Amy, ista stvar za inhibin b, partner ima jako nizak, ali Emre je rekao istu stvar, da iz njegovog iskustva nije važan. Mi smo i dr.Tanselu slali nalaze i rekao je istu stvar, nije se uopće na to obazirao.Pitanje za sve, dr.Emre je partneru rekao da se raspitamo možemo li naći kod nas Choriomon 2000 inekcije. Ovitrelle su koliko sam skuzila previse tih jedinica, i Pregnyl je 5000 jedinica. Najbliže što smo nasli je Brevactid 1500.
Znate li vi postoji li još što kod nas na tržištu? To je 'chorion gomadotropin'.
Zna li netko može li se možda u Bosni, Srbiji ili Sloveniji kupiti možda bez recepta?
Amy, ista stvar za inhibin b, partner ima jako nizak, ali Emre je rekao istu stvar, da iz njegovog iskustva nije važan. Mi smo i dr.Tanselu slali nalaze i rekao je istu stvar, nije se uopće na to obazirao.Pitanje za sve, dr.Emre je partneru rekao da se raspitamo možemo li naći kod nas Choriomon 2000 inekcije. Ovitrelle su koliko sam skuzila previse tih jedinica, i Pregnyl je 5000 jedinica. Najbliže što smo nasli je Brevactid 1500.
Znate li vi postoji li još što kod nas na tržištu? To je 'chorion gomadotropin'.
Zna li netko može li se možda u Bosni, Srbiji ili Sloveniji kupiti možda bez recepta?
Marice,nađi što je najbliže tome i samo šalji Emreu nek vidi "sastojke",te ako on misli da je ok onda riješavate dalje. 😁
Muž je dobio Arimidex i to je zapravo lijek za žene koje se liječe od raka dojke,i jako teško do njega je bilo doći pa smo zamolili Emrea da nam šalje svaki mjesec kao recept i onda smo dobili.Isto smo kad nam je rekao gledali odmah "zamjenu" ako ga nema,ali uspjeli smo.
👩🏼💼-29| ✅
👨🏻💼-30| XXY 🧬
13.02.24| MTESE TURKEY 12💦
28.02.24| IVF TURKEY 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE 13🥚 |
I da se napokon javim ovako,kod mene vam je sve po starom,planiramo godišnji,ali još uvijek je bubica u uhu za Češku,naravno,Turska nas je "izula" financijski i sad smišljamo kako i što,ali ne žalimo ni centa uloženog jer imamo ogromno iskustvo predivno iza nas,bez obzira na ishod koji je bio s minusom.❤️
Nedavno sam dobila poruku od Suleymana kako su se sjetili mene i muža,toliko mi je bilo toplo oko srca,baš predivni ljudi.❤️🥰
Vidim da ima novih cura,vidim da ima novih cura i za Tursku,ako vam bilo što treba samo javite jer se nadam da će nekome naše iskustvo pomoći.✔️🫡
Čak prvi put čujem za dr.Tansela i kako vidim,sličan je Emreu što se tiče posla,i to je odlično,samo nadam se da će nam takav jedan doći i u Hrvatsku.🙈
"stare" curke su mi nešto manje aktivnije,ali razlozi su opravdani,neke ne spavaju od beba,neke dadiljaju,a neke i odbrojavaju dane,tjedne do poroda.Samo uživajte,sve su to slatke muke.🥰
👩🏼💼-29| ✅
👨🏻💼-30| XXY 🧬
13.02.24| MTESE TURKEY 12💦
28.02.24| IVF TURKEY 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE 13🥚 |
Draga Leona, hvala puno puno ❣️ ne zelim iskreno zicati od zena koje su sve u istoj situaciji i svima nama treba brdo para .. sad smo pred zidom i nemamo izlaza i mislim da cemo odgodit do daljnjeg sve.
Drago mi je da su ti se mucnine smanjile , saljem veliki zagrljaj ❣️
@mali princ ne mi nemamo nista preko hzzo jer se radi o donaciji u ceskoj, tu vise ne pokrivaju ni onih 1000E(sto svakako nije nit blizu cifri postupka) ali ni to vise be daju jer se radi o anonimnoj donaciji
Ostale curke nadam se uspjehu u turskoj ❣️ vidim da vas dosta ide u tom smjeru
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Lola upravo tako, u Ceskoj nemate pravo na sufinanciranje preko hzzo-a. Pisala sam tamo negdje u 2,3 mjesecu kad su nam odbili zahtjev za prebacaj jajnih stanica u Cesku kao i Leoni zahtjev za sufinanciranje lijecenja. Odsad pacijente upucuju na lijecenje u Portugal, kao sto su godinama prije upucivali u Cesku i Sj. Makedoniju sve dok nisu prestali sufinancirati anonimne donacije pocetkom godine. Hzzo pokriva kompletan postupak u Portugalu jer se radi o neanonimnim donorima sto je u skladu s nasim zakonom. Vidim da dosta stvari zamjeras Pronatalu i smeta ti njihova indiferentnost sto je potpuno razumljivo u tvojoj situaciji. Nama je Jelena bila korektna i draga, jedino se znalo desiti da cekamo odgovor po nekoliko dana, ali buduci da su nam zahtjev odbili nismo dalje nastavili. Vjerujem da vas je Ceska financijski i psihicki izmorila, zato ti pisem da vam mozda ne bi bilo lose kompletno promijeniti kliniku i zapoceti novu pricu, s novim pristupom, koja vas nece i financijski izuti iz cipela. Sto god odlucili zelim ti svu srecu, da nadete doktore koji ce vam se posvetiti i saslusati vas i da ti sljedeci postupak bude uspjesan 💛
Lola upravo tako, u Ceskoj nemate pravo na sufinanciranje preko hzzo-a. Pisala sam tamo negdje u 2,3 mjesecu kad su nam odbili zahtjev za prebacaj jajnih stanica u Cesku kao i Leoni zahtjev za sufinanciranje lijecenja. Odsad pacijente upucuju na lijecenje u Portugal, kao sto su godinama prije upucivali u Cesku i Sj. Makedoniju sve dok nisu prestali sufinancirati anonimne donacije pocetkom godine. Hzzo pokriva kompletan postupak u Portugalu jer se radi o neanonimnim donorima sto je u skladu s nasim zakonom. Vidim da dosta stvari zamjeras Pronatalu i smeta ti njihova indiferentnost sto je potpuno razumljivo u tvojoj situaciji. Nama je Jelena bila korektna i draga, jedino se znalo desiti da cekamo odgovor po nekoliko dana, ali buduci da su nam zahtjev odbili nismo dalje nastavili. Vjerujem da vas je Ceska financijski i psihicki izmorila, zato ti pisem da vam mozda ne bi bilo lose kompletno promijeniti kliniku i zapoceti novu pricu, s novim pristupom, koja vas nece i financijski izuti iz cipela. Sto god odlucili zelim ti svu srecu, da nadete doktore koji ce vam se posvetiti i saslusati vas i da ti sljedeci postupak bude uspjesan 💛
Hvala draga , znam to ali nama trenurno neanonimno ili neka druga drzava bas i ne dolaze u obzir .. ma ne kazem ja da su oni nestrucni, svaka njima cast jer nama i je uspjelo iz prvog postupka, ali se nije odrzalo. Jedino sto je guzva i ne mogu se bas posvetiti toliko svakom ponaosob, ali vjerujem da je i drugdje tako. Pricekat cemo dok ne budemo u mogucnosti jer ja moram prvo i posao naci itd .. nema smisla forsirati a toliki iznos je nemoguce skupiti tipa do iduceg mjeseca. Sve nas je spopalo nazalost ali eto valjda je takva zivotna faza koja ce nadam se proci. U kojem smjeru ste vi mislili dalje ici? ❣️
👩🏻32
👦🏻31
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Pozdrav cure.. Ja sam još uvijek pogubljena u svemu, nedavno smo saznali za dijagnozu i još se nismo pomjerili s mrtve tačke, na sve to nekoliko dana posle muž je ostao bez posla pa nas je to još više unazadilo. Tako da te u potpunosti razumijem Lola1
🙄..
Ne znam kad cemo biti u mogućnosti krenuti u postupke.. Voljela bi da je sve ovo samo san.
Svu sreću želim curama koje su krenule u postupak, i koje očekuju svoje bebice 😊
Javljajte nam svoja iskustva i novosti!
Lola, Bebolina zadnjih pola godine odradujem pretrage, svaki doktor me trazi druge pretrage 🤷♀️. Nismo jos donjeli odluku, na jesen cemo vjerojatno krenuti, bit ce ili Portugal ili Cito, tamo mogu korsititi js koje vec imam zamrznute. U Portugalu su predlozili da suprug tamo ponovno ide na operaciju, pa ako se nesto nade odmah se oplodi, a ako ne nastavlja se s donorom. Bili smo i u Turskoj, ali nije nam sve to skupa sjelo kako bi trebalo. Da ne bi netko krivo shvatio, dr. Emre je strucnjak za musku neplodnost i stvarno to izvrsno radi, ali muz je veliki protivnik toga da ponovno idem na stimulaciju i aspiraciju paralelno s mtese, a ako bi se odlucili pokusati u Turskoj morala bih ponovno riskirati s teskim ohss-om. Ja bi na to bila spremna, ali muz ne dozvoljava😅
Lola djelomicno razumijem vas stav da vam ne dolazi u obzir neanonimni donor ili druga zemlja. Bili smo slicnog stava, ali su nas zivotne okolnosti natjerale da razmisljamo jos vise izvan granica okvira koje smo si postavili. Tesko nam je palo da moramo po 4. put sve ispocetka, ali tako ocito mora biti. Samo bih voljela napisati da se ne "bojite" neanonimnih donora. Time samo dajete djetetu mogucnost da s 18 godina moze zatraziti osobne podatke donora, sto ne znaci da bude, a ako i zeli znati to je u potpunosti pravo djeteta i to treba postovati. Danas su sve popularnije stranice tipa ancestry, 23andme, gdje djeca naprave dna test jer im je to fora, pa neka nazalost i na taj nacin saznaju da su nastala pomocu donora. Tako pronađu i polubracu i polusestre, pa i bioloske roditelje (anonimne donore). Zato je preporuka od sto ranije dobi djetetu govoriti kako je doslo na ovaj svijet i tada to ne stvara traumu...slicno kao i s posvojenim djetetom ☺️
Ma u svemu ovome je zalosno da mi u hr nemamo opcije i da ti nema banka donora to me bas ljuti. Nije toliko stvar anonimno iöi ne, odnosno je cak, naravno da mi mi rekli ali ne bi voljela da mi dijete koje cu odgajat cijeli zivot kasnije izrazi zelju npr otic kod bioloskog oca evo ne znam 🤯 u redu je da zna naravno ali ovo bi mi bilo malo too much. A i nije samo to, pa tesko je i u ceskoj jer doktori bas i ne pricaju nit engleski, prvi put nista me nisu razumili ok drugi put nam je bio bas dr Mardesic to je bilo super, a kamoli u portugalu koja nije ni slicna drzava nasoj ne znam valjda kuzis..
ma zalosno je da smo svi u istoj banani s tim financijama i svim 😭 a jel bi ti mogli ic s nekom blazom terapijom da izbjegnete ohss?
👩🏻32
👦🏻31
Prag 11/23
Nemamo smrzlica
Sortiraj odgovore
Najstariji