AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MaricaZna
    03. Srpanj 2025. 20:54

Novim ženama - napravite drugi spermiogram u nekoj drugoj ustanovi, napravite kariotip i mikrodelecije, sve hormone.
    Ako ionako putujete u RH od nekud, probajte u Cito u Split, ja nekako nisam zadovoljna zagrebačkom ponudom androloga.
    Mom mužu nisu uopce spominjali da operira varikokelu, a dr Emre u Istanbulu je rekao da je ogromna i da bi ju operirao zbog njegovog dugoročnog zdravlja a ne nuzno zbog trudnoce. To jos nismo obavili, odlucili smo se za donaciju, jer mu na microTese nije nasao bas nista a zakljucili smo da nemamo vremena.
    Čestitam i sretna sam zbog svih čije bebe su ih našle, kojim god putem <3

• Sandra92
    07. Srpanj 2025. 12:56

Zdravo, zanimaju me ima li pozitivnih iskustva, suprug mi ima azospermiju pre par godina radio je analize, i sve mu je na nuli, nema ni pokretnih ni nepokretnih, kolko znam probao je bio sa nekom terapijom al je brzo odustao od svega, tada je bio u lošem braku, pa nije imao podršku i povukao se, ja želim da imamo dete iako već imam decu iz drugog braka, želim da budemo porodica i kako odakle mi da krenemo, inače prirodno pokušavali i ne ide, šta dalje da radimo gde da idemo, izvinjavam se na dugom postu

Lotta33
    11. Srpanj 2025. 21:51

Cure drage samo da vam se javim!🩵 nas deckic je stigao prije koji tjedan, sve je proslo super, mogu reci iznenadujuce brzo! Sad se kuci uhodavamo, malac je dobra beba🥰🥰🥰
    Jos nam je prerano reci na koga lici, iako bi ja rekla da ipak na mene😁 

Lucy, Leona, Bebolina, vi ste se sad svjeze javile (ako sam dobro zapamtila u novim upisima, trudnicki mozak mi je jos aktualan 😅😅😅) i vama poseban pozdrav saljem, malo mi nedostaju nasi razgovori ovdje🥲

Novim curama savjetujem da dobro procitaju sve nase prethodne stranice i nema koju informaciju nece naci :)) doslovno smo sve procesljale, sva pitanja i sve opcije…😎

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    09/24 FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

Lucy08
    15. Srpanj 2025. 13:15

Maricazna ima li lijepih vijesti kod vas?
    Sandra imamo pozitivnih iskustava s polik Cito. Procitaj sta smo pisale prethodno i sve ces saznat. Sretno!
    Lotta cestitke mami i tati! Uzivajte sad u svojoj sreci! 🥰🤗

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

SmileyBee
    18. Srpanj 2025. 22:17

Pozdrav svima, evo da se javim kratko..

Nama su već mjesec dana pune ruke posla, jer je naša bebica kod nas evo točno mjesec dana.. Imali smo prije toga 3 susreta s njom, pa smo ju dobili 3 dana za vikend. Onda smo ju vratili u ustanovu na 2 dana, i ponovno se vratili po nju za stalno. 

Bebica je divna, jako je dobra, stalno u pokretu, voli se ljuljati, voziti, voli muziku, voli papati, ma voli sve i svima se samo smije. Volju bebicu nismo mogli poželjeti zaista. Sad već ima 7 mjeseci, meni nije bio nikakav problem se naviknuti jer inače radim s malom djecom, tako da mi to iskustvo zaista puno pomaže. Suprug je presretan, bila je to ljubav na prvi pogled. Čak na drugom susretu, dok ju je uzeo u ruke, nije htjela ići o meni par minuta, haha.....

Eto, neću puno duljiti, zaista uživamo u svakom danu i život nam je konačno ispunjen 😁
    Malo traje ta procedura, dok se ne riješi skrbništvo i svi papiri, ali ona je kod nas i to je najbitnije, malo se snalazimo s godišnjim jer još nemamo pravo na dopust, no nema veze, bitna je naša mala buhtlica 😊🤭

Veliki pozdrav svima, želim vam da nađete svoju sreću kao i mi, na koji god način... Puseee 😘😘😘

🤵34 god, neopstruktivna azoo
    👰30 god, sve ok, folikulometrije, Gynositol
    Pokušavamo od 10/2020.
    U postupku posvajanja 💪🫶
    -srpanj 2024. upisani u registar potencijalnih posvojitelja
    -poslali 57 molbi u Centre za socijalnu skrb
    -do sada bili na 3 razgovora za posvajanje djece, nismo izabrani kao posvojitelji (rujan 2024., studeni 2024., ožujak 2025.) ⏳🫶
    Svibanj 2025.,2 kruga razgovora u jednom Centru, odabrani za posvajanje bebe od 5.mj 🥹🩷👶

Alice
    20. Srpanj 2025. 17:19

Drage cure jako dugo pratim ovaj forum i vase postove kako na ovoj temi tako i na potpomognutoj oplodnji.
    Trebala bih vas savjet ili ako je netko to koristio da podjeli svoje iskustvo🙂
    Ukratko MM je prije nekoliko godina saznao za neopstruktivnu azoospermiju kojoj se uzrok ne zna niti je naden nakon svih mogucih naparavljenih nalaza. Inace on ima dva brata, trojke su dobiveni iz IVF-a radi problema s tatine strane. Kao mali je operirao testis jer mu se nije htio spustiti. Kod dr.Hauptmana je napravljena TESE gdje je radi komplikacija saznao da ima i hemofiliju. Spermiogrami ucinjeni prije operacije su svi davali 0. Nalaz TESE jako loš, 10 uozoraka zamrznuto, a rijeci dr.Hauptmana uzivo i na nalazu su nas takoder obeshrabrili, da su sanse za uspjesan postupak izrazito male😢 
    Oboje smo potonuli nakon toga, dok se nismo sabrali i to prihvatili i rekli da nema predaje jer i ona najmanjs cuda postoje. Receno nam je kao sto se tice uzoraka pitanje da li uopce imamo za 1 ili 2 postupka. Nismo jos nijednom krenuli u postupak jer nas je strah svega sto slijedi. Mislili smo otici u polikliniku Repromed na savjet, a posto smo iz Zagreba ne znam ima li smisla ići u pol. Cito na razgovor?
    Prije mj.dana poceo je piti Catafertyl, pa da probamo, nemamo sta izgubiti. Da li je itko od vasih muskica sa azoospermijom pio taj prah? Mislite da li ima uopce kakve sanse da to uspije bar mrvicu poboljsati spermiogram? Svaki savjet za to i za polikliniku dobro je dosao❤️ 
    Oprostite na dugom postu.
    Sto se tice mene kod mene je sve uredno od hormona, menge, ovulacije. 

•👩🏻32 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 30 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

• blue33
    02. Kolovoz 2025. 12:34

SmileyBee baci oko na mail kada stignete:) 

momtobe2022
    13. Kolovoz 2025. 14:51

Pozdrav, drage moje cure!
    Baš mi je krivo da je forum utihnuo, a sigurna sam da imamo štošta za podijeliti. 🙁 Ne smijem puno kukati jer sam i sama dala doprinos toj tišini. Uz posao, drugi fakultet, izgradnju novog doma, poneko putovanje i maleno dijete koje ima svoje aktivnosti forum sam slabo čitala. 🫣 Eto, odmah sam i napisala što je s nama novo. Sve su to lijepe stvari koje smo dugo htjeli, ali uzimaju svo naše vrijeme. Sad smo uzeli 10-ak dana predaha od svega. Uživamo sa svojom curom i već razmišljamo o proslavi trećeg rođendana. Znam, proletjelo je. Ovo pišem s iste one plaže i ležaljke na kojoj sam trudna ležala dok sam pisala svoje prvo slovo na ovoj temi. 
    Svima vama koje ste u borbama želim da dalje nastavite jače nego ikada s čvrstom vjerom da je vaše vrijeme upravo došlo. Onima koje su svoje najveće snove i želje već ostavrile želim da u njima nastavite uživati bezbrižno, radosno i zahvalno. ❤️
    Slabo se ovdje na temi uključujem davanje savjeta, pa čak i dijeljenje iskustva jer je naš postupak bio prilično davno i u drugačijim uvjetima tako da se dio promijenio, a dobar dio sam i zaboravila. Uglavnom se još samo sjećam kako sam se u kojem dijelu procesa osjećala.
     O odlasku po preostale embrije i dalje ne razmišljamo, pa zasad i dalju budućnost nastavljamo planirati samo s nas troje. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123☺
    15. Kolovoz 2025. 09:16

Boook ekipa 😃
    Lotta, čestitam vam od srca! 🥳🥳 Snalazite se dobro?
    Ostale mamice, javite se ponekad da barem znamo da je sve okej kod vas, kako su dječica? 😊😍
    Ekipa koja ide po bebu br 2, ima li naznaka za neki novi postupak da pratimo? Hehhe🥰
    Smiley, čestitam i vama od srca što ste postali roditelji. Jako mi je drago čuti ovako lijepo iskustvo, brzo ste vi to! Uživajtee💕💫
    Momtobe, vaša curica će 3 godine 😱😱 kad prije... Od vas sam saznala sve vezano za donaciju pa sam baš sretna kada se ti javiš. 😋

Mi smo super, uživamo, naša curka je narasla, trči i priča kao navijena. 😂🥺 Predivno ju je gledati kako raste i baš brzo prolazi vrijeme.. Stalno gledam njene slike kad je bila beba 😭🫣 O novoj bebi ne razmišljamo, zasad ostajemo tročlana obitelj.. Ja sam zadovoljna s njom i mislim da se i dalje vidim kako mame jednog djeteta. 😁
    Svima vam šaljem puno pozdrava ❣️❣️
    Mi smo nekako davno završili priču u Hrvatskoj pa sam i prestala o tome se informirati, ali evo, sve vezano za Prag pokušati ću odgovoriti🙂

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️26- PCOS, 🙋‍♂️30- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.