AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    22. Studeni 2022. 17:33

Hej cure.. 🤗 ja sva u poslu, ali čitam vas 🤗
    Crvenkapice, žao mi je da je dijagnoza konačna. Sve smo u istom košu 😖
    Ništa nam ne preostaje,  nego samo gurat naprijed i nadat se najboljem nakon M tese.. 
    Mi se nismo narucivali sami na Rebro,  doktor će to napraviti umjesto nas.. nakon što riješimo sve predoperativne nalaze..🤷‍♀️🙈

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Tratinčica123
    22. Studeni 2022. 17:35

Tratinčica123

Hej cure.. 🤗 ja sva u poslu, ali čitam vas 🤗
    Crvenkapice, žao mi je da je dijagnoza konačna. Sve smo u istom košu 😖
    Ništa nam ne preostaje, nego samo gurat naprijed i nadat se najboljem nakon M tese..
    Mi se nismo narucivali sami na Rebro, doktor će to napraviti umjesto nas.. nakon što riješimo sve predoperativne nalaze..🤷‍♀️🙈

Pardon, krivo sam pročitala..  da, saami se narucite za kariogram i mikrodelecije Y kromosoma...😁

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    22. Studeni 2022. 17:43

Crvenkapica94

Pozdrav cure, evo i mene s novostima. Bili smo danas u poliklinici Cito kod dr Radovniković. Ponovljen spermiogram opet sve 0, nakon pregleda dr rekla da je dijagnoza neopstruktivna azoospermia. Lijevi testis nije spušten i u njemu nema ništa, a iz desnog bi radili M tese. Ipak, prvo bi da 3 mjeseca pije terapiju zbog hormona. Rekla je da izvadi opet prolaktin, estradiol i testosteron i da joj pošaljemo na mail pa će mu poslati koju terapiju da uzima. Rekla je da nije nešto optimistična (nisam pitala za postotke, zaboravila), ali da to ništa ne mora značiti, nikad se ne zna dok ne naprave M tese. Dala mu je i da napravi kariogram i Y mikrodelecije pošto ćemo ionako čekati 3 mjeseca najmanje. Sad sam opet zaboravila, kad dobije uputnicu za to, jel mi zovemo Rebro i sami se naručujemo?

Zao mi je sto nije nista pronadjeno :( da li tvom m uopce nije spusten testis il je kasno spusten u djetinjstvu? To je i nama problem znaci izgledi nisu bajni :/ al ja se nadam svima nama ipak pozitivnom ishodu 🙌🏻 da kada dobijete uputnice sami se narucujete.. pokusajte kariogram vadit di jeste (mi smo u zadru vadili a oni su slali na rebro) al u biti ako ionako morate za mikrodelecije na rebro , mozete i tamo sve obaviti.. zao mi je sto je Klaiceva u obnovi jer oni su brzi sa terminima bili 

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Crvenkapica94
    22. Studeni 2022. 18:07

Lola1

Crvenkapica94

Pozdrav cure, evo i mene s novostima. Bili smo danas u poliklinici Cito kod dr Radovniković. Ponovljen spermiogram opet sve 0, nakon pregleda dr rekla da je dijagnoza neopstruktivna azoospermia. Lijevi testis nije spušten i u njemu nema ništa, a iz desnog bi radili M tese. Ipak, prvo bi da 3 mjeseca pije terapiju zbog hormona. Rekla je da izvadi opet prolaktin, estradiol i testosteron i da joj pošaljemo na mail pa će mu poslati koju terapiju da uzima. Rekla je da nije nešto optimistična (nisam pitala za postotke, zaboravila), ali da to ništa ne mora značiti, nikad se ne zna dok ne naprave M tese. Dala mu je i da napravi kariogram i Y mikrodelecije pošto ćemo ionako čekati 3 mjeseca najmanje. Sad sam opet zaboravila, kad dobije uputnicu za to, jel mi zovemo Rebro i sami se naručujemo?

Zao mi je sto nije nista pronadjeno :( da li tvom m uopce nije spusten testis il je kasno spusten u djetinjstvu? To je i nama problem znaci izgledi nisu bajni :/ al ja se nadam svima nama ipak pozitivnom ishodu 🙌🏻 da kada dobijete uputnice sami se narucujete.. pokusajte kariogram vadit di jeste (mi smo u zadru vadili a oni su slali na rebro) al u biti ako ionako morate za mikrodelecije na rebro , mozete i tamo sve obaviti.. zao mi je sto je Klaiceva u obnovi jer oni su brzi sa terminima bili

Muž je rođen ranije i bio je u inkubatoru (to je jedino što znamo sigurno) i vjv se nikad nije taj testis spustio. A tad se valjda to nije toliko ni gledalo ni pazilo nažalost.
    Da, pošto ćemo svejedno ići u Zagreb za mikrodelecije možda bolje onda sve gore obaviti. Zvat ću sutra baš pa vidit. A plan nam je M tese raditi u Cito privatno. Ne znam samo jel ja trebam možda na neke preglede u ova 3 mjeseca kao pripremu za mpo (u slučaju da se nađe nešto na m tese 🤞🏻)? Meni nisu ništa rekli 🤷🏻‍♀️
    Nadam se da će svima koji čekamo M tese naći nešto 💪🏻🤞🏻 

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    22. Studeni 2022. 19:53

Crvenkapica94

Lola1

Crvenkapica94

Muž je rođen ranije i bio je u inkubatoru (to je jedino što znamo sigurno) i vjv se nikad nije taj testis spustio. A tad se valjda to nije toliko ni gledalo ni pazilo nažalost.
    Da, pošto ćemo svejedno ići u Zagreb za mikrodelecije možda bolje onda sve gore obaviti. Zvat ću sutra baš pa vidit. A plan nam je M tese raditi u Cito privatno. Ne znam samo jel ja trebam možda na neke preglede u ova 3 mjeseca kao pripremu za mpo (u slučaju da se nađe nešto na m tese 🤞🏻)? Meni nisu ništa rekli 🤷🏻‍♀️
    Nadam se da će svima koji čekamo M tese naći nešto 💪🏻🤞🏻

Imaš popis pretraga za mpo.. ja sam ovaj tjedan upravo sve pretrage zavrsila, doktor je rekao da je to to za mene zasada..  🙈

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    22. Studeni 2022. 19:56

https://ibb.co/VvW1rmT
    Evo izvoli popis pretraga 🤗

Trudimo se od 9/21.

Crvenkapica94
    22. Studeni 2022. 22:33

Tratinčica123

https://ibb.co/VvW1rmT
    Evo izvoli popis pretraga 🤗

Odlično, hvala puno 🥰

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Srculence3
    23. Studeni 2022. 08:29

Jutro žene 💖
    Crvenkapice već sam pisala al kopirat ću:
    -Kariogram i mikrodelencije: poslala uputnicu (ako slučajno doktor nezna kariogram i mikrodelencije su A1, a genetsko savjetovanje A3) na obzadar.lab@gmail.com, onda su mi oni odgovorili:
    "Poštovani, Uvidom u vaše uputnice vidimo da imate dio pretraga koje možete obaviti kod nas i dio koje možete poslati u suradnu ustanovu preko nas. Pretragu kariogram ne možete poslati preko nas nego se morate osobno telefonski dogovoriti (Citogenetski laboratorij 01/2367234 )
    Mikrodelencije je vadio u zadru pa je potrebno prije toga dogovoriti se u centralnom labu, donijeti uputnicu za vađenje i slanje u suradnu ustanovu, a za kariogram sam zvala gore broj koji su mi dali i poslala mail napredbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr uputnice za kariogram i genetsko savjetovanje i na mail su mi odgovorili za termin. Mislim da se puno manje čeka u Klaićevoj pa probaj i tamo zvati za termin.
    -Vezano za Cito, i mi smo bili kod doktorice Radovniković i zasad sam zadovoljna s njom. Prati hormone i prilagođava terapiju.
    -Vezano za tvoje pretrage moja preporuka je da ih napraviš jer ako ishod bude pozitivan da možeš odmah u postupak, a i ako se slučajno nađe neki problemčić da ga odmah rješavaš. Sretno❤
    Lola i Tratinčice😘😘😘😘😘

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Crvenkapica94
    23. Studeni 2022. 10:02

No-give-up hvala na informacijama, ali evo ja sam sad zvala Rebro i rekli su mi da može doći bilo koji ponedjeljak ili utorak u labaratorij ujutro i obaviti pretrage. Par puta sam ponovila i rekla je da je sigurna, da se nalazi čekaju oko 4 tjedna. Nitko nije spominjao nikakvo savjetovanje, samo me pitala tko ga šalje i ja sam rekla urolog. Da mi nisu nešto krivo rekli? I još je rekla samo da kopiramo povijest bolesti kad dođemo. 🤷🏻‍♀️

📍 Zadar
    22.07.2024. 👶🏻💙

Tratinčica123
    23. Studeni 2022. 10:13

Crvenkapica94

No-give-up hvala na informacijama, ali evo ja sam sad zvala Rebro i rekli su mi da može doći bilo koji ponedjeljak ili utorak u labaratorij ujutro i obaviti pretrage. Par puta sam ponovila i rekla je da je sigurna, da se nalazi čekaju oko 4 tjedna. Nitko nije spominjao nikakvo savjetovanje, samo me pitala tko ga šalje i ja sam rekla urolog. Da mi nisu nešto krivo rekli? I još je rekla samo da kopiramo povijest bolesti kad dođemo. 🤷🏻‍♀️

Moj muž isto nije morao proći gensko savjetovanje.. samo ga je nazvala doktorica neka nakon što su stigli nalazi i rekla da je sve u redu ...🤷‍♀️
    I sad kad smo bili kod urologa ja sam pitala za to gensko savjetovanje, on je rekao ne treba ništa i da se muž može pripremati za zahvat.. 🤷‍♀️🙈

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.