AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lola1
    24. Studeni 2022. 09:59

No-give-up

Što se tiče kariograma, super da vam je tako jednostavno i brzo. Mislim da je kod nas bio problem doktor opće prakse koji blage veze nema ali doslovno.
    Baš sam poslala mail u IVF polikliniku naruciti ga za spermiogram, ima li itko iskustva s njima? Lola vi ste bili, kakvi su vam dojmovi?

Da mi smo bili kod njih, iskreno mislim da nisu specijalizirani bas za musku neplodnost tipa nude oni vanjskog dr za tese ali na to se nismo odlucili. Sto se tice biologa mislim da je stvarno detaljan jer kazem nama je covjek trazio preko sat vremena ako ne i duze tako da eto imamo pozitivna iskustva sto se toga tice s i opcenito su ljubazni kad ih zoves i dogovaras sve, mi smo odmah rekli da bi htjeli zalediti ako ista nadju tako da su nam odmah dali neke dokumente na potpis ali traze nalaze hiva hepatitisa i slicno.. mi cemo isto ponovno kod njih ponoviti spermio.. hvala na odgovoru za stimulacijunopcenito ma da tako sam nekako i pretpostavila ali nakon sto mi je iz repromeda rekao kao da ako je i kriptozoo da on ne zaledjava jer prilikom odledjavanja ne bi nista prezivilo , ro me malo poljulalo u smislu kako ih onda zalede bakon m tese..  @Alice ja zapravo imam osjecaj da je to kasno spustanje testisa zapravo uzrok i nama i da je to teska dijagnoza odnosno kako citam svasta nesto ,  i nikako ne pronalazim detaljnije da li je ikom uspjelo pronaci se nesto kad je situacija takva, to je vec ne opstruktivna azoo tako su nam objasnili 🤷🏻‍♀️ tu bude prilikom operacije ocito unisteno dosta toga , ali eto glavu  gore i nadajmo se najboljem :) ja bi svakako prvo pokusala s tim sto imate pa ako ne onda na m tese

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Alice
    24. Studeni 2022. 10:07

No-give-up

Hej draga Alice, nećeš vjerovati ali upravo sam jutros razmišljala kad sam ušla na temu gdje si nema več duže vrijeme, kad ono evo nje😮🎇 nevjerojatno nešto.
    Što se tiče tvoga pitanja definitivno bi probala u postupak s time što imate pa tek ako se to izjalovi razmišljala o drugim opcijama. Kakvi su mu hormoni, jel bio na kakvoj terapiji, jeste probali nekad dati spermiogram u međuvremenu?
    Jesi sve pretrage za sebe napravila, gdje bi išli u postupak?
    Ono što bi ja napravila definitivno bi probala s time što imate i nebi cekala, sve moguće pretrage bi napravila da eliminiram maksimalno neke moguće smetnje ( tromboza, inzulinska rezistencija, kariogram itd..) Sretno, i krenite samo jako🥰❤❤💪

Nevjerojatno koja telepatija hehe
    Ne znam koliko ce biti moguce njega nagovoriti na M-tese radi svega što je prošao sa tese... A i ne znam da li bi dr.Hauptman ponovo radio taj postupak kod njega pošto kada su dosli nalazi rekao mu je da je to jako loše i da su nam šanse dosta smanjene te da nikakvi dodatci, tablete, pripavci kao nebi pomogli njegovoj dijagnozi neopstruktivne azoo...
    Njemu su hormoni skroz uredu i tada kad ih je vadio prije tese sve je to bilo ok tako da nije nikada bio na nikakvoj terapiji. Također je tada napravio kariogram i genetsko, iskreno ne sjecam se sada tocno nalaza ali mogu ih potraziti pa vam sliknuti cisto da vidite. Od tada spermiogram nismo nakon obavljene tese uopce ponavljali jer mislimo da nema smisla raditi kada ce najvjerojatnije opet sve biti 0.
    Ja sam kod ginica sve preglede, od pape, uzv, hormona,kks, AMH, napravila i sve je uredu po tom pitanju tako da ni ja nikada nisam na nikakvoj terapiji bila. 
    Iskreno ne znamo ni mi kada se odlučimo za postupak gdje bi otišli pošto nama veeeliku ulogu igra dobar embriolog ako je istina da imamo 1 ili 2 pokušaja pa se nebi voljeli zaznuti. Za pokusaj u Repromedu iskreno nemamo novaca.
    Tako da nam je opcija IVF dr.Maricic, vidim da ga vecina hvali, ili probati u Petrovoj

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

Alice
    24. Studeni 2022. 10:15

Draga Lola iskreno vise svi puknemo od toliko kalkuliranja i razmisljanja, zasto ovo, zasto ono a nigdje nikakvih odgovora nazalost ne dobijemo samo se deprimiramo... Ja vjerujem da ta operacija spustanja testisa je u nekom postotku doprinjela azoo, ali s druge strane kod mm je situacija da je on rođen isto iz ivf postupka i trojke su, problem je bio u njegovom tati ali ne znam točno razlog. Drugi brat je isto radio spermiogram, on ima variokelu i dijagnozu oligoazoo, a treci brat jos uvijek nazalost + nece ici napraviti spermiogram da vidimo sta njemu pokazuje. Tako da mislim da tu i genetika s jedne strane ima velik postotak, iako mu je receno da spada u 10% slucajeva azoo gdje se nezna točan uzrok 
    Ima jedna curka tu koja se u početku javila ali je ona pretežito na temi potpomognute, ciji muz isto ima azoo sve 0, isli su u Repromed i uspijeli iz prvog pokušaja, eto samo što nije rodila. 
    Ne znam šta bi rekla i mislila, ali ne treba odustajati jer za sve vrijedi pokušatii, dok ne pokušamo necemo znati, nikad ne znaš sta se moze dogoditi

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

Lola1
    24. Studeni 2022. 18:16

Alice

DragaLolaiskreno vise svi puknemo od toliko kalkuliranja i razmisljanja, zasto ovo, zasto ono a nigdje nikakvih odgovora nazalost ne dobijemo samo se deprimiramo… Ja vjerujem da ta operacija spustanja testisa je u nekom postotku doprinjela azoo, ali s druge strane kod mm je situacija da je on rođen isto iz ivf postupka i trojke su, problem je bio u njegovom tati ali ne znam točno razlog. Drugi brat je isto radio spermiogram, on ima variokelu i dijagnozu oligoazoo, a treci brat jos uvijek nazalost + nece ici napraviti spermiogram da vidimo sta njemu pokazuje. Tako da mislim da tu i genetika s jedne strane ima velik postotak, iako mu je receno da spada u 10% slucajeva azoo gdje se nezna točan uzrok
    Ima jedna curka tu koja se u početku javila ali je ona pretežito na temi potpomognute, ciji muz isto ima azoo sve 0, isli su u Repromed i uspijeli iz prvog pokušaja, eto samo što nije rodila.
    Ne znam šta bi rekla i mislila, ali ne treba odustajati jer za sve vrijedi pokušatii, dok ne pokušamo necemo znati, nikad ne znaš sta se moze dogoditi

Apsolutno se slazem, nema odustajanja i dobit cemo mi nase srecice na bilo koji nacin :) naletila sam na clanak da je Amerikanka rodila blizance (embriji bili 30 godina zaledjeni)  💕🤗

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lola1
    25. Studeni 2022. 10:11

Jutro curke :) @no give up da li su se javili iz ivf povratno mailom? 

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Lola1
    25. Studeni 2022. 10:15

Upravo sam pronasla kada su mi prvi put slali iz ivf poliklinike, njima nalazi za hiv, hepatitis itd vrijede 2 godine ako je nekome bitan podatak za eventualno zamrzavanje ako se sto pronadje 

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Srculence3
    25. Studeni 2022. 13:18

Lola1

Jutro curke :) @no give up da li su se javili iz ivf povratno mailom?

Još ništa, ima neki broj probati ću nazvati. Mi još nismo radili markere na hiv i hepatitis jer do postupka nismo došli, a u Cita kad sam se raspitivala za zamrzavanje ukoliko se nešto nađe u ejakulatu nisu tražili da se odmah obavi. Koliko se čekaju nalazi?

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Tratinčica123
    25. Studeni 2022. 13:37

Kada smo muž i ja radili nalaze za to u Sl.Brodu, nalazi su bili gotovi odmah slijedeći dan.
    Danas je muž to morao obaviti u Petrovoj za mTese, rekli su mu 5-7 dana. 🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Srculence3
    25. Studeni 2022. 13:49

Tratinčice, nas to nije tražilo prije m-tese...🤷‍♀️
    Što ima kod vas, kako teku pripreme za m-tese? Mi smo legende došli na operaciju bez ičega jer kao to je pis of kejk izaci ce isti dan. Kaže sestra a gdje su vam stvari🙈 Ugl nisu nam trebale ipak smo izašli smo isti dan, imali radnike kuci žurilo nam se😂

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Tratinčica123
    25. Studeni 2022. 14:15

No-give-up

Tratinčice, nas to nije tražilo prije m-tese…🤷‍♀️
    Što ima kod vas, kako teku pripreme za m-tese? Mi smo legende došli na operaciju bez ičega jer kao to je pis of kejk izaci ce isti dan. Kaže sestra a gdje su vam stvari🙈 Ugl nisu nam trebale ipak smo izašli smo isti dan, imali radnike kuci žurilo nam se😂

Nas je😖 i to kao ne priznaju naše nalaze iz Broda, nego smo danas isli za Zg, moraju biti baš iz Petrove😤🙄
    Ugl, pripreme teku dobro. Muž je sve odradio, još samo čekamo srijedu i zadnji pregled- anesteziologa. Sve nalaze smo skupili, kad u srijedu muž to obavi, šaljemo doktoru sve.. pa čekamo termin..🙉🤷‍♀️
    Hahaha vi ste išli na izlet 😂 nama je rekao pidžama, papuče i higijena. Ako bude sve ok, može popodne kući, ako ne, ostaje.. svakako smo mislili tu noć ostati u Zg, da se odmorimo nakon svega..  

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.