AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivyyyy
    24. Lipanj 2025. 08:40

Mi smo poceli raditi na bebi prije 4 godine, moj muz je prije uradio jedan spermiogram i onda je bilo sve ok( radio ga je jer je imao bolove u lijevoj preponi koja se sirila na testise, pa su ga slali na sve pretrage), jednom smo i bili trudni 2020 ali sam imala biokemijsku.. 
    sada posto se nista nije dogadjalp ginekologica me odmah uputila na Kliniku za potpomognutu, pa sam ja muza poslala da uradi spermiogram i nalaze da imamo sta ponjeti, i sok, spermiogram nije bio ucitan, pa su ga slali na vadjenje hormona, i tu ima povisen  FSH.. dobili uputnicu za endokrinologa i sumnja na azoospermiju, posto imalo termin u klinici 23.7 ja sam zvala i pitala da li mi ipak da dodjemo ili da to prije obavimo, na sto mi je doktorica rekla da dodjemo pa cemo kod njih sve obaviti sta treba.. i sad cekam, citam stvarno da puno ljudi pise da se dijagnoza tek postavi nakon 3 uzastopna spermiograma sa istim ocitanjem, pa u meni mozda ima jos malo nade negdje da mozda ipak nije to.. 
    jako sam tesko to primila i dok mi se nije malo sleglo sam bila lose i psihicki i sve, uvijek sam nekako mislila i nadala se da je problem u meni pa je to nekako lakse rjesiti, a ovako zao mi je i moga muza, i stvarno ne znam kako cu psihicki sve podnjeti i te preglede i sve, ne znam imam li dovoljno snage.. 

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8 /genetski nalazi + mikrodelacija y kromosoma uredna
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA konzultacije

Karamela
    24. Lipanj 2025. 16:28

Ivyyyy

Mi smo poceli raditi na bebi prije 4 godine, moj muz je prije uradio jedan spermiogram i onda je bilo sve ok( radio ga je jer je imao bolove u lijevoj preponi koja se sirila na testise, pa su ga slali na sve pretrage), jednom smo i bili trudni 2020 ali sam imala biokemijsku..
    sada posto se nista nije dogadjalp ginekologica me odmah uputila na Kliniku za potpomognutu, pa sam ja muza poslala da uradi spermiogram i nalaze da imamo sta ponjeti, i sok, spermiogram nije bio ucitan, pa su ga slali na vadjenje hormona, i tu ima povisen FSH.. dobili uputnicu za endokrinologa i sumnja na azoospermiju, posto imalo termin u klinici 23.7 ja sam zvala i pitala da li mi ipak da dodjemo ili da to prije obavimo, na sto mi je doktorica rekla da dodjemo pa cemo kod njih sve obaviti sta treba.. i sad cekam, citam stvarno da puno ljudi pise da se dijagnoza tek postavi nakon 3 uzastopna spermiograma sa istim ocitanjem, pa u meni mozda ima jos malo nade negdje da mozda ipak nije to..
    jako sam tesko to primila i dok mi se nije malo sleglo sam bila lose i psihicki i sve, uvijek sam nekako mislila i nadala se da je problem u meni pa je to nekako lakse rjesiti, a ovako zao mi je i moga muza, i stvarno ne znam kako cu psihicki sve podnjeti i te preglede i sve, ne znam imam li dovoljno snage..

Tesko je, kad se donekle “dobijes”, iskopat ces negdje komadic snage da ides dalje koliko mozes. Ako i ne mozes nekad, to je u redu-pauza i odmor dobro dodu. Nadam se da ce pregled donijeti odgovore na pitanja i smjernice sto dalje 💪🏻 Sretno na konzultacijama, da produ sto bolje 🍀

👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l; astma
    🧑🏻‍🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u KBCSM za postupke:
    6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    6/2025 ICSI/TESE - 10JS➡️3embrija➡️ET x 2➡️beta 11.7.

Lucy08
    28. Lipanj 2025. 15:37

Dizma čestitam! Kako napreduje dalje vasa prica?
    Bebolina čestitam na djecaku i neka do kraja trudnoce bude sve super! 🤞
    Smiley ajme super vijesti! Cestitam! Kako je prošlo upoznavanje, kako izgleda vasa svakodnevnica?
    Lotta mamasita je li stigao djecak?
    Ljubicica drzim 🤞 da vam Cito donese srecu kao sto je i nama! 🤗

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    28. Lipanj 2025. 16:50

Karamela zao mi je zbog vase dijagnoze, nadam se da se vasa sreca skriva u tim preostalim uzorcima 🤞 Ako ne uspijete preostaje vam uz posvojenje i donacija spermija bude li uopce potrebe. Sretno!
    Leona drago mi je da je vas djecak dobro i da uzivate! Mi smo isli 1x tjedno na vjezbice od njegovog 8. mj  i vjezbali kuci. Predala sam 2 mjeseca prije isteka roditeljskog dopusta na hzzo uputnicu za lijecnicko povjerenstvo sta mi je dao njegov pedijatar skupa sa nalazima od fizijatra di je naglaseno na kraju nalaza da se majci omoguce sva prava zbog njege djeteta. Na poziv s hzzo smo isli na komisiju da ga  izanaliziraju kako napreduje i dobili smo njegu djeteta do 31.07. koju sam pocela koristit nakon isteka roditeljskog. Mogla sam prekinit porodiljni pa nastavit ga sta mi je ostalo od 1.8. ali nisam jer mi je ostalo nesto malo dana pa mi se nije dalo komplicirat zivot. Mozes ti sad koristit njegu pa sacuvat porodiljni za kasnije ali bi primala 800e pa vidi sta ti se vise isplati.

Pozdrav cijeloj ekipi od Lucy, tate i malog vragolana T ❤️😘

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Karamela
    28. Lipanj 2025. 23:15

Update: potroseni su svi uzorci u ovom postupku i dobili smo 3 embrija. Sutra idem na transfer 2 odjednom pa sto bude 🫣

👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l; astma
    🧑🏻‍🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u KBCSM za postupke:
    6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    6/2025 ICSI/TESE - 10JS➡️3embrija➡️ET x 2➡️beta 11.7.

• MaricaZna
    03. Srpanj 2025. 20:50

Pozdrav svima, mene nije dugo bilo, pa da javim update.
    Mi smo bili u Pronatalu u Pragu, na donaciji sjemena, meni punkcija na uskrsni ponedjeljeljak i onda tu subotu odmah ET, nazalost biokemijska.
    Sad ovaj ponedjeljak, 2mj poslije FET 1 blastociste i sad cekam. Danas mi je 3dnt i nazalost imam  ful osjecaj da cu dobit mengu, počeli su mi takvi grčevi danas, a 25i dan je ciklusa, inace tako sve bude :/ 
    Imamo jos 2 smrzlića.
    Meni su izvadili 20 jajnih stanica, od kojih su oplodili 11, 9 je prezivjelo prvi dan i onda sve skupa 4 blastociste. Bila sam na rubu hipera, šetali smo i sve, al sam bas bila napuhana i ave je bolilo jos 10 dana. Eto. Ako sad ne uspije imamo jos 2 pokušaja.

• MaricaZna
    03. Srpanj 2025. 20:54

Novim ženama - napravite drugi spermiogram u nekoj drugoj ustanovi, napravite kariotip i mikrodelecije, sve hormone.
    Ako ionako putujete u RH od nekud, probajte u Cito u Split, ja nekako nisam zadovoljna zagrebačkom ponudom androloga.
    Mom mužu nisu uopce spominjali da operira varikokelu, a dr Emre u Istanbulu je rekao da je ogromna i da bi ju operirao zbog njegovog dugoročnog zdravlja a ne nuzno zbog trudnoce. To jos nismo obavili, odlucili smo se za donaciju, jer mu na microTese nije nasao bas nista a zakljucili smo da nemamo vremena.
    Čestitam i sretna sam zbog svih čije bebe su ih našle, kojim god putem <3

• Sandra92
    07. Srpanj 2025. 12:56

Zdravo, zanimaju me ima li pozitivnih iskustva, suprug mi ima azospermiju pre par godina radio je analize, i sve mu je na nuli, nema ni pokretnih ni nepokretnih, kolko znam probao je bio sa nekom terapijom al je brzo odustao od svega, tada je bio u lošem braku, pa nije imao podršku i povukao se, ja želim da imamo dete iako već imam decu iz drugog braka, želim da budemo porodica i kako odakle mi da krenemo, inače prirodno pokušavali i ne ide, šta dalje da radimo gde da idemo, izvinjavam se na dugom postu

Lotta33
    11. Srpanj 2025. 21:51

Cure drage samo da vam se javim!🩵 nas deckic je stigao prije koji tjedan, sve je proslo super, mogu reci iznenadujuce brzo! Sad se kuci uhodavamo, malac je dobra beba🥰🥰🥰
    Jos nam je prerano reci na koga lici, iako bi ja rekla da ipak na mene😁 

Lucy, Leona, Bebolina, vi ste se sad svjeze javile (ako sam dobro zapamtila u novim upisima, trudnicki mozak mi je jos aktualan 😅😅😅) i vama poseban pozdrav saljem, malo mi nedostaju nasi razgovori ovdje🥲

Novim curama savjetujem da dobro procitaju sve nase prethodne stranice i nema koju informaciju nece naci :)) doslovno smo sve procesljale, sva pitanja i sve opcije…😎

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    09/24 FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

Lucy08
    15. Srpanj 2025. 13:15

Maricazna ima li lijepih vijesti kod vas?
    Sandra imamo pozitivnih iskustava s polik Cito. Procitaj sta smo pisale prethodno i sve ces saznat. Sretno!
    Lotta cestitke mami i tati! Uzivajte sad u svojoj sreci! 🥰🤗

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI