AZOOSPERMIJA

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Lola1

Broj poruka: 419

Prijavi adminu

Leonice draga cestitam od ❣️ bravooo 😍🙌🏻 uzivaj u svakoj sekundi 🤗🫶🏻 ostale curice nadam se da ste sve ok 
    Ma iskreno necemo mi to vj nikad bas preboliti ali morat cemo nastaviti nema druge.. evo danas je tocno mjesec dana otkako sam prokrvarila, cekam m al nje nema a boli me svaki dan, pa krene nesto smedje pa stane skroz ma za poludit bas.. tako da na pregled sam mislila kad mi menga prodje al bojim se da se sve poremetilo i ko zna kad ce doc 😣 iskreno htjeli smo u ivf ici jer su i oni pronatal grupa al smo malo razgovarali i iskreno mislim da nema puno smisla jer nece cesi sigurno radit po nicijem protokolu ni nahodjenju , dta vi mislite? Nego sam mislila sa kcerkom od dr Mardesica zakazati konzultacije i ispricati sve zamoliti sda pogleda sve nalaze jos jednom i pitati da idemo odmah sa heparinom i progesteronom 🤷🏻‍♀️ i vidjeti da li su jos neke pretrage potrebne. Mi smo mislili kroz 8i/9i mjesec ovisi kad se menga misli uhodati ici u stimulaciju i htjeli bi ici na feeze all, nadam se da oko toga nece radit probleme jer ne zelimo ici u friskom ciklusu meni je to bio dizaster, tijelo umorno, iscrpljeno, aspiracija na zivo i menga dosla za par dana doslovno.. isli bi u fet na jesen nekad.. 
    @leona ne znam vezano uz te testove nista ali ja ih ne bi radila.. kako si i sama rekla to ne bi promijenilo nista, na ultrazvuku vjerujem se vidi dovoljno dobro i eventuaöno taj 4D/5D u kasnijem stadiju trudnoce bi napravila.
    Nadam se da ce te mucnine brzo proci i da nece biti povracanja 🫶🏻❣️

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

• Ljubičica2

Broj poruka: 7

Prijavi adminu

Veliki pozdrav za sve na forumu. Ja sam nova ovdje, pa zelim da se prikljucim ovoj temi. Na forum sam naisla danas, nemoguce je bas sve komentare procitati.  Moj partner je kao mali imao operaciju zbog nespustenog testisa te je tom prilikom jedan testis uklonjen. U funkcionalnom smislu je sve bilo ok, ali je mene to mucilo da zbog toga moze biti problema sa začećem. Otisao je na pregled kod urologa koji ga je uputio da uradi spermogram.. Nalaz je skroz los i svijet nam se srusio kad smo procitali da u ejakulatu uopste nisu nadjeni spermatozoidi. U šoku sam ne znam ništa o tome i ne znam na koju stranu da se okrenemo i kako da se s tim nosimo...
    Nadam se da ce mi neko od vas uliti bar malo nade ❤ 

Lola1

Broj poruka: 419

Prijavi adminu

Ljubičica2

Veliki pozdrav za sve na forumu. Ja sam nova ovdje, pa zelim da se prikljucim ovoj temi. Na forum sam naisla danas, nemoguce je bas sve komentare procitati. Moj partner je kao mali imao operaciju zbog nespustenog testisa te je tom prilikom jedan testis uklonjen. U funkcionalnom smislu je sve bilo ok, ali je mene to mucilo da zbog toga moze biti problema sa začećem. Otisao je na pregled kod urologa koji ga je uputio da uradi spermogram.. Nalaz je skroz los i svijet nam se srusio kad smo procitali da u ejakulatu uopste nisu nadjeni spermatozoidi. U šoku sam ne znam ništa o tome i ne znam na koju stranu da se okrenemo i kako da se s tim nosimo…
    Nadam se da ce mi neko od vas uliti bar malo nade ❤

Draga Ljubicica, prije svega dobrodosla, zao mi je da ste se nasli u istoj situaciji kao svi mi tu na forumu.
    Kod nas je identicna situacija bila, prekasno spusteni testisi- mi nazalost za to nismo ni znali unazad dvi godine.
    Ne znam od kud ste, mi smo isli u Zg kod dr Hauptmana koji je htjeo raditi operaciju micro tese i nije davao prevelike sanse.. suprug treba odraditi nalaze hormona: fsh, lh, testosteron, inhibin b ja mislim, kariogram su nas trazili.. ne znam da li sam sto zaboravila. Nama su ti nalazi dosta losi dosli po njima bi se reklo da je totalno dolje unisteno sve.. nakon sto je meni amh drasticno brzo pao, mi nismo htjeli cekati operaciju nego smo isli odmah na donaciju u Cesku.. ima cura koje su isle u tursku i uspjeli su operacijom naci.. takodjer i Cito klinika u Splitu radi micro tese. Tako da je na vama da li cete pokusati prvo s operacijom ili ici odmah na donaciju.. ja mogu pomoci ako se odlucite na donaciju ❣️ svu srecu vam zelim i polako, mi na zalost jos nismo dosli do cilja ali nadam se da hocemo. Trebate prvo „sazvakati“ dijagnozu, a i ponovite bar 2 puta spermiogram

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

momtobe2022

Broj poruka: 233

Prijavi adminu

Jao, koliko sam toga opet propustila i koliko toga neću moći nadoknaditi i odgovoriti. 
    Bopsich, Tratinčice i Lucy, divne su vam bebice 💞 Tratinčice, one male debeljuškaste prste bih gricnula preko slike. 
    Bopsich, fotka gdje se dodiruju ručicama 😍 Blizanci su baš nešto posebno. 
    Lucy, tvoj maneken i ja imamo istu omiljenu pozu za spavanje 😊
    Gledam ih sve kako mirno leže i sjetim se da ja za svojim malim vjetrom jutim okolo i doslovno 24/7 samo gledam kako da ju spasim od neke nevolje da ne nastrada. Gdje god dođemo svi u čudu gledaju koliko to dijete živog mira nema i kažu ‘obično su curice mirnije.’ 🫣 Aha, i ja sam tako čula, a onda sam rodila…
    Lola, zvuči mi kao da imate jako dobar plan i ne mogu ti reći kako mi je zbog toga drago! Polako ispočetka, bogatiji i pametniji za prethodno iskustvo iz kojeg ćete, sigurna sam, izvuči samo ono najbolje da vam sljedeći postupak uspije.  🤍
    Leona, tri ginekologice (na tri različita mjesta) koje su bile uključene u moju trudnoću su bez puno razmišljanja rekle da zagovaraju prenatalne testove. Rezultati mogu i liječnicima olakšati i uputiti ih na drugačije tretiranje trudnoće bilo lijekovima ili drugim postupcima koji plodu mogu pomoći da se bolje/lakše/brže razvije u skladu s eventualnom malformacijom ili kromoskomskom nepravilnosti. Naravno, ne mogu ga liječiti jer to nisu klasične bolesti, ali mogu pomoći u trudnoći, ali i tijekom poroda ili brzo nakon. Moja bliska prijateljica je na zahtjev liječnika (nakon što se preko uzv nije moglo ništa definirati i vidjeti osim da nešto nije ok i da se beba u ne razvija) radila Harmony i djetetu doslovno spasila život jer su liječnici čekali nalaz da vide kako i što napraviti. Malac će ovih dana napuniti 4 godine. Osobno sam silno iznervirana stavom da se ljudi koji ih rade spremaju na pobačaj ako nešto nije u redu. Vidim da su to baš popularni i česti komentari po kojekakvim mamećim grupama na FB. Zanamari takvu ekipu 😅 Napravi po svom onako kako želiš i osjećaš i ne trebaš se nikome objašnjavati. Dobrodošla u klub ‘luda mater’! Mi smo odabrali najopsežniji Nifty i bili zadovoljni odlukom. Sretno! 🌷

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

• donna9

Broj poruka: 75

Prijavi adminu

Ljubičice žao mi je što ste se našli u takvoj situaciji, znam kako vam je. Tako je i nama bio šok nakon prvog spermiograma, a i nakon drugog koji je potvrdio stanje. Javili smo se u Cito budući da smo htjeli vidjeti što možemo napraviti u Hrvatskoj prije traženja pomoći u inozemstvu. I zbog jednostavnosti i brzine i zbog financija. Njihova urologica nam je rekla koje hormone da suprug izvadi, mislim baš ove koje je Lola navela. Koliko se sjećam, nisu tražili kariogram. Uglavnom, hormoni nisu bili idealni, ali nisu bili ni jako poremećeni. Suprug je jako kasno imao operaciju spuštanja testisa, a također je dijagnosticirana i varikokela. Unatoč tome micro tese je bila uspješna. Sve skupa smo obavili u mjesec-dva od dijagnoze.
    Dakle moj savjet je da krenete sa skupljanjem nalaza, a onda na micro tese ukoliko je procjena da bi se moglo nešto naći, i naravno, ukoliko biste radije tako pokušali nego donacijom. I samo hrabro💪🙌
    Leona jako mi je drago za ultrazvuk🥰😊 ja isto nisam pametna šta da radim vezano za nipt. Vjerojatno ću napraviti neku verziju Niftyja. Nadam se da je sve ok s bebom, a onda da će test to i potvrditi🥰 

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅ Stigao dečko☺️

• Ljubičica2

Prijavi adminu

Lola, donna 
    Hvala vam na podrsci svaka informacija, savjet i podrska su dobrodosli. Mora proci malo vremena dok to prihvatimo i "sazvacemo". Nisam iz Hrv, iz Bosne smo, ali svakako da cu uzeti u obzir i pomenute doktore u Hrv. Dok se malo smirimo, pa od narednog mjeseca cemo krenuti doktorima.. Kada smo urologu javili nalaz spermograma, rekao je da ce nas uputiti u B. Luku, pa cemo vjerovatno prvo tu otici na razgovor i da se informisemo i posavjetujemo pa cemo vidjeti sta dalje..
    Uglavnom tu sam, pratim vase price ❤🌷

• MaricaZna

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

Pozdrav Ljubičice :)
    Iako sam i ja nova na forumu, partner i ja proteklih par mjeseci skupljamo papire.
    Kod mog partnera je dijagnoza hipergonadotropni gonadizam, znaci poremecaj hormona, jer su mu svi drugi nalazi ok.
    Na prvom pregledu urologa doktor mu je rekao da obavi sljedeće pretrage i nalaze: 1.Hormoni: FSH, LH, testosteron, prolaktin, inhibin B i TSH, 2.Kontrolni spermiogram - rekao je da nikad ne daje dijagnozu azoo na temelju jednog spermiograma, tako da je on otisao napraviti drugi spermiogram u drugu bolnicu nakon par tjedana, 3.Bakteriologija urina i ejakulata - jer uzrok moze biti i bakterioloska upala ili neka spolnoprenosiva bolest, 4.Kariogram, 5.Mikrodelecije Y kromosoma.
    Nakon što su svi nalazi,osim spolnih hormona došli dobri, dobili smo tu dijagnozu. Ima i varikokelu, ali malu i dr.Hauptman je rekao kako ne smatra da ona utječe na dijagnozu. Kariotip/kariogram i mikrodelecije su vazne da se vidi ima li nekih oštećenja ili sindroma, to im je vazno zbog ishoda operacije. Mi smo trenutno u procesu planiranja MicroTese operacije u Turskoj. U HR se operacija radi na KBC Rebru u Zg i u Cito poliklinici u Splitu. Također, proguglaj na forumu ringeraja.rs, isto imaju forum na temu azoospermija, i puno više ljudi iz BiH je tamo pisalo, možda ti mogu pomoći s nekim praktičnim savjetima specifičnima za BiH procedure. Znam da su ljudi spominjali liječnike u Sarajevu i BG, iako se dosta njih na kraju odlučilo isto za Istanbul, nekon neuspjeha u RS i BiH. Mi smo saznali za njegovu dijagnozu,bili na pocetku istraživanja, i kako sam guglala sve živo vezano za azoospermiju, izbacilo mi je da dr.Emre Bakırcıoğlu  iz Istanbula ima predavanje u Zagrebu prije koji mjesec, tako da smo otisli tamo,ali bez ikakvih nalaza i konkretnih pitanja,jer jos ništa nismo znali. Možeš istražiti njega i dr.Tansela Kaplancana, imaju obojica web i instagram.
     Znam da su neki ljudi spominjali i kliniku u Hamburgu i Londonu,ali mislim da je to bitno skuplje nego Turska. Za sad nemam nekih praktičnijih savjeta, jer smo i mi na pocetku cijelog puta.

SmileyBee

Broj poruka: 31

Prijavi adminu

Lola, samo hrabro i želim ti svu sreću u vašim planovima!
    Nove cure, dobrodošle na forum i vjerujem da ćete u prethodnim postovima naći jako puno informacija, a pošto ima već jako puno stranica za prolistati, cure imaju iskustva u Hrvatskim poliklinikama, u Turskoj i sa donacijama u Češkoj.
    ....... 
    Da javim novosti kod nas, kojih zapravo ni nema jer naravno da birokratski dio zakazujr odmah na početku. Završili smo edukaciju za posvajatelje 20.5. i odmah drugi dan se javili u Centar za socijalnu skrb našoj socijalnoj radnici kojoj smo poslali potvrde o edukaciji. Od tada, čekamo potvrdu od Ministarstva pravosuđa koje provjerava da se protiv nas ne vodi kazneni ili prekršajni postupak. Socijalna radnica nam se ispričava već nekoliko puta jer ja zovem svaki tjedan, ali to ipak nije u njezinim rukama. Tako da, unošenje našeg imena i prezimena u sustav koji pokazuje da nemamo prijava na sudu, traje već duže od mjesec dana u ministarstvu pravosuđa, a doći do njih je nemoguće da se to malo požuri. Još k tome, ide ljeto i počinju godišnji odmori pa mislim da se ništa puno konkretno neće dogoditi barem do rujna. Ali ako smo čekali do sad, neće nas još 2, 3 mjeseca ubiti...

🤵33 god, neopstruktivna azoo
    👰29 god, sve ok, folikulometrije, Gynositol
    Pokušavamo od 10/2020.
    U postupku posvajanja 💪🫶

Tratinčica123☺

Broj poruka: 261

Prijavi adminu

Leona, jako mi je drago što maleno srčeko kucka🤩🥰 ja sam isto plakala taj dan kao budala, a i na samom transferu.
    Mi smo radili "srednju" Panoramu u "Analiza" i brzo smo dobili rezultate i bili smo zadovoljni.
    Također, ne smatram se da se ti testovi rade da bih netko mogao pobaciti, nego evo kao što su cure rekle, da se mirno provede ostatak trudnoće 🥰
    Što se tiče mučnina, ja bi sad mogla plakati kad se sjetim svojih. 0/24. Počele su točno sa 4+5, a kraj je bio negdje sa 15tt. 🤮
    Pomagale su mi samo neke tablete od limuna i đumbira i to ono, na sat vremena. (ima u ljekarni, nije skupo) 😉
    Momtobe, vjeruj mi ona slika je slikana u rijetkom trenutku kad naša curica spava. Preko dana skoro ništa ne spava ili samo na rukama. Doktorica na pregledu nam je rekla "Sretno, vas svašta čeka"
    Šta drugo onda da kazem... 😂😂
    A prsti... Definitivno na mene, kratki i debeli😂
    Pusa za vasu curicu 💋❤️
    Lola, meni je kćer od dr Mardesica predivna jedna žena, ja za nju imam same riječi hvale... Kako god odlučite, mi smo ovdje za podršku. Ali samo nemojte odustajati, jer ne dobiju svi ljudi ovakve dijagnoze, nego samo oni koji to mogu podnijeti. ❤️😁
    Srculence, 30 tjedana 🤩🤩 vi ćete sve rodit, ja ću zaboravit pogledat forum 🤣🙄 mala me izluđuje.
    Drago mi je da si dobro ❤️
    Bopsich, ajmeeeee vidi naših duplića 🤩 kakvi slatkiši 😢🤩 preeemedenii su mi 💋
    Verujem, čestitke na blizancima😃
    Nove cure, za pomoć oko donacije u Ceskoj, tu sam 🫡 ostalo su već druge napisale...
    Smileybee, mislim da ih trebate u centru malo pritisnuti. Mi smo to sve nakon radionica riješili u 5 radnih dana. Samo vi njima dosađujtee 😬🙄
    I da, šaljite molbe i nemojte misliti da preko ljeta baš ništa, mi smo preko ljeta išli na 4,5 razgovora. 
    Neki centri rade jako lijepo i ne dopuštaju da djecica ispastaju zbog ljeta.  Sretno!! 

Velika puuuusa 💋 svima! 

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• Ljubičica2

Prijavi adminu

Lola- Vjerujem da ce se trud i borba isplatiti i da ce se vas plan ostvariti ❤
    MaricaZna- Treba mi malo vremena dok se saberem i pocnem da iscitavam sve, trenutno nemam puno snage, procitat cu iskustva i za BiH i RS mada nemam bas neko povjerenje za tu, mislim da Hrv i druge zemlje imaju bolje strucnjake. Ali treba odnekud kreniti.. Mi smo tek dva spermograma odradili, pa cemo vidjeti sta dalje. 
      Vama zelim svu srecu u daljem procesu i puno uspjeha 😊.

Javljat cu se sa daljim novostima i saznanjima.

Hvala svima na dobrodoslici, drago mi je da vidim da ima dosta uspjeha kod mnogih i da su se zelje ispunile.  Nadam se da ce tako biti i nama ostalima.Veliki zagrljaj za sve 😊❤💋

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.