Tratinčice, Lola, NoGiveUp, hvala vam na podršci. Javim se kad moja podstanarka izađe. 👩🏻🍼
Tratinčice, nadam se da ste brzo na redu i da će rezultati biti dobri što je još važnije. 🍀
Lola, slažem se, ima nešto i u tome kako ti tko sjedne. Ne sjećam se imena gospođe iz IVFa, ali predstavila se kao voditeljica/ravnateljica. Meni je također bilo važno da mi netko pokaže i objasni sve to oko pikanja i lijekova, a ne da na YT moram upisivati ‘how to’ 😅 i onda nakon par dana samo otići na UZV što je bio plan IVF-a. U Podobniku je liječnik pogledao sve nalaze i predloženu terapiju, objasnio što će se i kako događati, a sestra Barbara mi je objasnila i pokazala postupak oko stimulacije uz ponudu da mogu tamo (besplatno) dolaziti na pikanje ako me doma strah. Uspjela sam sve bez problema sama, ali nisam to olako shvatila kao kad uzmeš tabletu i popiješ, pa me IVF pristup baš zasmetao.
Vidim da se često spominje i Repromed. Imam kolegicu koji je tamo prošla 3 neuspješna ciklusa i kaže da žali za potraćenim vremenom i novcem jer su stalno radili istu grešku i nisu poštovali njihove želje. Uspjeli su u BetaPlus iz prve, rodila je dječaka prošli tjedan. 🥰 Čini se da su iskustva različita i da ponekad treba istraživati i mijenjati ako nakon nekog vremena nema rezultata. Nadam se da će svatko naći najbolji tim za sebe. 💕
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Ahaa onda mi je jasno :) ona je onako malo „stura“ ali na kraju krajeva treba se kod dr narucit na konzultacije, i onda on detaljno sve nalaze gleda, meni je sve objasnio stvarno ne mogu rec.. jer ravnateljica njima na recepciji uskace i nista drugo 🤷🏻♀️
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Pozdrav cure 💕 Raspisale ste se što mi je jako drago, jer dijeljenje informacija i motivacija su jako korisne što nama što onima koji će ovo tek naknadno čitati😊❤
Lola, pošto 19.12. imamo kariogram ukombinirala sam i spermiogram taj dan. Rekla je da možemo od 10 do pola 1 donijeti uzorak (uzeti ćemo smještaj tih par dana pa da mu je manji stres donijeti ćemo iz stana), samo je bitno da je uzorak donesen unutar sat vremena.
Tratinčice, da išli bio u IVF u postupak ukoliko se nešto pronađe jer to nam je ujedno i uvjet za zamrzavanje. Bez obzira na to mislim da su dosta dobri, i to bi čak pokušali preko HZZO. Oni su ako sam dobro shvatila oni su podružnica poliklinike iz Praga u kojoj se može radi postupak s doniranom spermom pa bi svakako se informirala, a vjerojatno bi mi i sami predložili.
Crvenkapice i vi ste kod doktorice Radovniković, koju dozu mu je propisala? Moj muž je pio Proxeed 3 mjeseca i to 2 puta dnevno. Ništa. Moje osobno mišljenje da je to jako puno novaca za što teško može djelovati. Istraživala sam i otkrila da su -L-karnitin i L-arganin jako bitni i važni za spermatogenezu, pronaći ću točno doze, te neizostavni cink i selen. Možda bi bilo pametnije i ekonomičnije posebno kupiti i dozirati sam. Uz klomifen bi ti preporučila da uzmete vitamin E, poboljšava djelovanje klomifena i mi smo se uvjerili u to. Vezano za savjetovanje/psihoterapiju , evo nisam to ni istraživala ali si me jako zaintrigirala. Mislim da bi to bilo jako korisno, i malo se pažnje obraća tome.
Evo tek sad odgovaram, mom mužu je napisala Klomifen 25mg 1x1 i Proxeed 2x1, ali na kraju sam mu kupila Profertil. Stvarno mi je previše 900 kn za taj Proxeed. Za 3 tjedna treba ponoviti nalaze i ako bude testosteron oko 20, onda za 3 mjeseca ide na M tese.
Što se tiče savjetovanja, dobila sam sve preporuke za Helenu Rašić Radauš (budibura.hr) koja radi online terapije s parovima, i ona je i sama prošla kroz mpo. Javim joj se ovih dana pa ću vam javiti cijene. Mislim da je jako bitno sačuvati mentalno zdravlje u svemu ovom, pogotovo jer npr moj muž nema podršku svoje obitelji, a prijatelji mu nisu u toj fazi života niti imaju takve probleme pa mu je teško uopće pričati s njima. Ja sam osobno već išla na psihoterapiju iz drugih razloga tako da imam samo pozitivna iskustva 🥰
👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
👱🏻♂️34 - neopstruktivna azoospermia
📍 Zadar
1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
+5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
Veritas uredan - stiže dečko 💙
22.07.2024. 👶🏻💙
Bokić žene, kako ste?🤗
Jel na vaše muževe ova dijagnoza utjecala na neki način?
Moj je sve ove godine bio: cvrst, jak, ništa me ne boli, ništa me ne sekira, sve je dobro, sve je oke, sve će se riješiti, nikakve negative..🤷♀️
U zadnje vrijeme je postao emotivniji od mene, neki dan je čak rekao i da se boji svega općenito, da osjeća strah, najviše ga brine što ću se ja razočarati ako bude šta loše.. i tako..
Ja ne znam jel na njega utječu svi ovi preparati koje pije, pa je malo pošandrcao ili jednostavno zbog cijele situacije.. 🙈🙄
.
Hvala Crvenkapice, molim te javi nam cijenu i kako to funkcionira ❤ ja sam zainteresirana ali mislim da moj muž nije nikako 😤😂
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Hvala Tratinčica123 na preporuci za grupu ❤️
Dakle Azoospermia,saznali prije god dana,3 spermiograma nula s nulom,međutim,odlučili smo nakon odmora krenuti u borbu,odabrali smo Polikliniku IVF 💪🏼
Od nalaza za muža imamo:
-Spermiogram (rađen 11.11.2021)
-Markeri serološki Hepatitis B,Hiv,Sifilis...
-Štitnjača hormoni
-Testosteron
-Rh i Kg
U planu i po preporuci cura bi radili još:
-Ponoviti spermiogram(nadamo se nekom čudu)
-Kariogram
-UZV testisa
-Mikrodelecije
-Nalaz urologa
-MicroTESE/TESE
Molila bi neke savjete,kako i što dalje što se tiče životnih navika,psihološko savjetovanje kao pripremu za ostalo,jer muž je emotivno pao,živčan je dosta.
Da,nahvalile su mi curke urologa Dr Hauptman(tako nekako) i poslušat ćemo savjet,hvala puno ❤️
👩🏼💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
👨🏻💼-30| XXY 🧬
13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Dakle Azoospermia,saznali prije god dana,3 spermiograma nula s nulom,međutim,odlučili smo nakon odmora krenuti u borbu,odabrali smo Polikliniku IVF 💪🏼
Od nalaza za muža imamo:
-Markeri serološki Hepatitis B,Hiv,Sifilis…
-Štitnjača hormoni
-Testosteron
-Rh i Kg
-Kariogram
-UZV testisa
-Mikrodelecije
-Nalaz urologa
-MicroTESE/TESE
Molila bi neke savjete,kako i što dalje što se tiče životnih navika,psihološko savjetovanje kao pripremu za ostalo,jer muž je emotivno pao,živčan je dosta.
Da,nahvalile su mi curke urologa Dr Hauptman(tako nekako) i poslušat ćemo savjet,hvala puno ❤️
Hej Ivona, nažalost- dobrodošla!🙈😖
1.Odakle ste?
Za dalje, na pregled kod urologa morate donijeti:
-mikrodelecije
-kariogram
- spolne hormone- LH,FSH, PROLAKTIN I TESTESTERON
- po mogućnosti i uzv testisa ( mislim da nije pod obavezno)
Dr.Hauptman to traži od nalaza da bih Vam dao konačnu dijagnozu .
Radi vam privatno u " Medicinski centar Godan" i termin dobijete kroz tjedan dana kod njega ali ne dolazite mu bez tih nalaza, jer će vas samo poslati to odraditi.
Uputnice za to sve dobijete od dr opće prakse.
Kariogram i mikrodelecije možete obaviti privatno i nalazi vam budu za cca 2 tjedna ili možete preko hzzo ali se čeka cca 4-6 tjedana.
Kada imate sve te nalaze dolazite kod urologa i on vam predlaže dalje- vjerojatno mTESE.
Mi smo se upisali, čeka se neka 2 mjeseca na termin trenutno.
Pitaj ako te još sta zanima 🙂
Trudimo se od 9/21.
Od nalaza za muža imamo:
-Štitnjača hormoni
-Testosteron
-Rh i Kg
-Kariogram
-UZV testisa
-Mikrodelecije
-Nalaz urologa
-MicroTESE/TESE
1.Odakle ste?
-mikrodelecije
-kariogram
Radi vam privatno u " Medicinski centar Godan" i termin dobijete kroz tjedan dana kod njega ali ne dolazite mu bez tih nalaza, jer će vas samo poslati to odraditi.
Kariogram i mikrodelecije možete obaviti privatno i nalazi vam budu za cca 2 tjedna ili možete preko hzzo ali se čeka cca 4-6 tjedana.
Kada imate sve te nalaze dolazite kod urologa i on vam predlaže dalje- vjerojatno mTESE.
E sad.. kod naše dijagnoze neka čudnovate tvari i preparata koji bi pomogli..
Hladiti testisa, piti sumplemente, hraniti se zdravo i fizička aktivnost svakako može pomoći malo ali nema načina da se spermiji stvore ukoliko se ne proizvode, što je slučaj kod nas. 😔
Trudimo se od 9/21.
Zaboravila sam napisati da dr.H radi na Rebru, ne samo privatno naravno, ali to ne znam koliko se čeka. 🤗
Trudimo se od 9/21.
Od nalaza za muža imamo:
-Štitnjača hormoni
-Testosteron
-Rh i Kg
-Kariogram
-UZV testisa
-Mikrodelecije
-Nalaz urologa
-MicroTESE/TESE
1.Odakle ste?
-mikrodelecije
-kariogram
Hvala ti još jednom,ovako,sutra prekosutra ćemo svakalo otići kod urologa,tj muž,ako treba nešto privatno,riješit ćemo i privatno ❤️
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Zaboravila sam napisati da dr.H radi na Rebru, ne samo privatno naravno, ali to ne znam koliko se čeka. 🤗
Nema veze osvone urologa ćemo kod nas u Pž 😁
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji