Jutro cure💕
Ivona nažalost dobrodošla u grupu, al kad si već tu da pomognemo jedni drugima❤ Kakav mu je testosteron? Poliklinika IVF ima opciju zamrzavanja spermija ako se nađu u ejakulatu pa svakako dobar izbor. Mi smo prošli sličnu priču, nakon 2 spermiograma ( na prvom je bilo nešto navodno 200.000, a na drugom 0) uzeli pauzu i odmak od svega. Onda smo se tako naboostali, krenuli i da te ne lažem jako se razočarali. M-TESE rezultirala sa čistom nulom. Aliii, evo nas još jači nego ikada, muž je na terapiji klomifenom i naruceni smo na spermiogram kroz 2 tj. Puno smo pričali i ako ne uspije nijedna opcija idemo na donorsku. Ima opcija, i puno je varijanti azoospermije tako da glavu gore💪💪 Nemojte se zalijetati i žuriti. Polako je nabrži put do cilja. Da ne pišem romane, što te trenutno mori i zanima?
Tratinčice draga, skroz je normalno kako se osjeća tvoj muž. Ne možeš na ovu dijagnozu dobro biti nikako. Budi uz njega kao što jesi, daj mu podršku i pusti da odtuguje svoje. Moj je bio jako loše ovo ljeto i uopće po otkrivanju dijagnoze. Ali jako puno razgovora, podrške je ipak doprinijelo da se on sada osjeća puno bolje. Stvarno vrijedi što te ne ubije ojača te. Ne može on s takvom ženom propasti💕
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
No-Give-Up testosteron 10.91,taman,al svakak će još na vađenje spolnih ☺️ Ne znam,POLIKLINIKA UVF mi se čini ok jer stvarno imaju vrh doktore i embiologe ☺️
👩🏼💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
👨🏻💼-30| XXY 🧬
13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
No-Give-Up testosteron 10.91,taman,al svakak će još na vađenje spolnih ☺️ Ne znam,POLIKLINIKA UVF mi se čini ok jer stvarno imaju vrh doktore i embiologe ☺️
Kad imate pregled urologa? Bilo bi dobro kad dođete kod urologa da imate nalaze FSH, LH, prolaktin, (testosteron već imate), možete privatno bude odmah gotovo.
M-TESE ❌
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
No-give-up da je u petak 🤔 Hormone ćemo tražit uputnicu danas ☺️
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
No-give-up imamo već dosta nalaza,čitam knjigu V.Šimunića,raspitujem se,zapisujem,sad mužu moram prezentirati zašto je potreban kariogram i mikrodelecije,pa da mi se pojasni to da mu to mogu prezentirati,jer smo iz Požege a to ima u Osijeku 🙈
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Malo vezano za psihološki dio. Nemojte misliti da ste slabi. Ovo je jako teško, i teško se nositi s time. Teško je gledati njegovu bol a ne možeš mu pomoći. Prije nego smo saznali za našu dijagnozu, kolegica mi je pričala koju su borbu imali (suprug imao azoospermiju). Ishod borbe su dvoje prekrasne djece, ali ja sam bila šokirana. I frapirana njenom snagom. A onda dođeš u to, i tvoja situacija bude čak i gora. Slomi te i prebije, promišljaš i razmišljaš. Izgubiš dio sebe, ali isto tako i dobiješ jedan novi dio sebe. I nije to proces preko noći. Svaki dan se nešto mijenja, stvari se prelome u sekundi. I ne želim ja tu pametovati, i mi smo na početku, sam postupak potp. oplodnje novi je izazov i nova bol. Ali, korak po korak, pod ruku sa vašim muževima. Pričajte, plačite, vičite, dajte si vremena... pišite nekad i na ovu temu.. 💖💖
M-TESE ❌
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
No-give-up- sad kad tako kažeš da je skroz normalno, malo mi je lakše, baš je postao emotivan i razdrazljiv, kao da cijeli mjesec on ima pms.. ali šta ću, volim ga i takvog.. 🙈😂
Da, slažem se da je nama podrška najvažnija. Mislim da oni svakako bez naše podrške nebi to mogli izgurati do kraja..🤗
.
Ivona, kariogram je kromosomska pretaga, da se vidi da li je točan broj kromosoma kod tvog muža, ajmo reć da tu nije neka greška. Normalan je 46,XY.
A mikrodelecije Y kromosoma- pretaga, također iz krvi, gdje se vidi da li postoji greška na Y kromosomu- koji je glavni muški spolni kromosom, pa onda ta greška može biti uzrok azzospermije.
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Da.. ja sam baš mužu uvijek govorila..
Jadan djeca iz doma, jadni oni koji ne mogu imati djecu... i onda, samo u jednom danu saznaš da je upravo to i tvoj put ... zaista je bilo teško prihvatiti sve ovo, ali nekako muž i ja nismo oni koji ćemo kukati, pa 100 godina se pitati zašto baš mi.. uvijek nekako tražimo odmah rješenje, valjda nam tako i u glavi bude lakše. Mi nemamo oko sebe niti jedan takav slučaj, prvi smo. U početku je bilo kao problem reći da imamo poteškoća, sad o tome pričamo bez zadrške.
I želim da i tako ostane, jer nije jadno, nije sramota i ne, nismo mi nenormalni neki ljudi.. 🤗🤗
Pogotovo uz ovu temu i vas ostale, znaš da nisi sam.❤
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Odlicno,hvala Tratinčica123,najjednostavnije objašnjenje! ☺️
Nadovezala bi se uz psihološki dio,volim dosta psihologiju,prošla sam svašta sa svojom obitelji,mogu reći da sam se sama odgojila,onda moj muž došao,isto prošao sa mnom svašta tu što se njih tiče,ali u ovoj dijagnozi on je pao,ja sam ta koja ga podiže,kad muž vidi da žena propada a zna da zbog njega ne mogu imati djece,to je najgore,zato ja svog muža nekad negdje odvedem,makar na kolač,kupim mu nekad nekakav alat da se razveseli,radimo nešto zajedno,,a ja sam ta koja istražuje dijagnozu,dogovara uputnice s obje strane,gledam što će kako izgledati,kad vidim da se interesira objasnim,pročitam.Kad padne opet objasnim,zagrlim ga.I mogu vam reći djevojke moje,tako funkcionira.Ne petljam ni njegove ni svoje.Tu smo on i ja,obitelj je samo tu da daje podršku i gotovo. ☺️♥️
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Tratinčice super a jednostavno napisano za kariogram i mikrodelencije.🥰
Ivona kao da sebe cujem. "ali u ovoj dijagnozi on je pao,ja sam ta koja ga podiže,kad muž vidi da žena propada a zna da zbog njega ne mogu imati djece,to je najgore" - sve znam ❤
M-TESE ❌
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
Sortiraj odgovore
Najstariji