Mi ujutro papamo frutolino ili rizine pahuljice,keksolino sve na mljeku napravim rucak nam je jedan dan voće drugi povrće i tu joj napravim 90ml nana koji uvijek borbu vodimo da popije i navecer prije spavanja nan..sad cu joj pocet uvodit i za veceru voce i opet joj nudit malo mljeka..Zebrice nemoj joj davat voće skroz navečer prije spavanja,neće ga dobro probavit,ostavi joj mliječni obrok prije spavanja,voće joj možeš dati ili dopodne,ili popodne kao međuobrok
Slazem se. Voce bas zbog fruktoze nikako navecer, tesko ga je probaviti, a I lupi ih ta fruktoza I onda ces imat borbe da ti zaspe. Jer im je taj secer iz voca energija. Voce ujutro za dorucak se daje.
14.06.2014. L ♥
mene zanima jel se može dati Nan2 ako beba nema još 6 mj. za 15 dana puni 6 a imam Nan2 na lageru i ne znam jel trebam dokupiti još za taj period Nan1, hvalaJa sam isto pitala pedijatricu jer punimo ubrzo 6 mozemo li prec na dvojku. Rekla mi je bolje sacekat do punih 6. Ne znam sta znaci dan gori doli ali pretpostavljam da je teze probavljivo pa je bolje pricekati.
hvala na odg. ja sam na svoju ruku uvela dvojku za noćno hranjenje a po danu dok još imam jedinicu ću mu dati. razlog mi je bio da uvedem dvojku to što se često budio i moj zaključak je bio da je ta jedinica ne drži koliko bi trebala.
inače sam mu krenula s nadohranom čim je ušao u 5 mj. papa voćne kašice po žličicu dvije, povrtnu malo manje i pred spavanje mu dam žitarice s voćem. ne znam točno koliko pojede, ja sam nad njim stalno i kružim s bočicom u ruci, plus kada se probudi po danu dam mu vode.
od rođenja do 4 mj smo kombinirali dojenje plus adaptirano i kad su počeli zubići on je samo odbio cicu. napreduje dobro pa se ne brinem, samo jedva čekamo prve zubiće koji nas malo zezaju...
Sta dajete onda kao treći obrok? Samo zitarice ili... Prije spavanja?Nismo jos uveli treci obrok sad cemo kroz koji dan
Nan 2 e ovako prije dva dana sam joj uvela umjesto nan 1 i danas za Dorucak nakon keksolina obicno popije 30-40ml Nana i nije htjela..sad za rucak sam joj dala kasicu jabuka banana kruska zitarice i to je sve pojela al i opet nije htjela nana 2 sto inace uvjek tako imamo rutinu..da bi se nakon 10 minuta tako jako ispovracala..dok sam ju presvukla dala malo vodice prokuhane hladne i opet ..evo dosad je pet puta povratila..zvala sam pedijatricu kaze moze i od nan2 jer smo tek poceli moze bit i virozice sad vladaju evo je ljubav moj zaspala sad tak je bljeda :( ovo nam je prvi put da je povratila..sad uopce neznam sta bi joj dala jest kad se probudi...
zebrica
Mi ujutro papamo frutolino ili rizine pahuljice,keksolino sve na mljeku napravim rucak nam je jedan dan voće drugi povrće i tu joj napravim 90ml nana koji uvijek borbu vodimo da popije i navecer prije spavanja nan..sad cu joj pocet uvodit i za veceru voce i opet joj nudit malo mljeka..Zebrice nemoj joj davat voće skroz navečer prije spavanja,neće ga dobro probavit,ostavi joj mliječni obrok prije spavanja,voće joj možeš dati ili dopodne,ili popodne kao međuobrokSlazem se. Voce bas zbog fruktoze nikako navecer, tesko ga je probaviti, a I lupi ih ta fruktoza I onda ces imat borbe da ti zaspe. Jer im je taj secer iz voca energija. Voce ujutro za dorucak se daje.
Da,ja svom dajem voće svako jutro oko 10,za ručak konkretan obrok,povrće,meso,palenta,riža,kombiniramo svaki dan nešto od toga,međuobrok oko 5,voćni sir,puding,jogurt....i večera mliječni obrok........zebrice ne znam jesam dobro skužila,ti njoj za ručak daješ jedan dan i voće i mlijeko,pa sljedeci dan i povrće i mlijeko?nema ti potrebe davati mlijeko uz te obroke,vidim da ti ima 7.mj....moj je u toj dobi jeo ovako kako sam gore napisala,jedino što sam mu sad sa navršenih 8.mj.ubacila te voćne sireve,jogurte i pudinge
Citam vase postove i moj malis jede ocito jaaako puno. Evo otprilike nas dan:
jutro cca 8:00 mlijeko
oko 10-11 vocna kasica
oko 13-14mlijeko
oko 16 povrce
oko 19-20 keksolino-rizolino na mlijeku
oko 24 mlijeko
+ nocu mlijeko kad se probudi.Gledam kako vasi jedu pa mi se moj cini prascic. Doduse nikada nije povratio i gladan je ako mu ne dam. Cak mi se cini da se nije nesto specijalno udebljao. Bas sam zbunjena. Sa 5 ipo mj imao je 8,5 kg i 72 mozda mu vise treba jer je veliki?
Citam vase postove i moj malis jede ocito jaaako puno. Evo otprilike nas dan:
jutro cca 8:00 mlijeko
oko 10-11 vocna kasica
oko 13-14mlijeko
oko 16 povrce
oko 19-20 keksolino-rizolino na mlijeku
oko 24 mlijeko
+ nocu mlijeko kad se probudi.Gledam kako vasi jedu pa mi se moj cini prascic. Doduse nikada nije povratio i gladan je ako mu ne dam. Cak mi se cini da se nije nesto specijalno udebljao. Bas sam zbunjena. Sa 5 ipo mj imao je 8,5 kg i 72 mozda mu vise treba jer je veliki?
Uh tvoj jako ljepo papa.,.,Moja malena poije mljeko u pet ujutro pa u osam ujutro oko jedanaest i pol povrce pa tako i oko tri povrce oko pet joj probam ugurat jogurtic ali nema sanse jer voce nece nikako ni kuhano ni sirovo ,..,u povrcu se gusi to bi jela non stop.,.,i onda boca mljeka u osam i u dest pa spavanac.,.,a rizolino i to drugo ma nema sanse nece pa nece.,.,.ali zato jede kruh kao velika
Antonio ja ti svome pred spavanje stavim dva plazma keksa i dozu rizolina(,onu od adaptiranog mlijeka) u mlijeko i kad se otopi sve smaze a rizolino sam skoro povrati. Pokusaj tako.
Moj jede sve ali mu je isto draze povrce od voca pogotovo onog sladjeg.
Do sada miksevi su nam bili blitva-mrkva, tikvica-krumpir, mrkva-tikvica, riza-tikvica....
Jedino mu nisam davala maslinovo ulje?!?
Ja navečer skuham griza i pomiješam sa AD i njemu je super i mogu reći da mi puno bolje spava od kada ima poštenu večeru. Probala sam rižine pahuljice i još neke 7 vrsta u jednom od toga kaka ko zeko ili uopće ne pa sam odustala. Kaj još dajete navečer a da nisu rižolina i keksolina?
Nalah .. povrće možeš dati tikvicu , mrkvu, korabicu za početak . Ja sada sa 7mj mu kuham sve kaj imam pametno. tikvicu , mrkvu, karfiol, korabicu, , špinat ,blitvu je jeo sa nepunih 6 mj, krumpir, brokulu... Umiješam i malo maslinovog ulja ako ima tvrdu kakicu ili dodam juhice što sam sebi skuhala u njegovu kašicu.
Jojo kad ste poceli sa maslinovim i grizom. Ja sam izbacila sad rizolino jer mi je poceo imat problema sa stolicom odjednom. Doduse mijesamo 1 i 2 adaptiranog, i zubici rastu pa ga mozda i to muci a ne iskljucivo rizolino.
Nisam znala da griz ne zatvara!?!
I moj puno bolje spava otkad navecer nije samo mlijeko iako jos nista od cijele noci.
Sortiraj odgovore
Najstariji