AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crvenkapica94
    01. Prosinac 2022. 08:59

Lola1

Crvenkapica94

Lola1

Moj m je pio i profertil i fertil up , ako je vjerovat nalazima stanje se pogorsalo nakon toga 🤷🏻‍♀️ nisam pametna .. btw sad citam da je ivf poliklinika uvela neku ZyMot tehnologiju za obradu sjemena( ne znam sto tocno znaci)

To su uveli i u Cito, koliko sam skužila to je nekakva dodatna centrifuga za pronalazak spermija?
    O bože, zašto se pogoršalo nakon tog profertila? Što nisu to samo vitamini većinom i folna?

Ma ne mislim da je nuzno odmogao al iza toga vise nista nije pronadjeno 🤷🏻‍♀️ u svakom slucaju nije pomoglo to zelim rec .. al svakako pokusajte nije svakom isto jel..:)

Da, ma svakom može drugačije djelovati, al baš mi je žao što se njemu pogoršalo nakon toga 😔 

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Srculence3
    01. Prosinac 2022. 10:23

Pozdrav cure 💕 Raspisale ste se što mi je jako drago, jer dijeljenje informacija i motivacija su jako korisne što nama što onima koji će ovo tek naknadno čitati😊❤

Lola, pošto 19.12. imamo kariogram ukombinirala sam i spermiogram taj dan. Rekla je da možemo od 10 do pola 1 donijeti uzorak (uzeti ćemo smještaj tih par dana pa da mu je manji stres donijeti ćemo iz stana), samo je bitno da je uzorak donesen unutar sat vremena.

Tratinčice, da išli bio u IVF u postupak ukoliko se nešto pronađe jer to nam je ujedno i uvjet za zamrzavanje. Bez obzira na to mislim da su dosta dobri, i to bi čak pokušali preko HZZO. Oni su ako sam dobro shvatila oni su podružnica poliklinike iz Praga u kojoj se može radi postupak s doniranom spermom pa bi svakako se informirala, a vjerojatno bi mi i sami predložili.

Crvenkapice i vi ste kod doktorice Radovniković, koju dozu mu je propisala? Moj muž je pio Proxeed 3 mjeseca i to 2 puta dnevno. Ništa. Moje osobno mišljenje da je to jako puno novaca za što teško može djelovati. Istraživala sam i otkrila da su -L-karnitin i L-arganin jako bitni i važni za spermatogenezu, pronaći ću točno doze, te neizostavni cink i selen. Možda bi bilo pametnije i ekonomičnije posebno kupiti i dozirati sam. Uz klomifen bi ti preporučila da uzmete vitamin E, poboljšava djelovanje klomifena i mi smo se uvjerili u to. Vezano za savjetovanje/psihoterapiju , evo nisam to ni istraživala ali si me jako zaintrigirala. Mislim da bi to bilo jako korisno, i malo se pažnje obraća tome. 

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Lola1
    01. Prosinac 2022. 11:28

Odlicno da ste dobili termin kad vam odgovara :) ja cu ih isto zvat ako nas mogu ubaciti 23.12 jer idemo prema slavoniji pa bi stali 22.12 nociti i ujutro isto odnijeli samo da ne mora tamo.. da , nama su spomenuli cak odmah da rade s pragom i spomenuli su donatora u slucaju da se ne nadje nista nijednom opcijom sto mi je dobro, jer opet lakse je da oni to sve koordiniraju i da nas upute u sve , cak bi oni mislim vodili mene do aspiracije ako dodje do toga da nam treba donor

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Srculence3
    01. Prosinac 2022. 11:43

Lola1

Odlicno da ste dobili termin kad vam odgovara :) ja cu ih isto zvat ako nas mogu ubaciti 23.12 jer idemo prema slavoniji pa bi stali 22.12 nociti i ujutro isto odnijeli samo da ne mora tamo.. da , nama su spomenuli cak odmah da rade s pragom i spomenuli su donatora u slucaju da se ne nadje nista nijednom opcijom sto mi je dobro, jer opet lakse je da oni to sve koordiniraju i da nas upute u sve , cak bi oni mislim vodili mene do aspiracije ako dodje do toga da nam treba donor

E super znači to je to. Znaš li može li se postupak u Pragu preko HZZO? Mislim da je ovdje u grupi Momtobe2022 pisala da je ona išla na donatorsku preko HZZO.. mislim da je nekako sad trebala i roditi🥰🥰 
    Momtobe2022 ako nas čitaš javi se💕

M-TESE ❌
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up

Tratinčica123
    01. Prosinac 2022. 11:43

Jutro cure 😁
    Gdje se može saznati više o psihološkoj pomoći i savjetovanju?🙈
    Mi danas šaljemo nalaze, svi su uredni. Javim vam ako dobijem kakvu povratnu info o terminu i sl.😘
    .
    Mi ćemo isto onda Ivf ili BetaPlus jer sam čula da imaju dobre embriologe baš za naše slučajeve, od cura sa potpomognute teme.. 
    Ali da, znam da Ivf posluje s Pragom, što je odlično!
    Meni su iz Praga odgovorili da mogu sve obaviti u Hr, i tek onda na nekih 7 dana doći u Prag- aspiracija- transfer.  Što je olakšavajuce.. mi sad strpljivo čekamo zahvat, muž pije sve i svašta, ako ne bude uspješno mi ćemo se odmah uputiti na donaciju. Mislim da više ništa nećemo čekati nakon neuspjele operacije.. ili ima ili nema, jednostavno. Tako smo si i posložili u glavi. 🤗
    I da, za 10 dana imamo drugi razgovor za posvajanje.
    Želim vam uspješan i sretan dan!❤

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Tratinčica123
    01. Prosinac 2022. 11:46

https://ibb.co/0Y8XfB7
    Evo, odgovori iz Praga.. možemo se preko hzzo..
    .
    Momtobe,  mislimo na tebe!❤

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    01. Prosinac 2022. 11:54

Mislim da moze preko hzzo ali oni placaju samo jedan dio tipa do 1000€ ako se na varam , nisam bas sigurna a ako iko zna bilo bi nam od velike pomoci svima da znamo :) tako smo i mi rekli, ako nema na mtese nista, nema cekamja idemo odmah u kombinaciju s donatorom jer nema
    Smisla vise cekati i nadat se cudu 🤷🏻‍♀️😌

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lola1
    01. Prosinac 2022. 11:56

al opet ako ce se ici preko ivf poliklinike preko hzzo stimulacija i to, ovisi kako je regulirano medju njima sto se gdje placa 🤷🏻‍♀️ 

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Srculence3
    01. Prosinac 2022. 11:57

Tratinčice draga, kao prvo naježila sam se na ovaj dio o razgovoru za posvajanje, evo neopisivo mi je drago zbog vas💖💖💖 Nemogu vjerovati da se to sve tako brzo odigralo, inače kažu da se jako dugo čeka, želim vam svu sreću ovog svijeta i piši nam svee 🥰🥰
    I hvala ti na info za Prag jako je su korisne informacije❤❤❤

M-TESE ❌
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up

Tratinčica123
    01. Prosinac 2022. 12:23

Tako je cure.. i moje mišljenje je ili ima ili nema.. nebi čekala godinama neko čudo..  
    I ono će biti skroz naše dijete 🤗🤗☺️
    Ako nekog zanima više i cjenik, mogu vam svakoj proslijediti e mail iz Praga.. imam od više klinika..😋
    .
    No-give-up, hvala ti puno.. imamo malu vezu u socijalnom pa će ovaj početni dio ići jako brzo ja vjerujem.. javljam vam sve, naravno ❤

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.