne mučimo ako vjerovatno ništa neće naći nego ćemo samo njega maltretirat bezveze…mislim da ćemo se morati za beku drugu opciju odlučiti

Pozdrav, koliko mali, koliki mu je testosteron?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani