AZOOSPERMIJA

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • verujem

Broj poruka: 51

Prijavi adminu

Držim vam palčeve da rezervišete 7 dana, odete tamo, odradite spermogram i da pronadju spermatozoide i u spermogramu 🍀🍀 
    Tada vam neće uopšte smetati što laprdate okolo 😁😁
    Znam da nije cilj turistički obilazak Istanbula, ali moj savet je da propetate koliko možete, jer ćete biti opušteniji i malo će vam skrenuti misli.
    Mene je baš nerviralo baš to što Mimi kaže, ne dobije se nikakav račun, nikakva potvrda niti bilo šta. Novac uglavnom dajete u kešu, karticu će prihvatiti za neke sitnice (spermogram, analize krvi) sve veće svote dajete u kešu.
    Moj savet je da mu sami predložite datum koji vama odgovara, on će vam posle reći da li se uklapa u taj datum. Ukoliko vi želite da odete na konusltacije samo prvo, recite mu to, niko vas ne može siliti da odmah odradite MicroTese.

• mimi07

Broj poruka: 29

Prijavi adminu

Ma nema na čemu. Tu smo da dijelimo iskustva. Uglavnom, obećala sam opisati i drugi odlazak u Istanbul, pa evo koga zanima:
    Stimulaciju sam započela prema već dogovorenom protokolu doma i ovdje odradila 1. UZV, doktoru u Istanbulu poslala nalaz. Dogovorili se da na drugi UZV bude kod njega (srijeda), tako je i bilo. Aspiraciju mi je dogovorio za subotu ujutro (subota). U subotu po dolasku u kliniku potpisivanje gomile papira (na engleskom, ali ne stigneš pročitati - koliko sam preletjela okom, radi se o potvrdama da si upoznat sa svime i pristankom na sve. Nakon toga vađenje krvi i odlazak na 3. kat gdje su mi dodijelili krevet (box). Tamo ne pričaju engleski baš (jedna sestra nešto malo zna), ali nekako smo se sporazumjeli. Dobiješ spavaćicu i papuče, skineš sve sa sebe i to obučeš. Tamo te još ispitaju nekih par pitanja i ubrzo su me na krevetu odvezli u salu. Zaspala, probudila se na hodniku (sve skupa nekih 15ak min je trajalo) i vratili me u box. Doktor ubrzo došao i rekao rezultat (izvadili 14 js). Usput mi je donio recept za lijekove koje ću trebati za transfer. Kroz nekih sat vremena mi donijeli doručak, nakon što sam to pojela, rekli da se obučem i mogu ići. Sveukupno provela u klinici nekih 3h od dolaska do odlaska. E da, muža zvali u nekom trenutku da ode na 2. kat nešto potpisivati, inače je morao čekati dolje u predvorju. Sutradan smo se vratili doma u HR.
    Sljedećih dana nam je doktor na whapp javljao razvoj oplođenih stanica. Nažalost, nama se oplođene stanice nisu razvile do stadija blastociste u zadanom roku i nemamo ništa smrznuto. Nas čeka cijeli ppstupak ispočetka, najvjerojatnije i ponovna mTese paralelno s mojom aspiracijom tako da mogu raditi sa svježim materijalom. Kažu da je bolje ako je svježe.

IvonaSi2509

Broj poruka: 238

Prijavi adminu

Pozdrav ekipica,znači svi koji su zainteresirani u vezi Turske i dr.Emre mogu mi se javiti na mail ivona.sipura@hotmail.com 😊A ostale pozdravim u toku dana,sad sam malo u žurbi,ali mailove ću pročitati svakako 🙈

👩🏼‍💼-29| ✅
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE 13🥚 |

• MaricaZna

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

mimi07

Ma nema na čemu. Tu smo da dijelimo iskustva. Uglavnom, obećala sam opisati i drugi odlazak u Istanbul, pa evo koga zanima:
    Stimulaciju sam započela prema već dogovorenom protokolu doma i ovdje odradila 1. UZV, doktoru u Istanbulu poslala nalaz. Dogovorili se da na drugi UZV bude kod njega (srijeda), tako je i bilo. Aspiraciju mi je dogovorio za subotu ujutro (subota). U subotu po dolasku u kliniku potpisivanje gomile papira (na engleskom, ali ne stigneš pročitati - koliko sam preletjela okom, radi se o potvrdama da si upoznat sa svime i pristankom na sve. Nakon toga vađenje krvi i odlazak na 3. kat gdje su mi dodijelili krevet (box). Tamo ne pričaju engleski baš (jedna sestra nešto malo zna), ali nekako smo se sporazumjeli. Dobiješ spavaćicu i papuče, skineš sve sa sebe i to obučeš. Tamo te još ispitaju nekih par pitanja i ubrzo su me na krevetu odvezli u salu. Zaspala, probudila se na hodniku (sve skupa nekih 15ak min je trajalo) i vratili me u box. Doktor ubrzo došao i rekao rezultat (izvadili 14 js). Usput mi je donio recept za lijekove koje ću trebati za transfer. Kroz nekih sat vremena mi donijeli doručak, nakon što sam to pojela, rekli da se obučem i mogu ići. Sveukupno provela u klinici nekih 3h od dolaska do odlaska. E da, muža zvali u nekom trenutku da ode na 2. kat nešto potpisivati, inače je morao čekati dolje u predvorju. Sutradan smo se vratili doma u HR.
    Sljedećih dana nam je doktor na whapp javljao razvoj oplođenih stanica. Nažalost, nama se oplođene stanice nisu razvile do stadija blastociste u zadanom roku i nemamo ništa smrznuto. Nas čeka cijeli ppstupak ispočetka, najvjerojatnije i ponovna mTese paralelno s mojom aspiracijom tako da mogu raditi sa svježim materijalom. Kažu da je bolje ako je svježe.

Hvala na info Mimi.
    Pitanje - kad si dogovorala početak sfimulacije u RH, jesi li s njima tamo dogovarala ljekove i sve, tj. tko je određivao terapiju?
    I drugo, jesi li to išla ovdje privatno ili javno?

• mimi07

Broj poruka: 29

Prijavi adminu

Marica, na prvom ginekoloskom pregledu u Istanbulu dr. Suleyman mi je odredio protokol stimulacije (doduše samo za prvih 6 dana, kada je trebao biti 1. UZV, nakon kojega bi odredio ostatak protokola) i razgovarali smo da bih ja započela stimulaciju doma pa došla k njemu u Istanbul dovršiti. Ali na tome je ostalo, dogovorili smo se da se čujemo kad ja odlučim krenuti sa stimulacijom. Kod nas sam recepte i folikulometrije obavljala privatno (ja sam htjela da to obavlja netko tko ima iskustva s potpomognutom oplodnjom i folikulometrijama i lakše mi je to obavljati privatno zbog fleksibilnih termina). Ginekologica se nije miješala u protokol, recepte mi je napisala prema uputi iz Istanbula. Odradila je folikulometriju i napisala nalaz koji sam slala Suleymanu, nakon čega mi je on napisao koje lijekove dalje i u kojim dozama koristiti dok ne dođem kod njega. Lijekove sam kupovala kod nas (inače, u Turskoj su lijekovi jeftiniji nego kod nas). Na drugu folikulometriju sam došla u Istanbul, propisao mi štoperice i još neki lijek koji sam tamo i kupila i zakazao termin aspiracije. Malo sam ti opširan odgovor dala, ali nekako mislim da svaka info možda dobro dođe.

• bebolina29

Broj poruka: 108

Prijavi adminu

Dragi svi koji idete u Tursku, sretno od ❤️! Da sto prije dođete do željene bebice 🫶🏼🥰
    Mame, trudnice, buduće trudnice, kako ste? 🤗 nekako je utihnula tema 😅 

Leona89

Broj poruka: 717

Prijavi adminu

Bebolina nadam se da budu ☺️ jako luduje da, dobila sam povećanje terapije pa ćemo vidjeti rezultate za tri tjedna ♥️🥰😘jesi dogovorila konzultacije?
    Lola jesi dobila napokon kakav odgovor? Ja sam iskoristila stari godišnji i sada sam na komplikacijama. Hvala ti, nadam se da će uskoro sve biti bolje♥️🥰😘
    Marica i Magarac puno sreće vam želim i sve nam javljaj te🍀🍀🍀🤞🏻🤞🏻🤞🏻♥️♥️♥️☺️🥰😘
    Ostale cure ljubim vas, nadam se da ste dobro♥️♥️♥️

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lola1

Broj poruka: 419

Prijavi adminu

Pozdrav svim curkama , nadam se da ste sve ok 😀🤗
    Sretno svima bilo u Turskoj ili drugdje..
    Kod nas nema nista, menga je prosla, inala sam neke cudne titraje u maternici 🫣 al smirilo se.. 
    @leona, da javili su se i naravno kao da ne misle da je do iti jedne moje mutacije al da ce doktor proci jos jednom moju anamnezu pa ce on vidjeti sto dalje.. cekaju da im posaljem nalaz ultrazvuka to cu obavit sad ovaj tj.. ali nisam sigurna kad ceno ic jer jednostavno financijski nemamo kako 😔 kako bude bude.. kuma mi je nekidan imala spontani isto i bas sam se radtuzila, zasto se takve stvari dogadjaju (ona ima dijete id 2 godine) bas nije fer al eto..
    @leona vidjela sam da jos imas mucnine nadam se da nisu strasne 🤗 ubrzo ce i ultrazvuk ❣️

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

SmileyBee

Broj poruka: 31

Prijavi adminu

Nama su se napokon javili u ponedjeljak, da je rješenje o podobnosti pa posvajanje gotovo, te smo ga dobili u četvrtak🥳🥳
    Upisani smo u registar, molba je spremna, printa se i u ponedjeljak/utorak idemo do pošte 😁😁🥳
    Još pravnica koja nam je predala papire, kaže "ovaj put su nam dobro zakomplicirali iz Ministarstva" (nisam pitala o čemu se radi, jer mi je bilo najbotnije da je sve ono toga gotovo) 

🤵33 god, neopstruktivna azoo
    👰29 god, sve ok, folikulometrije, Gynositol
    Pokušavamo od 10/2020.
    U postupku posvajanja 💪🫶

• bebolina29

Broj poruka: 108

Prijavi adminu

Leona, super! Nadam se da ce se sada malo smiriti stitnjaca 🤞🏻😊🥰 jesmo, uspjeli smo dogovoriti konzultacije 💪🏻 nadam se da je taj doktor Svoboda koji ce nam biti na konzultacijama okej 😊🙏🏻 
    Odbrojavas do ultrazvuka, kako se osjecas? Jel imas jos mucnina? 
    Leona kada si krenula s pikanjem i isla na folikulometrije na Sv.Duh, je li uvijek bio isti lijecnik ili onaj koji te zapadne taj dan? (pitam jer smo mi bili isto kod Dr. Turudić na razgovoru, pa bi mozda htjela da bude ona na ultrazvucima, ali cini mi se to nemoguce iskombinirati 😅)
    Lola, jako mi je zao.. nalazost sve vise se događaju spontani, uzas… nadam se da cete uspjeti skupiti novce za dalje 🙏🏻💪🏻❤️🥰
    SmileyBee, top! Drago mi je zbog vas, zelim vam puno srece u daljnim koracima 💪🏻❤️🥰

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.