AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lotta33
    12. Studeni 2023. 21:11

Najbolja grupo na forumu, hvala vam na rijecima podrske, nema vas svijet 😘😘 a sad idem po redu, nije me bilo par dana:) 
    ... 
    Srculence, uvijek me pogodi kad ovdje pustimo suzu jedna za drugu (a dogada se!), a za potpunog neznanca. Ova grupa je cudo ❤️
    ... 
    Bopsich, slazem se.. I bas mi se cini da nas je ovo zblizilo, osjecam neku drugu razinu😊
    ... 
    Crvenkapica, razmisljala sam o psihoterapiji. Vidjet cu jos kako cu se nositi s ovime, hvala na preporuci ❤️ drzim fige za utorak!! 💪💪
    ... 
    Momtobe, i tvoje su mi rijeci dale neku snagu, pogotovo ovo s vlastitim iskustvom jer vi ovdje to najbolje razumijete. Tratinčice, i ovo sto je tvoj muz rekao, svaka mu cast, vidi se da je jak covjek i u glavi i u srcu❤️
    ...
    Lola, i tebi cekamo utorak znaci, nadam se da ide sve po planu 🥰 sto se tice bolovanja, neka si ga otvorila. I zbog te grozne situacije na poslu i zbog postupka. Drzi se i ne daj nikome da te slomi, nisu vrijedni toga💪 mi smo ok, pricamo o budućnosti i opcijama. Ni mi se ne damo:) 
    ...
    Leona, kaaaaad ce poziv??? 😄 Salji mejl😊😊
    ...
    Najveca pusa nasim trudnicama, zahladilo je i cuvajte sebe i bebace❤️❤️

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

momtobe2022
    13. Studeni 2023. 04:12

Lotta, drago mi je da si se javila, svi smo te.čekali. 🥰 Je li rano pitati kakvi su vam dalje planovi i želje? Kako je muž sada? Više mislim na psihu, fizički vjerujem da je to dosta dobro. 

Lola, jako smo dobro. Kod nas je uvijek neka akcija. Velika je obitelj i brojni prijatelji, pa su stalno neka druženja i česte proslave svega, a kad nisu onda putujemo da nam slučajno ne bi bilo dosadno. 😅

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Lotta33
    13. Studeni 2023. 08:29

Draga Momtobe, cini mi se da smo ok. Njemu je naravno jako tesko palo, ali rekao je da se odmah moramo pokrenuti inace cemo izgubiti glavu...i tu se slazem. Opcije su nam kao i svima vama, plus kontaktirat cemo SAD za taj FNA mapping da vidimo sto ce oni reci. Svejedno nam dajem malo vremena da nam se sve slegne i dode na svoje mjesto.
    Znas sto me zanima, obzirom da ste vi vec imate bebaca iz doniranih stanica.. za one koji to ne znaju (a pretpostavljam da ih ima?) kako se nosite s komentarima npr da beba lici na tebe, a nitko ne spominje da lici na muza? meni se srce slama na pomisao toga.. ima li uopce takvih komentara? Mislim, to je nekako klasika kad se beba rodi da se gleda na koga lici, a i sama sam svjedok kad odrastes da mozes uopce ne liciti na jednog roditelja i da je to naravno skroz normalno. ali evo, bas me zanimaju iskustva...

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

Tratinčica123
    13. Studeni 2023. 09:47

Hej ekipica😊
    Lola, sretno na uzv, pratim sve!🤞 vjerojatno ćeš morati barem još 2 uzv napraviti. Ja sam ih imala 3 do aspiracije... 
    Lotta, drago mi je da odmah razgovarate o opcijama za dalje, jer kao sto sam rekla, mog muža i mene je spasilo što smo odmah išli dalje😘
    I samo ću kratko reći nešto za tvoje pitanje u vezi teme- na koga beba liči- 🙈
    Imam oćuha od moje 11 godine. Mislim, on je meni tata. Kad god smo išli negdje skupa sami a čak i s mamom, komentari su bili " jaooo, ista tata, jaoo kako sličite vas dvoje, jaooo što je slatka na tatu"🤣🤣
    Nas troje se opalimo smijati kad izađemo van🤣
    Hoću ti reći, mi znamo istinu, pa se bojimo kako i drugi ljudi znaju. Oni koji neće znati vašu situaciju, nikad im neće pasti na pamet uopće dal liči na muža ili ne liči... 🤷‍♀️
    I da dodam,  donor koji nam je opisan na kraju, isti moj muž. Jedva čekam da vam stavim slike kad rodim, jer ja sam uvjerena da će više ličit na mog muža nego mene 🤣🤣
    Crvenkapice, jesu li danas što javili?🤩🤞
    .
    Ostale 😘😘😘😘
    Ja sam vam dobro, guram polako, pripremamo lagano stvari i robicu, slažem u ormare i tako 🤭😁

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Leona89
    13. Studeni 2023. 10:06

Lola malo je bolje, ali nije još skroz ozdravio, nadam se da će biti sve ok kroz koji dan❤️🤞🏻🎉
    Sretno u utorak na UZV, nadam se da ćeš uspjeti ostati na bolovanju, da možeš u miru sve obavljati dalje i da se dobiješ psihički, držim 🤞🏻❤️❤️❤️😘
    Lotta nadam se ovaj tjedan, ako ne, onda šaljem mail opet. Nek još dragi malo prizdravi taman 🥰
    Jeste li na razgovoru s dr. H. pričali o FNA mapping-u? Što vam je rekao za to? Šaljem zagrljaj🤗❤️😘
    Vidim sad da si napisala da ćete kontaktirati SAD zbog toga.🤞🏻🎉
    Svakako pustite vrijeme da odradi svoje, to je dobra odluka, podržavam što razmišljate o daljnjim planovima, to je super.🤗🥰❤️
    Za ovo o donaciji i mene zanima, jer nam je to sljedeći korak ukoliko operacija ne bude uspješna. Znam da se pisalo da možeš birati boju očiju, kose donatora, bilo je još toga ako se ne varam, to će nam cure bolje znati reći.
    ...

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Tratinčica123
    13. Studeni 2023. 10:19

Evo, vezano za donaciju još:
    Prije aspiracije smo ispunjavali upitnik o donoru, uz pomoć prevoditeljice, ona piše vi odgovarate.
    1. Krvna grupa- odrede oni na temelju vaših 
    2. Visina- kažete visinu muža, ona tako zaokruži 
    3. Težina- kažete težinu muža, ona tako zaokruži 
    3. Boja kose- ona zaokruži po vašem mužu 
    4. Boja očiju- ona zaokruži kad vidi vašeg muža, mi smo tu stavili da može imati i plave i smeđe, jer muž ima plave, ja smeđe. 
    5. Građa- tu svima stave uglavnom- atletska građa, jer su im svi donori takvi, tako je nama rečeno 🤣
    Uz to, stavljaju se brojevi "bitnosti" pored svakog pitanja, što vam je jako važno da ima, a što je malo manje važno. Mi smo stavili da je uglavnom sve važno, osim ajde malo odstupanja u visini i težini.
    .
    Kad smo išli kući, pitala sam da li mogu dobiti na papiru opis donora, da vidimo što su uspjeli ispuniti od naših zahtjeva. 
    Po tom opisu, jedino je za nekih 8,9 kila mrsaviji od mog muža, sve ostalo je točno moj muž. 🤣

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    13. Studeni 2023. 10:24

I da, uz to na kraju, dobili smo još extra hobije i zanimanje, odnosno obrazovanje🤭

Trudimo se od 9/21.

Leona89
    13. Studeni 2023. 10:27

Lucy kako si nam ti? Ako se ne varam, ti imaš Hashimoto? Jel piješ terapiju? Kakav ti je TSH bio prije trudnoće, kakav ti je sada?
    Ako još koja ima problema sa štitnjačom pišite.
    Ja sam počela prvi put sada piti terapiju na preporuku dr.opće prakse. Endokrinologica mi ju nije prepisala jer je TSH uvijek bio normalan, samo su mi antitijela bila visoka, ali je rekla u slučaju trudnoće da joj se odmah javim radi kontrole i terapije. Kada sam obavljala sada ove pretrage za MPO vadila sam i TSH i bio je 4,22 opet u granici, to je bilo 28.09.
    24.10. sam ga opet vadila zbog kontrole kod dermatologa i bio je 6,82. Osim TSH na KKS-u mi je željezo bilo 8 ref.interval je 8-30, TIBC 45 ref.interval 49-75.dr. mi je rekla da to nije ništa dramatično. Ja smatram da bi te vrijednosti trebale biti više. CRP mi je bio 9.1, rekla je samo da imam neku upalu. Imala sam pri vađenju menstruaciju i upalu oka, te sam dva dana prije završila sa antibiotikom zbog zuba.
     Da li menstruacija može tako utjecati na željezo, mislite li da bi ga trebala piti dodatno?
    CRP povišen vjerujem da je bio zbog oka?
    Opet sam ponovila TSH 06.11. i bio je 6,10. a FT3 i FT4 su bili normalni.
    Počela sam piti terapiju u srijedu 08.11. i u petak sam počela smeđariti, to je bio 19. dan ciklusa, mengu sam trebala dobiti tek 20.11., znači uranila je 10 dana. Sljedeći dan malo krvi pri brisanju, na ulošku stalno smeđe, još uvijek traje to smeđe, ne znam mogu li to uopće nazvati mengom, čudno skroz. Da li je to normalno, jel moguće da je od terapije?
    Sorry što sam se raspisala😓 ali baš me to zabrinulo. Uvijek imam školske menge, ciklus 28-29 dana, trajanje 7-8
    dana, pa me ovo začudilo.

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

momtobe2022
    13. Studeni 2023. 11:14

Lotta,
    Tratinčica je dosta toga već napisala. Većina ljudi za našu bebu kaže da je ista tata. Ne samo izgledom nego i karakterom koji je sve izraženiji kako raste. Naravno, samo moja mama tvrdi da je pljunuta ja, ali netko i to mora. 
    Meni osobno nema neke velike sličnost sa mnom. Karakteristike lica su zbilja sličnije mužu tako da bih rekla da su dobro pogodili. 
    Nikada nismo imali neki negativan osjećaj kod bilo kakvih komentara oko izgleda i kome je sličnija. Moj muž i sam zna reći da je ista tata. 
    Njihova povezanost je neki totalno drugi svemir. Ja sam suvišan član u našoj obitelji. 😂
    Mislim da oko toga ne moraš brinuti. Živa je istina kad babe kažu da se sve promijeni kad dobiješ dijete. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Srculence3
    13. Studeni 2023. 11:24

Momtobe samo ću reći hvala Bogu na tebi u ovoj grupi🥰 Uvijek tu za nas sve, i uvijek znaš što treba reći, grlim te do neba♥️ 

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.