Pozdrav svima, trebam savjet!Malac je od negdje 10tog dana ma Hip bio Combiotiku na preporuku patronažne ali muku mučimo od početka.. Zna stenjati, izvijati se, crvenici u licu, is onda tesko prdne, pa na pola boce radi facu kao da mu se gadi i odbija.. Uglavnom hranjenje traje sto godine a poslije se previja, zna stenjati i u snu..mislila sam da su i grčevi krenuli jer je par puta ima bolne grčevite epizode plakanja ali nije onako kako opisuju grčeve..poslije hranjenja kreće uspavljivanje koje je jako teško i ispada da jako malo spava između hranjenja, a jede svaka 2,5-3h..Da li mijenjati hranu?pedijatrica kaze ne, kao sve je to isto, frendovi kažu da se znali mijenjati i vise puta dok ne nadu koja odgovara Itd..svatko ima svoje mišljenje..mislila sam probati Nan ili Aptamil..Nan su neke frendice isprobale prvi Sensitive pa 1,2,3,4 i bile jako zadovoljene..ima li tko iskustva?
Jesi li mu pocela sa combiotik pre, ili si mu odmah dala jedinicu?
14.06.2014. L ♥
Pozdrav svima, trebam savjet!Malac je od negdje 10tog dana ma Hip bio Combiotiku na preporuku patronažne ali muku mučimo od početka.. Zna stenjati, izvijati se, crvenici u licu, is onda tesko prdne, pa na pola boce radi facu kao da mu se gadi i odbija.. Uglavnom hranjenje traje sto godine a poslije se previja, zna stenjati i u snu.
To radi i moja mala, a dojim je. Tako se crveni i izvija da mi sisu hoce otkinuti. Zato mislim da to nije stvar hrane. Ili nam prehlapljivo jedu ili im se jos crijeva navikavaju na hranu. Ne znam. U svakom slucaju, izgleda kao da kaka kamenje, a ono.. kasica.
nenana, baš kako je Ryanne rekla, vjerojatno se još privikava i na taj način hranjenja i probavljanja, koliko mu je sad? grčići se javljaju oko 3.tjedna života
moj savjet ti je prije tog 3.tj ne eksperimentirat s mlijekom. mi smo imali istu situaciju s bebimilom, pa smo se pribacili na hipp bio, pa nije prolazilo, pa tek kad smo prešli na hipp bio combiotik situacija se popravila. postoje pravila o mijenjanju dohrane - moraš postepeno uvodit jedan obrok nove formule dok u potpunosti ne zamijeniš prvu formulu.teško je dat savjet koje je mlijeko najbolje, kad svakom bebaču odgovara neko drugo. Duji je eto taj hipp bia super, a kad smo se pribacili sa 6ipo mj na 2, opet sve isto kao na početku. pustila sam 10ak dana da se privikne, ali nije prolazilo i sad smo na dm-ovom babylove i s njim je sve prošlo!
Papa jedinicu, nine jeo PRE
Bolje im je poceti s PRE dok su tako mali, radi probave. Joj te patronazne. Ako hlapljivo jede onda se naguca zraka I to ga muci, pa se napreze, stenje, mozes mu to ublaziti cescim dizanjem za podrigivanje dok jede, da izbaci taj visak zraka, a I treba proci jedno vrijeme dok se probava ne stabilizira I zelucic dozrije do kraja, jos je mali, bude se to sve stabiliziralo.Ryanne, moguce da ti ne obuhvati dobro dojku dok jede pa se isto tako naguca zraka, a I vidila sam na drugoj temi da te muce bolne dojke. Probaj promijeniti polozaj hranjenja, tako da pravilno bebica obuhvati, jer onda ne ce biti boli, a i bebica se ne ce nagutat zraka, mozes si sad smanjiti bol mazanjem bolne dojke sa svojim mlijekom.
14.06.2014. L ♥
Da, primjetila sam da mi se najvise grci na najbolnijoj dojci. I promijenila sam polozaje dojenja i isto je. Ali na toj dojci imam vecu bradavicu i vjerujem da ju to zbunjuje makar pazim da obuhvati i veci dio aureole oko bradavice. Na sesiric mi pak nista ne izvuce pa mi i ta opcija pada u vodu. Nadam se da ce biti bolje kako ona raste.
Da, primjetila sam da mi se najvise grci na najbolnijoj dojci. I promijenila sam polozaje dojenja i isto je. Ali na toj dojci imam vecu bradavicu i vjerujem da ju to zbunjuje makar pazim da obuhvati i veci dio aureole oko bradavice. Na sesiric mi pak nista ne izvuce pa mi i ta opcija pada u vodu. Nadam se da ce biti bolje kako ona raste.
Hoce, kako bude rasla tako ce sve snaznije vuci I biti ce puno puno lakse, jer ce se I nauciti ona kako pravilno vuci, prva 3-4 mjeseca su najteza.
14.06.2014. L ♥
Mogu ti sa sigurnoscu reci da se radi o grcevima jer ih je moj malac imao punih 5 mjeseci tako da sam "magistrirala" na temu kolika.
Ovo sto si ti opisala su aero kolici posto se javljaju tijekom i nakon hranjenja (za razliku od kolika koji se javljaju u isto vrijeme)
Sto se tice mijenjanja formule ja bi ti preporucila da ucinis jer sam ja predugo odgadjala i mucila dijete.
Naime, pocela sam sa Nan Sensitive i imao je strasan zatvor, pored grceva
Nakon skoro 3 mjeseca presla sam na Novalac AC i stolica se popravila ali grcevi i vjetrovi nisu.U konacnici probala sam Novalac Allernova, mlijeko bez laktoze i moj bebac se nakon doslovno jednog hranjenja preporodio.
Nazalost vrlo cesto moramo sami lutati u mraku jer ocekujuci pomoc moje pedijatrice moj mali mis bi jos uvijek urlao.
Sortiraj odgovore
Najstariji